800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
ZZP-verzekeringspakket

ZZP Verzekeringspakket

Met dit pakket verzeker je als zzp-er tegen de belangrijkste risico’s binnen de branche waarin je werkzaam bent.

Bereken de premie

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Hulp van onze experts.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Bjorn

Bjorn - Expert verzekeringen

Meer dan 5 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Bjorn
Achtergrond afbeelding

Alles over het ZZP Verzekeringspakket

Het ZZP Verzekeringspakket, ook wel Kameleonpakket genoemd, is speciaal voor ZZP’ers ontwikkeld. Met dit pakket verzekert u uw onderneming tegen de belangrijkste risico’s binnen de branche waarin u werkzaam bent.

Als ZZP’er is het voor u van belang dat u kunt doen waar u goed in bent zonder u druk te maken over de risico’s die het werk met zich meebrengt

Wat houdt het verzekeringspakket precies in?

Het ZZP verzekeringspakket bestaat uit verschillende verzekeringen. Standaard zijn aansprakelijkheid voor bedrijven en beroepsaansprakelijkheid meeverzekerd. Daarnaast kunt u het pakket zelf samenstellen. U kunt bijvoorbeeld bestuurdersaansprakelijkheid meeverzekeren. Deze verzekering beschermt het privévermogen van bestuurders, commissarissen en toezichthouders tegen het risico dat zij persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor zuivere vermogensschade door fouten, verzuimen of nalatigheden bij het uitoefenen van hun functie. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om rechtsbijstand mee te verzekeren, zodat u verzekerd bent bij een conflict met bijvoorbeeld een leverancier of debiteur.

Waarom een ZZP verzekeringspakket afsluiten?

Het is niet verplicht om als ZZP’er een verzekering af te sluiten, maar het kan wel verstandig zijn. Bij het starten van een onderneming moet u erg op de kosten letten. Het afsluiten van verzekeringen wordt hierbij meestal uitgesteld. Toch is een goede verzekering als ZZP’er erg belangrijk. Als ZZP’er loopt u dagelijks risico’s die soms niet te overzien zijn. Het vervelende is dat u er pas achter komt als het al te laat is. Als u een ZZP verzekeringspakket afsluit, weet u zeker dat u goed verzekerd bent. Bovendien bieden uw privé verzekeringen op zakelijk gebied geen dekking voor uw werkzaamheden als ZZP’er.

Wat dekt een ZZP verzekeringspakket?

Het ZZP verzekeringspakket stelt u zelf samen en bestaat uit verschillende verzekeringen. Vaak is de basis een aansprakelijkheidsverzekering voor de ZZP-er. Voor veel verzekeringen zijn er ook nog verschillende aanvullingen mogelijk. Per verzekering zijn er een aantal zaken die wel en niet vergoed worden. Dit kunt u teruglezen in de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

Wat kost een ZZP verzekeringspakket?

Wat een ZZP verzekeringspakket kost, is afhankelijk van de verzekeringen die u afsluit en van de hoogte van het verzekerd bedrag. Bij het bereken van de premie wilt u uw branche en beroep in. Vervolgens vult u per verzekering een aantal vragen over uw werkzaamheden in. Daarna kiest u de hoogte van het verzekerd bedrag per aanspraak. U selecteert de verzekeringen die u wilt afsluiten en vervolgens krijgt u een indicatie van de premie. U kunt zelf kiezen of u de verzekeringspremie per maand, kwartaal, halfjaar of jaar wilt betalen. Als u als betalingstermijn per jaar kiest, krijgt u vaak korting op de premie.

Voor wie is een ZZP verzekeringspakket bedoeld?

Het ZZP Verzekeringspakket is bedoeld voor ZZP’ers in verschillende branches, met verschillende beroepen.

De beroepen zijn onderverdeeld in drie groepen, namelijk:

  • ZZP’ers met adviserende beroepen (o.a. accountant, (interieur)architect en grafisch ontwerper)
  • ZZP’ers werkend met gereedschap (o.a. hovenier, loodgieter en schilder)
  • ZZP’ers werkend in de uiterlijke verzorging (o.a. schoonheidsspecialiste, thuiskapper en visagist)
een koppel die advies krijgt van een expert

Verplichte verzekeringen voor ZZP’ers

Als ZZP’er profiteer je niet langer van bescherming door je werkgever. Je bent tenslotte eigen baas en draagt zelf de verantwoordelijkheid. Daarom heeft de overheid bepaald dat een aantal verzekeringen verplicht zijn als je als zelfstandig ondernemer aan de slag wilt.

De volgende verzekeringen zijn verplicht:

  • Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven: deze verzekering dekt de financiële gevolgen als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan derden.
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering Zelfstandig Ondernemer: verzekering die zorgt voor een maandelijkse uitkering als je arbeidsongeschikt wordt.
  • Brandverzekering: verzekert brandschade aan roerende en onroerende schade.

Bovenstaande verzekeringen zijn dus de verzekeringen die je als zelfstandig ondernemer zeker af moet sluiten. Meer weten of een vrijblijvend advies op maat? Neem dan eens contact op met onze verzekeringsadviseurs, zij vertellen u graag meer!

Neem contact op

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op