800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home ZZP verzekeringen Wat dekt een AVB verzekering?

Wat dekt een AVB verzekering?

Een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) dekt schades die tijdens het werk worden veroorzaakt. Met deze verzekering bent u verzekerd voor schade aan anderen of aan spullen aan anderen die veroorzaakt zijn door u of uw producten. Bijvoorbeeld als u schilder bent en per ongeluk een pot verf over de laminaat vloer van uw klant laat vallen. Of als een product dat u geleverd heeft schade veroorzaakt. De dekking van een AVB verzekering is vergelijkbaar met een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP), maar dan voor uw bedrijf.

Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven afsluiten? Bereken uw premie!

avb verzekering

Wanneer een AVB verzekering afsluiten?

Zodra u uw onderneming start, verdiept u zich waarschijnlijk in verschillende verzekeringen. Hoewel veel ondernemers hem vaak vergeten, is de AVB een belangrijke verzekering. Tijdens uw werkzaamheden kunnen er altijd dingen gebeuren waardoor er per ongeluk schade ontstaat aan de klant of eigendommen van de klant. In sommige gevallen zijn de kosten niet zo hoog, maar in het geval van letselschade kunnen de kosten hoog oplopen. Als u zich bij het starten van de onderneming verdiept in de verschillende verzekeringen die er zijn, kunt u ook eens kijken naar een AVB.

Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven afsluiten? Bereken uw premie!

Veelgestelde vragen over een AVB verzekering

Is een AVB verplicht voor ZZP'ers?

Nee, een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is niet verplicht. Toch willen leveranciers of opdrachtgever steeds vaker geen zakendoen, wanneer iemand niet verzekerd is. Veel ondernemers kiezen er daarom toch voor om een aansprakelijkheidsverzekering voor hun bedrijf af te sluiten.

Wat dekt een AVB niet?

Natuurlijk zijn er ook aan een aantal zaken uitgesloten van dekking. Schade aan uzelf of aan uw bedrijf is in de meeste gevallen niet meeverzekerd. Hetzelfde geldt voor de schade of kosten die u maakt om uw product of dienst opnieuw te leveren. Daarnaast is milieuschade op uw bedrijfslocatie en milieuschade die langzaam ontstaat (denk hierbij aan een olietank die al jarenlang lekt) niet meeverzekerd. Ook spullen die u ‘onder opzicht’ hebt zijn niet verzekerd. Dit gaat om spullen die u moet plaatsen, zoals een keuken of badkamer. Op het moment dat hier schade aan ontstaat, valt dit niet onder de AVB. Ook wanneer uw werk niet naar tevredenheid van de klant is en u het opnieuw moet doen kunt u hiervoor geen kosten declareren bij uw verzekeraar. Tot slot is ook beroepsaansprakelijkheid niet gedekt met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven.

Dit zijn de meest voorkomende uitzonderingen van dekking. Controleer altijd even in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar welke uitzonderingen zij hanteren.

Wat kost een AVB?

Wat een aansprakelijkheidsverzekering kost, is onder andere afhankelijk van het soort bedrijf dat u heeft en de omzet die u maakt. Op Alpina.nl kunt u online alvast een indicatie voor de maandelijkse premie berekenen. Hiervoor vult u een aantal gegevens over uw bedrijf in, zoals de branche waarin u opereert en hoeveel medewerkers u in dienst heeft. Vervolgens krijgt u een overzicht van verzekeraars met bijbehorende premies te zien.

Waarom een AVB verzekering afsluiten?

We horen steeds vaker dat leveranciers of opdrachtgevers geen zaken met een bedrijf willen doen als ze niet verzekerd zijn. Steeds meer ondernemers kiezen er daarom voor om een AVB verzekering af te sluiten. Veel mensen in Nederland hebben al een AVP afgesloten. Helaas dekt een AVP geen schades die u als bedrijf veroorzaakt. Een schade kan flink in de papieren lopen. Stelt u zich voor dat het reclamebord dat u buiten uw winkel heeft staan tegen een geparkeerde auto aanwaait. De auto heeft hierdoor flink wat blikschade. Blikschade kan flink in de kosten lopen, kosten waar u zonder aansprakelijkheidsverzekering zelf voor opdraait. Zonder een verzekering loopt u het risico dat u de hoge schadeclaim niet kan betalen. Zeker als u geen groter ondernemer maar een kleine zelfstandige bent, kan dit een probleem zijn.

Voor wie is een AVB verzekering bedoeld?

Een AVB is voor zowel ZZP’ers als MKB’ers. Heeft u bijvoorbeeld een eigen praktijk als coach of schoonheidsspecialist? Of werkt u als ZZP’er in de bouw? Dan kan het afsluiten van een AVB een verstandige keus zijn. Stelt u zich voor dat u het haar van een klant verft en per ongeluk op de kleren van de klant morst. Of dat een klant uitglijdt op de pas gedweilde vloer in uw kantoor. U bent aansprakelijk voor de schade die dan ontstaat. Daarom is een AVB voor iedere ZZP’er of MKB’er een goede aanvulling op het verzekeringspakket.

Sluit direct een AVB verzekering af via Alpina

Goed verzekerd zijn op uw werk? Sluit dan direct een AVB verzekering af. Bij ons kunt u eenvoudig de premie berekenen. Na het invoeren van enkele gegevens over uw onderneming krijgt u een overzicht met alle verzekeringen die bij uw wensen passen, inclusief bijbehorende premies. U kunt vervolgens een definitieve offerte aanvragen of de verzekering direct online afsluiten.

Heeft u nog vragen over een AVB verzekering of wilt u liever nog even overleggen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt ons van maandag tot en vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883712. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie voor een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op