800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie
Scooterverzekering

Scooterverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In 3 minuten geregeld
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

Welke scooterverzekering past bij jou?

Wat is er nu heerlijker dan zorgeloos rondrijden op jouw nieuwe scooter? Met onze scooterverzekering kun je dat met volle teugen doen, zonder je zorgen te hoeven maken over diefstal of schade. Onze allrisk dekking beschermt jouw eigen scooter tegen alle mogelijke gevaren.

Bij ons kun je kiezen uit verschillende verzekeringsmogelijkheden. Of je nu gaat voor de solide en goedkope basis van een WA-verzekering, de uitgebreide bescherming van een Allrisk-verzekering, of de perfecte balans van onze Beperkt Casco dekking, wij hebben de ideale oplossing voor jou. Zelfs als je een elektrische scooter hebt, bieden we goede en voordelige verzekeringen aan.

Bekijk onze handige tabel om te zien welke verzekering het beste bij jou past en wat er precies onder elke dekking valt. Zo kun je met een gerust hart de weg op en zorgeloos genieten van jouw scooter.

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

Bereken je premie

Meer info

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

Bereken je premie

Meer info

WA Diefstal, Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

Bereken je premie

Meer info

Er zijn verschillende manieren om een scooter te verzekeren, en het is belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van een scooterverzekering. Hieronder geven we een overzicht van de stappen die je kunt nemen om online een scooter te verzekeren en waar je op moet letten.

Stap 1: Vergelijk verzekeraars

Voordat je een verzekering afsluit, is het belangrijk om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door gebruik te maken van onze online vergelijker. Hier kun je verschillende verzekeraars vergelijken op basis van dekking, prijs en voorwaarden. Zo kun je de verzekering kiezen die het beste bij jou past.

Stap 2: Bepaal de dekking die je nodig hebt

Er zijn verschillende soorten dekkingen waaruit je kunt kiezen, zoals WA-dekking, WA + beperkt casco of allrisk dekking. Een WA-dekking is wettelijk verplicht en dekt alleen de schade die jij veroorzaakt aan anderen. Een WA + beperkt casco verzekering biedt meer dekking, zoals schade aan jouw scooter bij diefstal of storm. Een allrisk verzekering biedt de meeste dekking, zoals ook schade aan jouw scooter bij een ongeval of brand. Bepaal welke dekking je nodig hebt en kies de verzekering die daar het beste bij past. De huidige waarde van je scooter is hier bepalend. Is je scooter een paar honderd euro waard kan je overwegen om de scooter alleen WA te verzekeren maar is je scooter nog een paar duizend euro waard is een allrisk dekking aan te raden.

Stap 3: Sluit de verzekering af

Zodra je een verzekeraar en de juiste dekking hebt gekozen, kun je deze online afsluiten. Let hierbij goed op de voorwaarden en dekkingen van de verzekeraar. Zorg dat je de verzekering op tijd afsluit, zodat je op tijd verzekerd bent. Vanaf het moment dat het kenteken op naam staat ben je wettelijk verplicht om een scooterverzekering af te sluiten met minimaal een WA-dekking.

Wat is een goedkope scooterverzekering?

Wat is de goedkoopste scooterverzekering? Dat is normaliter de scooterverzekering met alleen een WA dekking. Bij een WA dekking is de schade aan de scooter niet verzekerd maar alleen de schade die je toebrengt aan andere. Naast de dekking zijn er verschillende factoren die de hoogte van de premie bepalen.

 • Cataloguswaarde van de scooter
 • Leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • Woonplaats
 • Aantal opgebouwde schadevrije jaren

 

Goedkope scooterverzekering berekenen

 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Welke dekking biedt de scooterverzekering?

Naast de verplichte WA scooterverzekering heb je de keuze tussen drie uitgebreidere dekkingen. Welke je het beste kunt kiezen hangt af van de leeftijd van de scooter, de waarde en van jouw financiële positie. De drie dekkingen zijn:

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Dit is de basisdekking en goedkoopste scooterverzekering. De schade die je met je scooter veroorzaakt aan derden wordt vergoed, maar niet de schade aan jouw eigen scooter.

WA + Diefstal

Naast de WA-dekking wordt nu ook diefstalschade vergoed. Schade aan je eigen scooter die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed.

WA + Diefstal en Brand

Naast de WA-dekking wordt nu ook diefstal- en/of brandschade vergoed. Schade aan je eigen scooter die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed.

WA + Diefstal, brand en aanrijding

Naast de WA-dekking en vergoeding van diefstal- en/of brandschade, is nu ook schade aan je eigen scooter (door bijvoorbeeld een aanrijding) gedekt.

De naam van de dekking laat zien welke onderdelen gedekt zijn. De meest uitgebreide scooterverzekering is te vergelijken met de WA-cascoverzekering(All-risk), zoals bekend van autoverzekeringen. De premie voor een scooterverzekering is eenvoudig te berekenen.

Wat kost een scooterverzekering in 2023

Als je een scooter wilt verzekering en gaat afsluiten dan wil je natuurlijk weten wat het kost. Naast dat de scooterverzekering niet teveel mag kosten, is het ook belangrijk dat de scooterverzekering aansluit bij jouw wensen. Wij adviseren je daarom altijd om gebruik te maken van een vergelijkingstool. Op die manier kom je erachter welke goedkope scooterverzekering het beste bij je past.

Bereken de kosten!

*De premies zijn gebaseerd op een fictief persoon rijdend op een Vespa Primavera uit 2020. De persoon betreft een man, 30 jaar oud, woonachtig in Goes met 10 schadevrije jaren. De berekening is gemaakt in december 2022 met de vergelijkingstool van Alpina.nl.
Verzekeraar Dekking Maandelijkse premie
Nationale Nederlanden WA € 6,78 Bereken premie
Unigarant WA €8,31 Bereken premie
a.s.r. WA €13,98 Bereken premie
Inshared WA n.v.t. Niet via Alpina te verzekeren
Unive WA n.v.t. Niet via Alpina te verzekeren
ANWB WA n.v.t. Niet via Alpina te verzekeren

Heb je al schadevrije jaren opgebouwd?

Heb je al eerder een scooter verzekerd? Mogelijk heb je dan al schadevrije jaren opgebouwd. Verzekeraars belonen verzekerden die geen schades veroorzaakt hebben met een extra korting op de premie. Wij kunnen de schadevrije jaren die je elders hebt opgebouwd overnemen. Let hierbij wel op dat de oude verzekering dan wel beëindigd dient te worden.

Kan je ook een bezorgscooter verzekeren?

Heb je een scooter die je gebruikt voor bezorging van bijvoorbeeld eten dan hebben wij hiervoor een speciale bezorgbrommerverzekering.

Besparen op jouw scooterverzekering? Vergelijk premies!

Hoe kan je een scooterverzekering oversluiten?

Heb je een scooter al elders verzekerd? Als de verzekering minimaal één jaar gelopen heeft, kan je overstappen naar een betere en goedkopere scooterverzekering. In het eerste verzekeringsjaar kan je de verzekering in principe niet opzeggen, maar er zijn uitzonderingen. Als de verzekeraar tussentijds de premie verhoogt kan je, met ingang van de dag van de verhoging, de verzekering opzeggen. Ook bij het verkopen van je scooter kun je altijd van je huidige scooterverzekering af.

Kies je voor oversluiten? Met onze opzegservice zorgen wij voor het opzeggen van je huidige verzekering. Na het eerste jaar kan je huidige verzekering dagelijks opgezegd worden. De verzekeraar kan een opzegtermijn van maximaal één maand hanteren. Hierna kan je je scooter verzekeren waar je maar wilt.

 

Elektrische scooterverzekering vergelijken

De verzekering voor een elektrische scooter is vaak duurder dan de verzekering voor een scooter met een traditionele verbrandingsmotor. Dit komt omdat elektrische scooters vaak mer kosten en omdat de verzekeraar meer risico loopt bij het verzekeren van elektrische scooters. Het is daarom belangrijk om verschillende verzekeraars te vergelijken om de beste en goedkoopste verzekering te vinden voor je elektrische scooter..

Veelgestelde vragen bij een scooterverzekering

Wat kost een scooterverzekering voor een 16 jarige?

De premie voor een 16-jarige is over het algemeen hogere dan de premie voor iemand van 40 jaar. Dit komt voornamelijk doordat iemand van 16 jaar nog weinig rijervaring heeft en uit de schadecijfers blijkt ook dat bestuurders jonger dan 24 jaar vaker bij een schade betrokken zijn. Wij adviseren daarom altijd om eerst een premie te vergelijken om zo te bepalen welke maatschappij de laagste premie heeft voor een 16-jarige. Nu berekenen>>

Wat dekt een WA scooterverzekering?

Een WA-dekking keert in principe alleen uit aan schade die je aan andere aanricht. Schade aan je scooter krijg je niet vergoed. Wanneer schade is veroorzaakt door de derde, dan kan je de schade verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke derde. Lees meer>>

Kan een scooterverzekering worden afgesloten op naam van mijn ouders?

In principe dient de kentekenhouder van een voertuig zelf een passende verzekering af te sluiten. De kentekenhouder van de scooter is namelijk verzekeringsplichtig: er dient minimaal een WA-verzekering afgesloten te worden.

Wanneer ouders de scooter op naam hebben, dan kunnen zij een scooterverzekering hiervoor afsluiten. Gaat een zoon of dochter op de scooter rijden, dan moet deze als bestuurder opgegeven worden. Dit om problemen bij schade te voorkomen.   Lees meer.

Kan ik een scooter verzekeren zonder rijbewijs?

Onterecht wordt vaak gedacht dat je zonder rijbewijs een scooter niet kunt verzekeren. Er zijn verzekeraars die daar moeilijk over doen, maar er zijn voldoende mogelijkheden om te verzekeren. Maar je moet wel goed weten waar je moet zijn. Bij ons kan je een scooter verzekeren zonder rijbewijs.

Wat is het verschil tussen een bromfiets en een snorfiets?

Een bromfiets heeft een motor met een cilinderinhoud van 50 cc of meer, terwijl een snorfiets een motor heeft met een cilinderinhoud van maximaal 50 cc. Een bromfiets heeft meer vermogen dan een snorfiets, waardoor het sneller is. Bromfietsen hebben ook een grotere tank en zijn vaak zwaarder dan snorfietsen. Dit betekent daardoor dat de premie voor een bromfiets of scooter vaak hoger is dan de verzekering voor een snorfiets.

Welk slot heb ik nodig voor scooter?

Het is belangrijk om een goed slot te hebben voor je scooter. Er zijn verschillende soorten sloten die je kunt gebruiken, zoals een ketting- of kabelslot, een disselslot of een alarmslot. Het is belangrijk om een slot te kiezen dat geschikt is voor jouw scooter en dat voldoet aan de veiligheidsnormen. Verzekeraars accepteren sloten die ART goedgekeurd zijn.

Zet je scooter altijd op slot met een ART-goedgekeurd slot

Het is verstandig om je tweewieler op slot te zetten, zowel binnen als buiten de garage of schuur. Zo kun je voorkomen dat je scooter  gestolen wordt. Alle verzekeraars in Nederland verlangen dat je je verzekerde scooter op slot zet en dat je beide originele sleutels kunt overleggen als je scooter toch onverhoopt gestolen is. Dit is om te laten zien dat je alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen om te voorkomen dat je scooter gestolen werd. Kijk op de website van Stichting ART of je slot ART goedgekeurd is.

Is een brommer verzekerd als deze is opgevoerd

Nee, als je brommer is opgevoerd, is deze niet meer verzekerd. Als je brommer is opgevoerd, moet je de verzekering aanpassen aan de nieuwe specificaties. Als je dit niet doet, is je brommer niet meer verzekerd.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Bereken de premie voor een scooterverzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op