Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

wat kost een canta verzekering
Home Canta verzekering

Canta verzekering direct berekenen en afsluiten

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Direct online afsluiten

Hulp van onze experts

Verzekeringsplaatje per post

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een canta verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je canta.”

LinkedIn logo
foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura - Expert verzekeringen

Al jaren expert verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Alles over canta verzekering

Een canta is bedoeld voor mindervalide mensen die toch graag mobiel willen blijven. Je hebt geen rijbewijs nodig voor een canta. Dit maakt het voertuig een optie voor een grote doelgroep. In vergelijking met een autoverzekering is de canta verzekering goedkoop.

Een canta is een motorrijtuig waar een verzekeringsplicht voor geldt. Deze verplichting geldt voor de eigenaar van het voertuig. Je hebt de keuze tussen twee verzekeringsvormen, maar je bent minimaal verplicht om een WA canta verzekering af te sluiten. Niet overal kun je deze verzekering afsluiten. Alpina.nl is de specialist in het verzekeren van mobiliteit, dus ook voor de canta verzekering kun je bij ons terecht.

Welke canta verzekering kies jij?

Er zijn twee verzekeringsvormen waar je tussen kunt kiezen. De dekkingen in deze verzekeringen zijn zeer uiteenlopend. Hetzelfde kun je zeggen over de hoogte van de premie. Vooral bij een canta met een hoge dagwaarde moet je niet besparen op de kwaliteit van de verzekering. De keuzeopties zijn:

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  • WA + casco (wordt ook wel allrisk genoemd)

Wanneer is de WA canta verzekering de beste keuze?

De WA-verzekering is de minimale en de verplichte dekking. De verzekeraar keert uit als je met het voertuig schade hebt aangericht aan anderen of aan de bezittingen van anderen. Door een inschattingsfoutje geef je bijvoorbeeld een auto van rechts op een gelijkwaardige kruising geen voorrang. Zowel materiële schade als letselschade van de tegenpartij kunnen verhaald worden op jouw verzekeraar. Het is de goedkoopste verzekering van de twee, maar dat is ook niet zonder reden.

Kiezen voor de WA-casco canta verzekering?

De WA-cascoverzekering biedt ook dekking voor schade die je oploopt aan jouw eigen canta. Bij het aanrijden van een auto van rechts, krijg je bij deze verzekering ook jouw eigen schade uitgekeerd. Ook bij bijvoorbeeld diefstal, brand, stormschade en hagelschade draagt de verzekeraar de kosten. De hoogte van de premie is vooral afhankelijk van de waarde van jouw voertuig.

Welke canta verzekering is de beste keuze?

De uitgebreidere WA-casco is de beste keuze. De dekking is namelijk veel ruimer. De hoogte van de premie in combinatie met de dagwaarde van jouw canta, kunnen er echter voor zorgen dat je toch kiest voor de WA-verzekering. Voor de premie van de WA-cascoverzekering wordt uitgegaan van de nieuwwaarde van het voertuig. Als je een oudere canta hebt met een lage dagwaarde, is het vaak niet zinvol om deze uitgebreide verzekering af te sluiten.

Stel, de canta kost nieuw €15.000. Het voertuig is inmiddels oud en nog maar €1.000 waard. Voor deze canta is het afsluiten van een WA-cascoverzekering niet zinvol. De premie komt namelijk boven de €500 per jaar. Geen slimme keuze voor een canta met een lage dagwaarde.

Wij hebben de beste verzekeraar al voor je uitgezocht

Er zijn maar weinig verzekeraars die de canta verzekering aanbieden. Je hoeft niet langer zelf verschillende verzekeraars te bellen om een geschikte verzekering te vinden. Wij hebben het kaf al van het koren gescheiden en de verzekeraar geselecteerd die een specialist is op dit gebied. Hierbij hebben wij natuurlijk rekening gehouden met de kwaliteit van de verzekering. Wij bieden verzekeringen aan van Klaverblad. Zij brengen een eerlijke prijs in rekening en bieden een snelle en eerlijke afwikkeling bij schade. Bij schade wil je snel weer de weg op en daar zorgen wij samen met Klaverblad voor.

Wanneer ben ik verzekerd?

In tegenstelling tot de meeste andere verzekeringen sluit je een canta verzekering af tot 1 mei van elk jaar. De verzekering voor jouw voertuig loopt altijd van 1 mei tot 1 mei het jaar daarop. Sluit je een verzekering niet op 1 mei af dan word de premie pro rata berekend. Dat betekent dat dit een premie is vanaf de ingangsdatum van de verzekering tot 1 mei.

Wanneer je een verzekering online afsluit heb je nog niet direct dekking. Je mag dus nog niet met het voertuig rijden. Na acceptatie door de verzekeraar krijg je per post de verzekeringssticker. Wanneer je die hebt ontvangen en op het voertuig hebt geplakt kun je met het voertuig de openbare weg op.

Verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij. Heeft iemand bij je schade veroorzaakt maar heb je geen dekking op jouw eigen polis, dan kan 112schade.nl je volledig kosteloos helpen bij het verhalen van de schade op de tegenpartij.

Hoe werken wij?

Er zijn heel veel aanbieders op de markt van financiële producten en diensten. Wij hebben een zorgvuldige selectie gemaakt met een aantal verzekeringsmaatschappijen waar we zaken mee doen. Deze selectie hebben wij gemaakt aan de hand van criteria zoals premie, maar ook kwaliteit van voorwaarden, ervaringen met de instelling en hoe een maatschappij zich opstelt wanneer er beroep wordt gedaan op een uitkering. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij jouw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Direct doen

Schade melden

Heb je een schade? Dan kun je dit online melden via onderstaand formulier. Heb je met spoed een sleepdienst nodig? Op jouw groene kaart vind je het telefoonnummer van de hulpdienst waarbij jouw verzekeringsmaatschappij is aangesloten.

Wanneer je dekking hebt voor ruitschade, dan kun je een ruithersteller inschakelen die op jouw groene kaart staat. In de meeste gevallen zal de ruithersteller de schade afwikkelen met jouw verzekeringsmaatschappij.

Klik hier om een schade online te melden.

Wijziging doorgeven

Wil je jouw canta verzekering aanpassen of verandert er iets in jouw persoonlijke situatie? Je kunt verschillende soorten wijzigingen doorgeven.

  • Persoonlijke gegevens wijzigen
  • Adreswijziging doorgeven
  • Andere verzekering wijzigen
  • Verzekering opzeggen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op