Zijn uw medewerkers op de hoogte van cybercriminaliteit?

Meer dan de helft van de Nederlanders is bang voor internetcriminaliteit. Er vinden dagelijks cyberaanvallen plaats, dus deze angst is niet geheel onterecht. Alleen een cyberverzekering afsluiten is vaak niet genoeg. De oorzaak blijkt regelmatig (deels) bij de medewerkers te liggen.

Vaak zijn medewerkers niet voldoende op de hoogte van de gevaren van internetcriminaliteit. Zo gebruiken ze veelal hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites. Daarnaast worden software-updates te lang uitgesteld. Zolang dit op de werkvloer gebeurt, maken zij het internetcriminelen extra makkelijk om toe te slaan.

Medewerkers bewust maken van de gevaren

Het digitaliseren van bedrijven brengt veel kansen met zich mee. De risico’s zijn echter ook behoorlijk groot. Als bedrijf is het belangrijk om te investeren in online veiligheid. Allereerst is het belangrijk om medewerkers op de hoogte te stellen van de mogelijke gevaren. Leg duidelijk uit waarom het belangrijk is om sterke wachtwoorden te gebruiken en te variëren in wachtwoorden. Maak ook het belang van software-updates duidelijk en waarschuw voor e-mails van onbekende afzenders. Laat ze geen e-mails of bestanden openen van personen die ze niet vertrouwen.

Bereken direct de premie voor uw cyberverzekering

Alpina biedt de mogelijkheid om een cyberverzekering voor uw bedrijf af te sluiten.

Heeft u vragen over een cyberverzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag! Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883712.

Bereken direct de premie van uw cyberverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 20-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op