Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Tent van binnen kijken naar buiten
Home Vouwwagenverzekering

Je vouwwagen verzekering vergelijken en afsluiten

Gaan en staan waar je wilt met je vouwwagen.

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Hulp van onze experts.

Alles over de vouwwagen verzekering

Heeft u net een vouwwagen gekocht of bent u van plan om er een te kopen? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af hoe u uw vouwwagen het beste kunt verzekeren.

Met een vouwwagen heeft u altijd uw tweede huis bij u. U heeft de vrijheid om te gaan en te staan waar u wilt en u kunt uw vouwwagen makkelijk overal op- en afbouwen. Zoiets fijns wilt u natuurlijk wel goed verzekeren!

Op Alpina.nl leest u alles over het verzekeren van een vouwwagen.

Is een vouwwagen verzekeren verplicht?

Nee, u bent niet verplicht om een vouwwagen te verzekeren. Toch is het wel verstandig om een vouwwagenverzekering af te sluiten. Zeker als u vaak met de vouwwagen op vakantie gaat op plekken waar het weer nogal onstuimig kan zijn. Het Gardameer in Italië staat bijvoorbeeld bekend om de hevige onweersbuien met soms flinke hagelstenen. En in het Zuiden van Frankrijk komen regelmatige stevige winden voor. Vooral als u een hele nieuwe of luxe vouwwagen heeft, zijn de financiële risico’s groot. Met een vouwwagenverzekering verkleint u dat risico en kunt u zonder zorgen genieten van uw vouwwagen.

Welke dekking biedt een vouwwagenverzekering?

Een vouwwagenverzekering biedt standaard dekking bij brand, ontploffing, diefstal, inbraak en storm. Let wel op, schade door hagel wordt niet door alle verzekeraar standaard vergoedt. U kunt hier vaak wel een aanvullende verzekering voor afsluiten. De weersomstandigheden worden steeds heftiger. Er komen steeds vaker stormen en flinke regen- en hagelbuien voor. Door een hagelbui kan de schade in de duizenden euro’s lopen. Het is daarom aan te raden om hier om te letten als u uw vouwwagen gaat verzekeren.

Wat kost het verzekeren van een vouwwagen?

De kosten van een vouwwagenverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Op Alpina.nl berekent u gemakkelijk en snel de premie voor uw vouwwagenverzekering. De premie van uw vouwwagenverzekering wordt vastgesteld op basis van de gegevens van uw vouwwagen en de gewenste dekking die u kiest. U kunt deze informatie in onze handige online vergelijker invullen. Over het algemeen zijn dit vragen die u uit uw hoofd kan beantwoorden waarschijnlijk. Zo zijn: bouwjaar, afmetingen, nieuw- en aanschafwaarde belangrijke factoren voor het vaststellen van de premie.

Vouwwagen verzekeren of niet?

Gaat u vaak met de vouwwagen op vakantie? Dan wilt u natuurlijk wel dat deze goed verzekerd is. Zo kunt u met een gerust hart op pad gaan. Schade kan namelijk altijd voorkomen, bijvoorbeeld een scheur in het doek van de vouwwagen waardoor er regen naar binnen komt. Daarom is het verstandig om uw vouwwagen altijd goed te verzekeren. Zo verpest eventuele schade uw vakantie niet en weet u zeker dat het snel opgelost wordt.

Vouwwagenverzekering vergelijken

Voordat u een verzekering voor uw vouwwagen afsluit, wilt u natuurlijk wel eerst verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. U kunt hiervoor onze vergelijkingstool gebruiken. Na het invullen van een aantal gegevens ontvangt u een overzicht van premies en de bijbehorende voorwaarden. Zo weet u zeker dat u de beste dekking tegen de laagste premie afsluit.

Vouwwagenverzekering afsluiten

Nadat u verschillende verzekeringen met elkaar heeft vergeleken kunt u uw verzekering direct online afsluiten. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? U kunt ons van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur bereiken op telefoonnummer 088-6883700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger. Wij helpen u graag!

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalkerweerd - Expert verzekeringen

Meer dan 10 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op