800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Stel om een brommer
Home Brommerverzekering

Jouw brommerverzekering vergelijken en afsluiten

Hoge pakketkorting mogelijk

14 dagen bedenktijd

Binnen 14 dagen kosteloos annuleren

Een breed aanbod

Wij vergelijken veel verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een brommerverzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je brommerverzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura - Expert verzekeringen

Al jaren expert verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

De dekking van je brommerverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

WA Diefstal,Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen brommer

Top 3 goedkoopste brommerverzekeringen in 2024

€ 6,-

€ 8,-

€ 10,-

€ 12,-

€ 14,-

*Gebaseerd op een bestuurder van 50 jaar met een WA dekking voor een scooter max 25km/h

Alles over brommerverzekeringen

Een brommerverzekering hoeft niet duur te zijn, maar de brommer moet wel goed verzekerd zijn. Je kunt een goede brommerverzekering vergelijken tegen een lage premie. Wij kunnen daarbij helpen.

Het afsluiten van een brommerverzekering is verplicht. De verplichting geldt voor de WA-dekking. Deze verzekering vergoedt de kosten die door aansprakelijkheid van de verzekerde brommer veroorzaakt zijn. Op diegene die de brommer op naam heeft, rust de plicht om voor de verplichte verzekering te zorgen. Bij een ongeval met de brommer kan de tegenpartij zich rechtstreeks tot de verzekeraar wenden om een schadeclaim neer te leggen.

Welke dekking heeft onze brommerverzekering?

Er zijn drie verschillende verzekeringsvormen waar je tussen kunt kiezen wanneer je een brommerverzekering afsluit. De WA-verzekering biedt de meest beperkte dekking, maar is ook verplicht. Deze dekking kun je aanvullen met:

 • Diefstal en brand – Naast wettelijke aansprakelijkheid is ook diefstal van de brommer en brand verzekerd met deze dekking.
 • Diefstal, brand en aanrijding – De meest uitgebreide dekking. Deze dekking zou de allrisk brommerverzekering, of WA + volledig casco verzekering genoemd kunnen worden, al kan de term bij verschillende verzekeraars anders zijn.

Ben je benieuwd naar de hoogte van de premie van deze dekkingen? Je kunt het berekenen op Alpina.nl.

Welke dekking past bij jou en je brommer?

Natuurlijk ga je het liefst voor de meest uitgebreide brommerverzekering, maar de hoogte van de premie moet wel redelijk zijn. Voor een bromfiets met nog maar een lage waarde ga je geen torenhoge premie betalen. Een nieuwe brommer ga je met de meest uitgebreide verzekering verzekeren. Een bromfiets met nog maar een waarde van een paar honderd euro ga je uitsluitend verzekeren tegen de wettelijke aansprakelijkheid. In andere gevallen is het vergelijken en op basis van de hoogte van de premie een keuze maken.

Welke factoren spelen een rol bij het vergelijken van een brommerverzekering?

Factoren die een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de premie:

 1. Welke dekking heb je gekozen?
 2. Hoeveel schadevrije jaren heb je opgebouwd?
 3. Wat is je leeftijd?
 4. Wat is je postcode?

Vergelijk hier brommerverzekeringen>>

Tips voor een goedkope brommerverzekering

Je kunt kiezen voor een beperktere verzekeringsvorm om op deze manier premie te besparen, maar dat is niet de juiste manier. Door te vergelijken kun je ook flink besparen, maar dan zonder in te leveren op de kwaliteit van de verzekering. Ook kan je de premie verlagen door schadevrije jaren in te brengen of over te stappen naar een andere brommer verzekeraar.

De premie verlagen met schadevrije jaren

Schadevrij rijden wordt beloond in verzekeringen van motorrijtuigen, en dat is ook het geval bij de brommerverzekering. Met een aantal opgebouwde schadevrije jaren kun je een interessante korting op de verzekering opbouwen.

Overstappen naar een andere brommerverzekering

Heb je al een verzekering voor je bromfiets? Is het langer dan één jaar geleden dat je deze verzekering hebt afgesloten? In dat geval kun je de verzekering opzeggen. Na één jaar zijn verzekeringen namelijk dagelijks opzegbaar. Eventueel kan er wel een opzegtermijn gelden van één maand. Ook in het eerste jaar kun je de verzekering al opzeggen. Dat kan bijvoorbeeld bij het verkopen van de verzekerde brommer en als de verzekeraar besluit om de premie te verhogen.

Bezorgbrommer verzekeren

Heb je een brommer die je gebruikt voor bezorging van bijvoorbeeld eten dan hebben wij hiervoor een speciale bezorgbrommerverzekering.

Brommer verzekeren zonder rijbewijs

De eigenaar van een brommer is verplicht een brommerverzekering af te sluiten. Het zonder rijbewijs verzekeren van een brommer is lastiger, maar wij hebben de oplossing. Wij hebben speciaal een vergelijker gemaakt waarin we uitsluitend verzekeraars in de vergelijking meenemen die het hebben van een rijbewijs niet als eis stellen. De bestuurder mag niet zonder rijbewijs rijden, maar de eigenaar zonder rijbewijs mag de brommer wel verzekeren.

Wist je dat er strenge voorwaarden gehanteerd worden door verzekeraars omtrent jongere bestuurders? Het opgeven van de jongste bestuurder is dan ook van groot belang.

Als je een jonger persoon dan de regelmatige bestuurder die vermeld staat op de polis op de brommer of scooter laat rijden, loop je een groot risico. Er hangen namelijk strenge voorwaarden aan een bromfietsverzekering en de gevolgen van het niet nakomen van deze voorwaarden zijn enorm. Voorbeelden van de mogelijke gevolgen zijn:

 • Geen dekking, in geval van een schade zullen de kosten verhaald worden op de verzekeringsnemer.
 • (Extra) verhoogd eigen risico, dit kan oplopen tot €1.000,-!
Verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij. Heeft iemand schade bij je veroorzaakt, maar heb je geen dekking op je eigen polis? 112schade.nl kan je volledig kosteloos helpen bij het verhalen van de schade op de tegenpartij.

Veelgestelde vragen over brommerverzekering

Als iemand anders op mijn brommer rijdt, is die persoon dan verzekerd?

Als je een brommerverzekering afsluit dan is deze gekoppeld aan je brommer en niet aan diegene die de verzekering heeft afgesloten. Het is dus toegestaan om iemand anders op een brommer te laten rijden. Lees hierover meer>>

Kan ik een brommer verzekeren zonder rijbewijs?

Het is in Nederland verplicht om een brommerverzekering af te sluiten als je de eigenaar bent van een brommer. Het zonder rijbewijs verzekeren van een brommer is bij sommige verzekeraars wel een probleem. In onze vergelijkingstool hebben wij een speciale selectie gemaakt van verzekeraars die het niet hebben van een rijbewijs niet als eis stellen.

Keert mijn brommerverzekering mijn schade uit?

Bij schade aan je brommer schakel je de brommerverzekering in, maar keert de verzekeraar de schade aan jouw brommer uit? Dit is afhankelijk van de gekozen verzekeringsvorm en van de toedracht van de schade. Lees hierover meer>>

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op