800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
beroepsaansprakelijkheidsverzekering-zorg

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zorg

Bereken direct de premie voor een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zorg!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

Als zorgverlener heeft u maar één doel: goede zorg verlenen. Maar werken in de zorg brengt ook risico’s en onzekerheden met zich mee. Een beroepsaansprakelijksheidsverzekering (BAV- verzekering) voor de zorg biedt uitkomst. Deze verzekering zorgt er namelijk voor dat u verzekerd bent tegen risico’s in het vak. De verzekeringsspecialisten van Alpina zoeken graag met u naar de verzekering die het beste aansluit bij uw functie in de zorg. Op onze website vind je binnen de zorg:

 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor fysiotherapeuten
 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor psychologen
 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor tandartsen
 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor verpleegkundigen
 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor andere functies binnen de zorg

Voordelen voor de zorg:

 • Verzekeren vanaf €20,- per maand
 • Verzekerd tegen vermogensschade als gevolg van verkeerde diagnoses en beroepsfouten
 • Vergoeding van juridische kosten van (eventueel) verweer
 • Keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • Snelle, gratis opzegservice

 

Zo wordt uw premie berekend

 • Ingangsdatum premie
 • Beroepsactiviteit door u beoefend
 • Verwachte omzet (exclusief BTW)
 • Opleidingsniveau van directeuren, vennoten en/of bestuurders van de onderneming waar u voor werkt.

Rechtsbijstandsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de zorg

Bent u een ondernemer in de zorg, dan is het bijna een ‘must’ dat u goed verzekerd bent. Een goede bescherming zorgt namelijk voor een bepaalde mate van rust, zodat u zich volledig kunt focussen op uw werk. Kies bijvoorbeeld voor een rechtsbijstandsverzekering om u te laten ondersteunen door juridische adviseurs wanneer u een conflict heeft met een cliënt. Een cliënt kan namelijk altijd een andere mening hebben en vinden dat u een verkeerde diagnose heeft gesteld. Mocht u dit meemaken, dan zult u ervaren dat het lastig is om uzelf te verdedigen zonder juridische kennis. Mocht een cliënt ook nog in het gelijk worden gesteld, dan is het fijn om over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de zorg te beschikken.

Voor wie is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de zorg interessant?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers in de zorg is grotendeels gericht op hulpverleners die cliënten thuis bezoeken. Functies waaraan gedacht kan worden zijn: de huisarts, fysiotherapeut, kraamzorg en wijkverpleegkundige. In de meeste gevallen worden de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zorgverleners door de verzekeraar aangepast naar de specifieke risico’s die een bepaalde beroepsgroep heeft. Een huisarts heeft bijvoorbeeld andere verantwoordelijkheden dan een wijkverpleegkundige. Zo kan een huisarts eindverantwoordelijk zijn bij het stellen van een diagnose en een wijkverpleegkundige niet.

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om uw dekking naar eigen inzichten uit te breiden. Uiteraard nemen de verzekeringsspecialisten van Alpina dit graag voor u uit handen.

Is een dekking van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de zorg handig?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de zorg dekt u tegen immateriële schade in de zorg. Dit houdt onder meer schade die voortvloeit uit een verkeerde diagnose in. Een andere mogelijkheid is dat het gaat om financiële schade. Bijvoorbeeld omdat u een klant heeft geadviseerd een dure behandeling te nemen die achteraf helemaal niet nodig bleek te zijn. Wilt u voorkomen dat de financiële schade op uw bedrijf wordt verhaald? Dan biedt een beroepsaansprakelijkheids- verzekering in de zorg uitkomst. Onder de schade valt, schade die u zelf heeft aangericht of schade die is veroorzaakt door een van uw medewerkers.

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de zorg afsluiten?

Uiteraard wordt u tot niets verplicht. Wel is het aan te raden om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de zorg af te sluiten. Enkele redenen waarom dit aanbevolen wordt, zijn:

 • Verplichtstelling door opdrachtgevers, zoals ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties;
 • Voorwaarde voor een lidmaatschap van een branche- of beroepsvereniging;
 • Algemene voorwaarden bieden vaak niet voldoende bescherming;
 • Professionals verzekeren hun vermogen tegen beroepsfouten.

Worden sommige beroepsgroepen geweigerd voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Het kan voorkomen dat zzp’ers in de zorg worden geweigerd, wanneer zij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering aanvragen. Het geldt niet alleen voor zzp’ers in de zorg dat het bij sommige verzekeraars lastig is om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ook onder notarissen en advocaten is dit een vaker voorkomend probleem. Gelukkig blijven er voldoende verzekeraars over waar u als zzp’er in de zorg terecht kunt voor uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Alpina weet altijd een verzekering te vinden, passend bij uw situatie.

Werkt u voor een bedrijf, waarvan u zelf niet de eigenaar bent? Dan hoeft u ook zelf niet de beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar is uw werkgever hier verantwoordelijk voor. Informeer bij uw werkgever, waarvoor u verzekerd bent. Zo voorkomt u mogelijk verkeerde of onvoldoende dekkingen.

Vergelijk verschillende beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen en verzekeraars

Het is verstandig om verschillende verzekeraars en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Het geeft u een goed beeld van de verzekeraar die u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan aanbieden met de beste dekking tegen de laagste prijs. Er zijn verschillende factoren die de hoogte van de premie van een beroepsaansprakelijkheids- verzekering in de zorg bepalen. Denk bijvoorbeeld aan uw omzet, een mogelijke collectiviteitskorting en de hoogte van uw eigen risico. Wilt u deze puzzeltocht liever uit handen geven? De verzekeringsspecialisten van Alpina staan graag voor u klaar en komen met een verzekering die het beste bij uw situatie past. Neem vrijblijvend contact op via: 088-688 3712 of via ons contactformulier.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Hoe werken wij

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Bereken direct de premie voor een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zorg!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op