Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie
bezorgfietsverzekering

Zakelijke elektrische fietsverzekering

Vraag direct een offerte aan voor uw zakelijke elektrische fiets!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.3
Beoordeling verzekeringen

Steeds meer mensen schaffen een elektrische fiets aan; voor het werk, de vakantie, of gewoon omdat fietsen dan ineens weer leuk wordt. Met een e-bike vermijd je bovendien de drukte in het openbaar vervoer. En je hebt er geen mondkapje voor nodig! Vergeet niet een e-bikeverzekering af te sluiten. In deze blog lees je waar je op moet letten.

Zakelijke elektrische fietsverzekering elektrische fiets

Op de fiets naar het werk

Tijdens de corona lockdown mocht fietsen gelukkig nog wel. En dat werd dan ook volop gedaan. Nu de maatregelen iets versoepelen is fietsen zelfs nog belangrijker aan het worden. Want hoe meer mensen weer aan het werk gaan, hoe drukker het in het openbaar vervoer wordt. Maar is de kans op besmetting echt kleiner met een mondkapje op? Wanneer de afstand naar je werk te overbruggen is met een stadsfiets, e-bike of speed pedelec, dan is het nu hét moment om er een aan te schaffen. Particulier of via je werkgever. De belastingdienst werkt mee met interessante kortingen via het fietsenplan. Informeer eens bij jouw werkgever of dat tot de mogelijkheden behoort.

Welke verzekering past bij mij?

Een e-bike is een hele investering. Vooral een goede accu is duur, maar ook kwetsbaar. Bovendien is een elektrische fiets diefstalgevoelig. Daarom is een fietsverzekering eigenlijk onmisbaar. Er zijn verschillende soorten fietsverzekeringen waardoor je er altijd wel een kunt vinden die het beste bij jouw situatie past.

  • Kortlopende fietsverzekering: Deze verzekering wordt ook wel de aflopende fietsverzekering genoemd. Bij het afsluiten betaal je de premie in één keer voor 3 of 5 jaar. Je hoeft dan nergens meer aan te denken en je fiets is voor die hele periode verzekerd. Deze verzekering sluit je vaak al af bij aanschaf van de fiets.
  • Doorlopende fietsverzekering: Bij een doorlopende fiets- of e-bikeverzekering betaal je elke maand premie. Je kunt deze verzekering stopzetten op het moment dat je hem niet meer gebruikt en je loopt zo dus minder risico dat je premie hebt betaald voor niets.
  • Fietsverzekering met cascodekking: Net als bij een autoverzekering met cascodekking ben je met een fietsverzekering met volledig cascodekking zowel verzekerd tegen diefstal als schade door bijvoorbeeld een valpartij, brand of een aanrijding. Bij sommige verzekeraars geldt bij beschadiging een eigen risico.
  • Fietsverzekering tegen diefstal: Bij diefstaldekking ben je alleen verzekerd tegen diefstal. Losse accessoires, zoals een fietscomputer, kinderzitje of fietstassen, vallen hier meestal maar gedeeltelijk (of helemaal niet) onder. De premie is uiteraard wel lager dan bij volledig casco.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

WA verzekering voor de speed pedelec

Met een ‘gewone’ e-bike kun je door mee te trappen, een snelheid halen tot 25 km per uur. Maar een elektrische speed pedelec haalt wel snelheden tot 45 kilometer per uur. Daarom is een helm verplicht. Bovendien moet je jouw speed pedelec registreren en er een WA-verzekering voor afsluiten. Wij helpen je hier graag mee.

Goed verzekerd met Alpina

Regel je e-bike, speed pedelec of stadfietsverzekering binnen 24 uur via Alpina.nl. Vul het online formulier in en wij nemen binnen een dag contact met je op. Of bel direct tijdens kantooruren met onze klantenservice.  Wij zijn gespecialiseerd in zakelijke en particuliere verzekeringen en we werken 100% onafhankelijk. Een betrouwbare keuze dus voor al je verzekeringen.

Vraag direct een offerte aan voor uw zakelijke elektrische fiets!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op