Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Kan ik BTW verrekenen bij zakelijk gebruik van mijn auto?

Een autoverzekering afsluiten gebeurt normaal gesproken op basis van de cataloguswaarde van de auto. Bij het verzekeren van een zakelijke auto kunt u de BTW verrekenen. De cataloguswaarde wordt dan verminderd met de BTW. U kunt zo in aanmerking komen voor een lagere premie op uw autoverzekering.

BTW verrekenen

Voordeel op uw premie

Zodra u BTW plichtig bent, kan de opgegeven catalogus-en/of dagwaarde verminderd worden met het BTW bedrag. Het BTW deel in een schadebedrag kunt u namelijk verrekenen bij de Belastingdienst en de verzekeraar hoeft dit deel daardoor niet uit te keren. Aangezien de waarde van uw auto een premiebepalende factor is, zal in veel gevallen hierdoor ook de premie lager uitvallen omdat u over het BTW bedrag geen premie hoeft te betalen. Deze regeling is van toepassing ongeacht of u de verzekering inclusief of exclusief BTW heeft afgesloten.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

BTW bij eventuele schade

Indien is vastgesteld dat u de BTW kan verrekenen, zal de verzekeraar de schade-uitkeringen altijd exclusief BTW uitkeren. Dit houdt in dat de BTW die door een schadeherstelbedrijf voor een reparatie wordt gerekend zelf betaald moet worden. Deze BTW kunt u weer terugvorderen van de Belastingdienst.

Uw autoverzekering aanpassen

Wilt u uw autoverzekering aanpassen naar de verzekerde waarde exclusief BTW, dan kunt u dit aan ons doorgeven middels de link in de e-mail die u van ons ontvangen heeft. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op via 088-6883712.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op