All-risk dekking
All-risk dekking
Verhuur mogelijk
Verhuur mogelijk
8.1
Beoordeling verzekeringen
chalet verzekeren

Chaletverzekering: direct uw chalet verzekeren!

Bereken de premie voor een chalet

All-risk dekking
All-risk dekking
Verhuur mogelijk
Verhuur mogelijk
8.1
Beoordeling verzekeringen

Bent u op zoek naar de beste manier om uw chalet te verzekeren? Een chalet is natuurlijk een kostbaar bezit, daarom wilt u deze wel goed verzekeren tegen schade. Daarom kunt een opstalverzekering voor uw chalet afsluiten. Met een opstalverzekering is uw chalet verzekerd bij schade, zoals bijvoorbeeld brand of storm. Ook als u uw chalet (grotendeels) verhuurd, kunt u deze gewoon verzekeren.

Waarom een chalet verzekeren?

Bij veel banken is een opstalverzekering verplicht om een hypotheek te krijgen voor uw chalet. Ook als dit bij uw bank niet verplicht is, kan het toch verstandig zijn om een verzekering af te sluiten. Door uw chalet te verzekeren met een opstalverzekering bent u goed verzekerd bij schade. Stelt u zich eens voor dat uw chalet beschadigd raakt door een brand of zelfs helemaal afbrandt. Niet alleen bent u dan alleen een kostbaar bezit kwijt, u zit dan ook nog eens met hoge financiële kosten. Denk hierbij aan het opruimen van de restanten van de woning, het herbouwen van het chalet en het vervangen van alle spullen. Deze kosten lopen al snel in de (tien)duizenden euro’s. Zonder verzekering bent u niet alleen uw chalet kwijt, maar ook veel geld.

Welke dekking past bij u?

Brand
Blikseminslag
Inbraaj
Diefstal
Stormschade
i Vanaf windkracht 7
Glasdekking
Aansprakelijkheid
Inboedel
Verhuur
Aangebouw/bijgebouw

Welke dekking past bij u?

Basisverzekering

 • Brand
 • Blikseminslag
 • Inbraaj
 • Diefstal
 • Stormschade
  i Vanaf windkracht 7
 • Glasdekking
 • Aansprakelijkheid
 • Inboedel
 • Verhuur
 • Aangebouw/bijgebouw
Bereken Premie Meer informatie

All-Risk

 • Brand
 • Blikseminslag
 • Inbraaj
 • Diefstal
 • Stormschade
  i Vanaf windkracht 7
 • Glasdekking
 • Aansprakelijkheid
 • Inboedel
 • Verhuur
 • Aangebouw/bijgebouw
Bereken Premie Meer informatie

Wat zijn de kosten voor het verzekeren van een chalet?

De kosten voor het verzekeren van een chalet zijn afhankelijk van meerdere factoren:

 • het type woning
 • de bouwaard van uw woning (het dak en de muren)
 • de herbouwwaarde
 • de gekozen dekking
 • het eigen risico
 • woonplaats/woonregio

Een chalet is natuurlijk anders dan een normaal woonhuis. In de meeste gevallen woont u er niet permanent en sommige mensen verhuren het chalet ook deels. Voor de verzekeraar ligt het risico dus wel iets hoger dan bij een woonhuis. Een chalet staat vaker leeg en bovendien is er meestal minder goed toezicht omdat een chalet niet in een woonwijk staat. Daarom accepteren niet alle verzekeraars chalets. Toch zijn er genoeg verzekeraars waar u gewoon een chalet kunt verzekeren. Ze stellen vaak wel een aantal voorwaarden aan de verzekering, dit vindt u terug in de polisvoorwaarden.

Goedkope chaletverzekering

Een chaletverzekering hoeft echt niet duur te zijn. U kunt daarom gerust op zoek naar een goedkope chaletverzekering. Op Alpina.nl hebben we een verzekering voor elk chalet, in elke prijsklasse. Wat voor u de goedkoopste chaletverzekering is, is onder andere afhankelijk van de dekking die u kiest. De basisdekking is uiteraard de goedkoopste verzekering. Hiermee bent u verzekerd voor schade voor brandschade, schade door inbraak en vandalisme en schade door slechte weersomstandigheden. Als u uw chalet volledig wilt verzekeren kunt u ook kiezen voor de allrisk-verzekering. Hiermee bent u ook verzekerd voor schade door plotseling onvoorziene gebeurtenissen. Deze kost iets meer per maand, maar heeft de uitgebreidste dekking.

Uw chalet verzekeren met een woonverzekering

U kunt uw chalet ook verzekeren met een woonverzekering. Een woonverzekering bestaat uit een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Daarnaast kunt u de woonverzekering ook uitbreiden met een aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering en een doorlopende reisverzekering. Wanneer u deze verzekeringen samen afsluit noemen we dit een woonpakket. Een opstalverzekering is alleen voor uw woning en alle daarbij behorende onroerende zaken, zoals bijvoorbeeld de ingebouwde keuken. Maar als er brand ontstaat in uw recreatiewoning kan daarbij ook uw inboedel beschadigen. Om zowel de opstal- als inboedel te verzekeren kunt u ook een woonverzekering afsluiten. U hoeft dus niet alle verzekeringen los af te sluiten. Met een woonverzekering weet u zeker dat uw chalet volledig verzekerd is.

Chaletverzekering vergelijken

Er zijn veel verschillende aanbieders van chaletverzekeringen op de markt. Door goed te vergelijken vindt u de beste chaletverzekering tegen de laagste prijs. Hiervoor kunt u onze online vergelijkingstool gebruiken. Hiermee kunt u gemakkelijk en snel verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. U vult eerst een aantal persoonsgegevens en gegevens over uw woning in. In deze stap kunt u ook aangeven om wat voor woning het gaat, in dit geval dus een chalet. Hierna kunt u de gewenste dekking kiezen. Vervolgens krijgt u een handig overzicht van alle verzekeringen die aan uw wensen voldoen. U krijgt niet alleen een overzicht van alle premies, maar ook van de bijbehorende polisvoorwaarden. Bekijk deze goed, want er kunnen per verzekeraar soms grote verschillen inzitten.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van een chalet

Wat is er verzekerd met een chaletverzekering?

Met de standaard dekking van een opstalverzekering is uw recreatiewoning verzekerd bij brandinbraakvandalisme en schade door weersomstandigheden, zoals storm, hagel en bliksem. Als u kiest voor een allrisk dekking bent u ook verzekerd bij plotselinge, onvoorziene gebeurtenissen. Dit omvat bijvoorbeeld schade aan uw recreatiewoning door vallen, stoten of botsen.

Bij een opstalverzekering verschilt het per soort woning voor hoeveel het gebouw verzekerd is. Dit kunt u terugvinden op uw polisblad. De verzekeraar vergoedt meestal de schade die u heeft tot een maximaal bedrag dat op uw polisblad staat. Ook als bij schade blijkt dat het bedrag op uw polisblad lager is dan de waarde van uw recreatiewoning.

Wat is er niet verzekerd?

Elke verzekeraar heeft in de polisvoorwaarden zaken opgenomen die zijn uitgesloten van dekking. Het kan per verzekeraar verschillen, maar dit is bijvoorbeeld:

 • Als u permanent in uw chalet woont
 • Als u uw chalet voor zakelijke doeleinden gebruikt
 • Wanneer u te weinig heeft gedaan om de schade e voorkomen, bijvoorbeeld door slecht onderhoud of doordat u ramen en deuren open laat staan bij neerslag
Ik verhuur mijn chalet. Kan ik hem alsnog verzekeren?

Ja, ook als u uw recreatiewoning verhuurt, kunt u deze verzekeren. Hierbij is wel het aantal dagen per jaar dat u de woning verhuurd van belang. Bij de meeste verzekeraars mag u de recreatiewoning voor maximaal 6 maanden per jaar verhuren. Dit kan per verzekeraar verschillen, dus controleer dit altijd even in de polisvoorwaarden. Bij sommige verzekeraars valt verhuur onder de basisdekking en bij andere kunt u hiervoor een aparte dekking afsluiten. Als u uw vakantiewoning meer dan 300 dagen per jaar verhuurt, moet u een zakelijke opstalverzekering afsluiten.

Wat is de beste verzekering voor een chalet?

Vraagt u zich af wat de beste verzekering is voor uw chalet? Dit is afhankelijk van het soort woning dat u heeft en de dekking die u wilt afsluiten. Door verzekeringen te vergelijken vindt u gemakkelijk de beste verzekering voor uw chalet. U kunt ook nog kiezen tussen een opstalverzekering of een woonverzekering (een opstal- én inboedelverzekering)

Moet ik mijn chalet particulier of zakelijk verzekeren?

Bij het afsluiten van de verzekering geeft u aan om wat voor woning het gaat. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit recreatiewoning, stacaravan of chalet. Meestal kunt u gewoon een particuliere opstalverzekering afsluiten, maar in sommige gevallen heeft u een zakelijke opstalverzekering nodig. Dit moet bijvoorbeeld als uw chalet is aangekocht binnen een BV, of als u uw recreatiewoning meer dan 300 dagen per jaar verhuurt. Dit aantal dagen kan wel per verzekeraar verschillen. In de meeste gevallen kunt u uw chalet echter particulier verzekeren, ook als u uw chalet (af en toe) verhuurt. Controleer dit altijd even in de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Bereken de premie voor een chalet

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 08-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op