800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Welke verzekering heb ik nodig voor een elektrische bezorgfiets?

De elektrische fiets is bezig aan een grote opmars. Niet alleen bij particuliere gebruikers, ook voor zakelijk gebruik is de elektrische fiets een zeer gewild object. Vooral in de grote steden worden de bezorgbrommers steeds vaker vervangen door elektrische fietsen. Wellicht is dit voor u ook een goede optie. Wat zijn de voordelen van elektrische bezorgfietsen en waar moet u op letten bij het afsluiten van een bezorgfietsverzekering?

Voordelen elektrische fiets

Voor horecaondernemers is de elektrische fiets in gebruik een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de bezorgbrommer. Er is geen leeftijd verbonden aan het besturen van een elektrische fiets, waardoor een werkgever jongeren aan kan nemen die nog geen 16 jaar oud zijn. Dit scheelt in loonkosten. Daarnaast is een elektrische fiets beter voor het milieu en hoeft er niet elke keer getankt te worden. Dit is ook beter voor het milieu. Hierdoor is de elektrische fiets een ideale vervanger voor de bezorgbrommer.

Op dit moment zijn er twee soorten elektrische fietsen op markt, namelijk de standaard e-bike tot 25 km/uur en de Speed Pedelec tot 45 km/uur.

Volgens de wet geldt er voor elektrische fietsen, met een maximum snelheid van 25 km/uur, voor particulier gebruik (nog) geen verzekeringsplicht. Deze fietsen worden echter wel als motorvoertuig gezien. Hoe zit het precies met de dekking van de verzekering bij elektrische fietsen?

Bereken de premie voor een bezorgfietsverzekering

bezorgfietsverzekering-soorten-verzekeringen

Verzekering elektrische bezorgfiets

Schuldschades die veroorzaakt worden bij particulier gebruik van een elektrische fiets tot 25 km/uur vallen doorgaans onder de dekking van de Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP). Bij zakelijk gebruik van een elektrische fiets is dit niet het geval. Schades veroorzaakt tijdens zakelijk gebruik zijn uitgesloten van de AVP-dekking. Ook onder de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) is schade veroorzaakt met of door motorrijtuigen uitgesloten.

Rijdt een bezorger met de elektrische fiets van het bedrijf iets of iemand aan en ontstaat er daardoor schade? Dan zal de AVB van de onderneming geen dekking bieden. Het slachtoffer kan het bedrijf dan persoonlijk aansprakelijk stellen. Dit kan flink in de papieren lopen, aangezien de AVB geen dekking biedt.

Het is dan ook van groot belang wanneer u elektrische fietsen voor uw onderneming gebruikt (of van plan bent deze te gaan gebruiken) dat u een bezorgfietsverzekering afsluit voor deze fietsen.

Wilt u een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) afsluiten voor uw bezorgfiets(en) dan kunt u via onze website gemakkelijk en snel een premieberekening maken en desgewenst direct de verzekering online afsluiten.

Alpina biedt de mogelijkheid om een WA-verzekering af te sluiten voor elektrische bezorgfietsen voor zakelijk gebruik.

Heeft u vragen met betrekking tot bezorgfietsverzekeringen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag! Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883712.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw bezorgfietsverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op