Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bezorgfietsverzekering bezorgfiets
Home Zakelijk Bezorgfietsverzekering

Je bezorgfietsverzekering vergelijken en afsluiten

Steeds vaker worden de bezorgbrommers vervangen door elektrische bezorgfietsen.

Bereken de premie

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Snel geregeld.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalkerweerd - Expert verzekeringen

Meer dan 10 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Alles over de bezorgfietsverzekering

Steeds vaker worden de bezorgbrommers vervangen door elektrische bezorgfietsen. Er zitten veel voordelen aan bezorging door middel van een e-bike (elektrische fiets).

De elektrische fietsen zijn wat aanschafkosten betreft vergelijkbaar met brommers. In gebruik zijn ze echter een stuk goedkoper.

Ook zijn ze beter voor het milieu en aan het besturen van een elektrische fiets is geen leeftijd verbonden. Hierdoor kan de werkgever jongeren aannemen die de leeftijd van 16 jaar nog niet hebben bereikt. Dit scheelt weer in loonkosten.

Voor elektrische fietsen voor particulier en commercieel gebruik geldt (nog) geen verzekeringsplicht, echter is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor een bezorgfiets wel aan te raden. Je wilt immers niet opdraaien voor beschadigingen die je bezorgers veroorzaken, de kosten voor letselschade kunnen namelijk flink in de papieren lopen.

Is een bezorgfietsverzekering verplicht?

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is schade met of door een elektrische fiets voor een particulier verzekerd. Hoewel de elektrische fiets wel als motorvoertuig wordt gezien, geldt hier in tegenstelling tot andere motorvoertuigen, (nog) geen verzekeringsplicht. Schade met een particuliere elektrische fiets is doorgaans verzekerd op de AVP. Schade die veroorzaakt wordt tijdens zakelijk gebruik van de elektrische fiets is uitgesloten van dekking. De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt niet langer schades die veroorzaakt worden door bezorgers op een elektrische fiets die in het bezit is van een bezorgbedrijf.

Een bezorgfietsverzekering afsluiten

Op Alpina.nl kun je gemakkelijk en snel een premieberekening maken voor je bezorgfietsverzekering. Je hebt de keuze uit twee verschillende dekkingen: Diefstal + Bijstand of Diefstal + Schade + Bijstand. Je kunt de bezorgfietsverzekering direct online bij ons afsluiten.

Alpina biedt ook de mogelijkheid om een bezorgfietsverzekering af te sluiten voor elektrische bezorgfietsen voor zakelijk gebruik.

Heb je vragen met betrekking tot bezorgfietsverzekeringen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag! Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Twee soorten elektrische fietsen

Er zijn twee soorten elektrische fietsen te onderscheiden die nu op de markt zijn, namelijk de standaard e-bike tot 25 km/uur en de Speed Pedelec tot 45 km/uur. De Speed Pedelec is een fiets met trapondersteuning en heeft voor het besturen een minimumleeftijd van 16 jaar. Ook hebben bestuurders een rijbewijs nodig en dienen ze een helm te dragen. Voor de Speed Pedelec geldt wel al een verzekeringsplicht. Ook wanneer je in het bezit bent van een Speed Pedelec kun je hiervoor bij ons een verzekering afsluiten.

Veranderingen doorgeven is belangrijk

Als je een verzekering aanvraagt of als je schade hebt, moet je een aantal vragen beantwoorden. Je moet deze vragen eerlijk beantwoorden. Daarnaast moet je zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk! Verder is het belangrijk om ons op de hoogte te stellen als er zaken veranderen.

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij je persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Je aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over je oude verzekering hoef je je geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kun je bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op