Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

geblesseerde wielrenner
Home Ongevallenverzekering

Je ongevallenverzekering vergelijken en afsluiten

Een ongevallenverzekering biedt financiële zekerheid als u blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval.

Hoge pakketkorting mogelijk

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Hulp van onze experts.

Alles over de ongevallenverzekering

Een ongeval thuis, tijdens het werk, in het verkeer of zelfs op het schoolplein kan er voor zorgen dat u blijvend invalide raakt of misschien zelfs overlijdt. Bijvoorbeeld als u valt, wordt aangereden of aangevallen.

Als men verzekeringen afsluit, wordt de ongevallenverzekering vaak vergeten. Een ernstig ongeval lijkt natuurlijk een ver-van-mijn-bed-show. Bovendien denkt u er waarschijnlijk liever niet aan dat er iets kan gebeuren met uzelf of met de mensen met wie u samenwoont, zoals uw partner of kinderen.

Toch is het iets om goed over na te denken, want blijvende invaliditeit of overlijden brengt veel kosten met zich mee. Kosten die soms hoog kunnen oplopen.

Een ongevallenverzekering biedt financiële zekerheid als u blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval. De verzekeraar keert dan een vast bedrag uit. Dit geld kunt u gebruik om het verlies aan inkomen op te vangen als u niet meer kunt werken, of om aanpassingen aan uw huis te doen als u blijvend invalide raakt. U kunt ook uw partner of gezin meeverzekeren.

Collectieve ongevallenverzekering

Naast een persoonlijke ongevallenverzekering bestaat er ook een collectieve ongevallenverzekering. Deze kan worden afgesloten door een werkgever. Met een collectieve ongevallenverzekering keert de verzekeraar een vast bedrag vergoeding uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van een werknemer na een ongeval. Een werknemer kan natuurlijk altijd een ongeval krijgen, bijvoorbeeld als hij uitglijdt over een gladde vloer en een been breekt. Of als hij van een trap valt en daardoor blijvend invalide raakt. Het ongeval hoeft echter niet perse op de werkvloer plaats te vinden. De werknemers zijn ook verzekerd onderweg van huis naar werk en andersom. Bij sommige verzekeraars kunt u ook kiezen voor een uitgebreide dekking, waarbij werknemers 24 uur per dag, 7 dagen per week verzekerd zijn. In steeds meer cao’s is het aanbieden van een ongevallenverzekering een verplichting voor de werkgever.

Ongevallenverzekering vergelijken

Wilt u een ongevallenverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat u start met vergelijken. Zo vindt u makkelijk de beste ongevallenverzekering. Op Alpina.nl kunt u ongevallenverzekeringen vergelijken op prijs én kwaliteit. Welke dekking het beste bij u past is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Sluit u de verzekering alleen voor uzelf af, of ook voor uw partner of gezin? U kiest eerst het soort ongevallen verzekering dat u wilt afsluiten. Vervolgens vult u een aantal persoonlijke gegevens in. Daarna kan het vergelijken beginnen. Door het maken van een vergelijking kunt u eenvoudig polisvoorwaarden en premies van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken.

Gezinsongevallenverzekering

U kunt een ongevallenverzekering voor uzelf afsluiten, maar ook voor uw hele gezin. De meeste ongelukken gebeuren nog steeds gewoon thuis, bijvoorbeeld door een val in de badkamer, tijdens het klussen of door een brand. Als er echt iets ernstigs gebeurt, is het fijn om goed verzekerd te zijn. Stelt u zich voor dat er brand ontstaat in de keuken en een van uw gezinsleden ernstig verbrand raakt en daardoor blijvend invalide wordt. Niet alleen krijgt u te maken met een heleboel medische kosten, maar misschien moet u ook uw woning aanpassen. De kosten hiervoor kunnen hoog oplopen. Met een gezinsongevallenverzekering krijgt u van de verzekeraar een vast bedrag uitgekeerd. Bovendien vallen alle leden van uw gezin onder de dekking van de verzekering.

Zakelijke ongevallenverzekering

Als u een eigen bedrijf heeft, bent u niet alleen ondernemer, maar ook werkgever. Of u nu slechts een paar werknemers in dienst heeft, of juist heel veel, een werknemer kan altijd met een ongeval te maken krijgen. Daarom kunt u als werkgever een zakelijke ongevallenverzekering, ook wel collectieve ongevallen verzekering genoemd, afsluiten. Met een zakelijke ongevallen verzekering krijgt de werknemer een eenmalige uitkering na een arbeidsongeval.

Tegenwoordig werken veel mensen steeds vaker thuis. Dit wordt ook wel ‘het nieuwe werken’ genoemd. Steeds meer verzekeraars houden hier ook rekening mee, want ook thuis kan een werknemer betrokken raken bij een ongeval. Daarom zijn thuiswerkers niet alleen op kantoor en onderweg verzekerd, maar ook tijdens het thuiswerken.

Wat dekt een ongevallenverzekering?

Bij de meeste verzekeraars vallen de volgende zaken onder de dekking van de ongevallenverzekering:

  • Blijvende invaliditeit door een ongeval
  • Overlijden door een ongeval
  • Ongelukken, zowel thuis als buitenshuis

Bij sommige verzekeraars kunt u blijvende invaliditeit en overlijden apart van elkaar verzekeren. U kunt dan bij beide de hoogte van het verzekerd bedrag kiezen.

Veelgestelde vragen over een ongevallenverzekering

Heb ik een ongevallenverzekering nodig?

Als u in het dagelijks leven meer kans loopt op een ongeval kunt u een ongevallenverzekering overwegen. Bijvoorbeeld als u sporter, doe-het-zelver of motorrijder bent, of als u een risicovol beroep heeft. Risicovolle sporten zijn wel vaak uitgesloten van dekking. Bij sommige verzekeraars kunt u dit als aanvullende dekking afsluiten.

Wat is een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering biedt dekking als u blijvend invalide raakt of komt te overlijden als gevolg van een ongeluk. Bijvoorbeeld als u valt, wordt aangereden of aangevallen. De verzekeraar keert dan een vast bedrag uit.

Waarom heb ik een ongevallenverzekering nodig?

U denkt er waarschijnlijk liever niet aan, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij een ernstig ongeluk kunnen de kosten vaak erg hoog oplopen. Bijvoorbeeld als u blijvend invalide raakt en uw woning aangepast moet worden. Of als er iemand uit uw gezin overlijdt en u te maken krijgt met allerlei kosten. Met een ongevallen verzekering ontvangt u een uitkering na een ernstig ongeluk, zodat u deze kosten niet ineens zelfs hoeft te betalen.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalkerweerd - Expert verzekeringen

Meer dan 10 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op