800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Stel om een brommer
Home Bromfietsverzekering

Bromfietsverzekering vergelijken

In twee minuten de beste deal inclusief gratis extra dekking van Alpina.

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

14 dagen bedenktijd

Binnen 14 dagen kosteloos annuleren

Een breed aanbod

Wij vergelijken veel verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een bromfietsverzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je bromfietsverzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura - expert verzekeringen

Al jaren expert verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Top 3 goedkoopste bromfietsverzekeringen in 2024

€ 6,-

€ 8,-

€ 10,-

€ 12,-

€ 14,-

*Gebaseerd op een bestuurder van 50 jaar met een WA dekking voor een bromfiets max 25km/h. Tweede Nationale Nederlanden dekking betreft Nationale Nederlanden - voorheen Reaal. De berekening is gemaakt in juli 2024 met de vergelijkingstool van Alpina.nl.

De dekking van je bromfietsverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen bromfiets

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen bromfiets

WA Diefstal,Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen bromfiets

Alles over bromfietsverzekering

Iedere bromfietsbezitter weet hoe heerlijk het is om te rijden met een bromfiets. Met name als het lekker weer is, rijden er talloze bromfietsen op straat. Hoe fijn is het om, met de wind door je haren en een lekker zonnetje op het gezicht, rond te toeren? Ook biedt een bromfiets veel gemak. Je kunt zo opstappen en wegrijden, hebt geen last van files en een bromfiets is een stuk goedkoper in onderhoud dan een auto.

Wel ben je, net als bij een auto, verplicht om je bromfiets minimaal WA te verzekeren. Dit is een wettelijke verplichting die ervoor zorgt dat je verantwoordelijk bent voor eventuele schade die je veroorzaakt bij anderen. Maar een WA-verzekering biedt alleen dekking voor schade die je aan anderen toebrengt. Als je zelf schade oploopt of als je bromfiets gestolen wordt, heb je geen dekking.

Daarom is het ook gewoon verstandig om een goede bromfietsverzekering af te sluiten. Zo heb je dekking voor eigen schade, diefstal en aansprakelijkheid. Op Alpina.nl vertellen we daarom alles over een bromfietsverzekering, zodat je goed verzekerd de weg op kunt.

Bromfietsverzekering vergelijken

Bromfietsverzekeringen vergelijken is een belangrijk onderdeel van het verzekeren van jouw bromfiets. Hiermee kun je namelijk de beste én goedkoopste bromfietsverzekering vinden. Je kunt bromfietsverzekeringen vergelijken door het invullen van het kenteken in onze online vergelijker. Ook wanneer je het kenteken niet bij de hand hebt, is een vergelijking zo gemaakt. In dat geval kun je het merk, type en model van de bromfiets invullen. Aanvullend vul je nog een aantal gegevens is, zoals:

 1. De geboortedatum van de jongste bestuurder
 2. Je postcode en huisnummer
 3. Het aantal schadevrije jaren

Daarna krijg je de premies in beeld en kun je de gewenste dekking selecteren.

De voordelen

De bromfietsverzekering is een complete verzekering voor alle soorten bromfietsen. De bromfietsverzekering is gelijk aan de brommerverzekeringscooterverzekering en snorscooterverzekering. Je bent natuurlijk verplicht om minimaal een WA-bromfietsverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd bij schade die je een ander toebrengt met je bromfiets. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een uitgebreidere dekking. Op Alpina.nl kun je direct een bromfietsverzekering afsluiten. Wij hebben een passende verzekering voor elke bromfiets. Een bromfietsverzekering via Alpina heeft een aantal voordelen:

 1. Geen eigen risico
 2. Direct online je verzekering afsluiten
 3. 14 dagen bedenktijd
 4. Korting tot wel 75%
 5. Jonge bestuurder? Ook daarvoor hebben we bromfietsverzekeringen

In 5 stappen afsluiten

Het afsluiten van een bromfietsverzekering is heel gemakkelijk. In 5 eenvoudige stappen kun je een bromfietsverzekering afsluiten:

Stap 1: Kies een bromfietsverzekering die past bij jouw situatie
Stap 2: Zorg dat je alle benodigde gegevens, zoals bijvoorbeeld het chassisnummer, het kentekennummer en het bouwjaar van de bromfiets, bij de hand hebt. Deze gegevens vind je ook terug op het kentekenbewijs
Stap 3: Kijk niet alleen naar de premie, maar lees ook de polisvoorwaarden van de verzekering goed door
Stap 4: Nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen je graag
Stap 5: Sluit jouw bromfietsverzekering nu af via Alpina!

Oldtimer

Heb je een mooie oldtimer bromfiets? Dan kun je een speciale oldtimer bromfietsverzekering afsluiten. Met een bromfietsverzekering is jouw geliefde oldtimer goed verzekerd. Op een oldtimer bromfiets wordt meestal niet zoveel gereden als op een nieuwe bromfiets, maar vaak wel aan gesleuteld en bewonderend naar gekeken. Als je een oldtimer bromfietsverzekering wilt afsluiten moet je bromfiets minimaal 25 jaar oud zijn en rijd je maximaal 7,500 kilometer per jaar. Een oldtimer bromfietsverzekering kent drie dekkingen: WA, WA + Diefstal en Brand (beperkt casco) en WA + Diefstal, Brand en aanrijding (Allrisk). Met de juiste verzekering kun je met een gerust hart toeren op jouw oldtimer bromfiets.

Goedkoop

Je hebt een mooie bromfiets en moet er niet aan denken dat deze gestolen wordt of dat je schade oploopt door een aanrijding. Je wilt daarom jouw bromfiets goed verzekeren. Maar niemand wil teveel betalen voor een bromfiets- of scooterverzekering. Slimme mensen sluiten daarom een goedkope bromfietsverzekering af via Alpina.nl. Met de handige online tool is de goedkoopste verzekering voor de bromfiets of scooter in minder dan vijf minuten gevonden. De precieze dekking kies je gewoon zelf. Grip houden op de maandelijkse premie is zo wel erg eenvoudig.

Bromfietsverzekering dekkingen

Bij het afsluiten van een bromfietsverzekering heb je de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + Diefstal en Brand (beperkt casco) en WA + Diefstal, Brand en aanrijding (Allrisk of volledig casco). Welke dekking voor je het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en het soort bromfiets dat je hebt. Je bent altijd wettelijk verplicht minstens een WA bromfietsverzekering af te sluiten, wanneer je een bromfiets hebt gekocht (en deze op de openbare weg rijdt). Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om schade aan je eigen bromfiets mee te verzekeren. Dan zijn de uitgebreide WA + Diefstal en Brand dekking of de allrisk bromfietsverzekering (WA + Diefstal, Brand en Aanrijding) een goede optie. Om te helpen bij jouw keuze zullen we alle drie de dekkingen even toelichten.

WA

Een WA-dekking vormt de basis van een bromfietsverzekering. Doordat je alleen verzekerd bent voor aansprakelijkheidsschade is het tevens de goedkoopste bromfietsverzekering. Het is wettelijk verplicht om voor een motorvoertuig minimaal een WA-dekking af te sluiten. Hiermee is schade die je met de bromfiets aan derden veroorzaakt vergoedt, maar als je na een ongeval ook schade aan je eigen bromfiets hebt, valt dit niet onder de dekking. Een WA-bromfietsverzekering wordt met name gekozen voor oudere bromfietsen met een lage dagwaarde. Als je schade aan je eigen bromfiets ook wilt verzekeren kun je hiervoor een uitgebreidere dekking afsluiten.

WA + Diefstal en Brand (beperkt casco)

Met een WA + Beperkt Casco bromfietsverzekering (oftewel WA + Diefstal en Brand) ben je verzekerd tegen diefstal van je bromfiets en eventuele accessoires. Daarnaast vergoedt deze dekking ook schade ontstaan door poging tot diefstal en schade als gevolg van joyriding. Ook schade door brand en storm is met deze dekking verzekerd. Vind je de WA-bromfietsverzekering te beperkt, maar de WA + Diefstal, Brand en Aanrijding te duur? Dan is deze dekking een goede optie. Het risico op diefstal is namelijk groot, vooral bij bromfietsen en scooters, en met deze bromfietsverzekering ben je hier in ieder geval voor verzekerd.

WA + Diefstal, Brand en aanrijding (Allrisk)

Een allrisk bromfietsverzekering wordt ook wel WA + Diefstal, Brand en Aanrijding genoemd. Als je voor deze dekking kiest, is jouw bromfiets compleet verzekerd. Zowel voor schade bij diefstal, storm en brand als voor schade door aanrijding, vallen en vandalisme. Tevens ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt aan andere voertuigen. Deze dekking wordt vaak gekozen voor nieuwe of dure bromfietsen. In het kader van diefstal heb je overigens wel een zorgplicht: het is van belang dat je zelf zorgt dat je de diefstal zoveel als mogelijk hebt verhinderd. Zorg daarom onder andere voor een categorie 3 ART-goedgekeurd slot.

Vaak denken mensen dat een allrisk bromfietsverzekering heel duur is, maar in de praktijk valt dat erg mee. Soms scheelt het maar een paar euro per maand. Vergelijk daarom snel en ontdek het prijsverschil voor je bromfiets.

Voogd en Voogd

Ben je op zoek naar een goede bromfietsverzekering? Dan is de Voogd & Voogd bromfietsverzekering misschien iets voor jou. Wij kunnen je helpen aan een kwalitatief goede bromfietsverzekering tegen de laagste premie bij Voogd & Voogd verzekeringen. Je wilt immers zo min mogelijk betalen voor jouw bromfietsverzekering, maar je bromfiets moet wel goed verzekerd zijn. Voogd & Voogd verzekeringen is een zogenaamde serviceprovider, waarbij men bromfietsverzekeringen van verschillende verzekeraars kan afsluiten. Voogd & Voogd verzekeringen werkt uitsluitend via professionele intermediairs zoals Alpina.

Bromfiets verzekeren

Je wilt je bromfiets natuurlijk het liefst goedkoop verzekeren. Goedkoop een bromfiets verzekeren is niet moeilijk. Hiervoor kun je bromfietsverzekeringen vergelijken. Na het invullen van het kenteken van je bromfiets, het aantal schadevrije jaren, de geboortedatum van de jongste bestuurder en je postcode toont onze handige tool direct de goedkoopste bromfietsverzekering. Voordat je de verzekering afsluit, kun je de goedkoopste verzekering ook nog eens vergelijken met andere bromfietsverzekeringen in ons systeem. Een offerte aanvragen is geheel vrijblijvend. De offerte wordt per e-mail toegestuurd.

Bezorgbromfiets verzekeren

Heb je een bromfiets die je gebruikt voor bezorging van eten, bijvoorbeeld voor het bezorgen van pizza’s? Dan hebben wij hiervoor een speciale bezorgbrommerverzekering. Het verzekeren van een bezorgbrommer is vaak wel iets duurder dan een normale brommer.  Begin 2019 bleek uit onderzoek namelijk dat bestuurders van bezorgbrommers bijna zes keer vaker schade rijden dan bestuurders van privébrommers. Daarnaast ligt het schadebedrag ook nog eens 75 procent hoger. Veel bezorgbrommers worden daarom verzekerd via de Vereende. De Vereende is een maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren daar waar reguliere maatschappijen afhaken. De Vereende zal de brommerverzekering altijd accepteren, maar de premie ligt hoger dan bij een reguliere brommerverzekering.

Boete niet verzekeren bromfiets

Je bent wettelijk verplicht om minimaal een WA-bromfietsverzekering af te sluiten. Dit moet zodra het kenteken van de bromfiets op jouw naam staat. De controle hiervan wordt uitgevoerd door de RDW. Als je bromfiets niet verzekerd is, riskeer je een boete van €420.  Boetes voor onverzekerde motorrijtuigen zijn niet mis, omdat de wettelijke verplichte WAM-verzekering bedoeld is ter bescherming van verkeersslachtoffers. Als jouw bromfiets niet verzekerd is, mag je er sowieso niet mee op de openbare weg rijden. Als je dit toch doet, krijg je een boete van €370 wanneer je betrapt wordt. Deze bedragen liggen aanzienlijk hoger dan de maandelijkse verzekeringspremie.

Bromfiets verzekeren zonder rijbewijs

Stel, je kunt voor een schappelijke prijs een bromfiets kopen, maar het rijbewijs heb je nog niet. Is dit een probleem? Kun je een bromfiets verzekeren zonder rijbewijs? Ja dat kan zeker, maar niet bij alle verzekeraars. Je hoeft niet zelf uit te zoeken waar je het beste terecht kunt om een bromfiets te verzekeren zonder rijbewijs. Dat hebben we op Alpina.nl al voor je gedaan. Hoewel je niet bij elke verzekeraar terecht kan zonder rijbewijs, zijn er nog voldoende opties om te verzekeren over. Zonder rijbewijs mag je in ieder geval niet op de bromfiets rijden. Als je wordt aangehouden riskeer je een fikse boete, en als je een ongeval veroorzaakt ben je nog verder van huis.

Goedkoopste verzekering

Op zoek naar de goedkoopste bromfietsverzekering? Via onze website krijg je een compleet overzicht van alle aanbieders. Na het invullen van de benodigde gegevens krijg je direct de top 5 van goedkoopste aanbieders van bromfietsverzekeringen te zien. Wij helpen je graag bij het vergelijken van verzekeringen. Onafhankelijk en met een groot aanbod van verzekeraars, is er altijd een verzekering die bij je past. Zo zijn er verzekeraars die tot wel 75% bonus-maluskorting geven. Als je de goedkoopste bromfietsverzekering tegen de beste voorwaarden hebt gevonden kun je deze bij ons bovendien direct online afsluiten.

Voordelige verzekering

Een voordelige bromfietsverzekering kun je eenvoudig afsluiten op Alpina.nl. Wij werken samen met verschillende verzekeraars, waardoor we voor elke bromfiets een betaalbare verzekering hebben. Voordat je een bromfietsverzekering gaat afsluiten, kun je geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Deze offerte krijg je per e-mail toegestuurd. Heb je de juiste bromfietsverzekering gevonden? Dan kun je de bromfietsverzekering direct online afsluiten. Wij regelen vervolgens alles. In de meeste gevallen geeft de verzekeringsmaatschappij direct een voorlopige dekking. Hierdoor kun je dezelfde dag nog met je bromfiets gaan rijden.

Beste verzekering

Veel mensen zijn op zoek naar de beste bromfietsverzekering. Wat voor de een echter de beste bromfietsverzekering is, hoeft voor de ander niet zo te zijn. Daarom is het belangrijk dat je voor het afsluiten verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Je kunt bromfietsverzekeringen vergelijken door het invullen van het kenteken in onze online vergelijker. Aanvullend vul je nog een aantal gegevens is, zoals:

 1. De geboortedatum van de jongste bestuurder
 2. Je postcode en huisnummer
 3. Het aantal schadevrije jaren

Verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij.
Heeft iemand schade bij je veroorzaakt, maar heb je geen dekking op je eigen polis? 112schade.nl kan je volledig kosteloos helpen bij het verhalen van de schade op de tegenpartij.

Veelgestelde vragen over bromfietsverzekering

Wat gebeurt er met mijn schadevrije jaren als ik mijn bromfiets inruil voor een auto?

Verzekeraars belonen het schadevrij rijden met een korting op de premie. Helaas geldt deze regel in de meeste gevallen niet als je jouw opgebouwde schadevrije jaren wilt meenemen naar je autoverzekering. Lees hierover meer>>

Wat moet ik doen als ik mijn bromfiets verkoop?

Bij het verkopen van jouw bromfiets is het belangrijk dat de koper de bromfiets overschrijft op zijn of haar naam. Als je dit niet doet blijf je aansprakelijk voor de bromfiets en eventuele boetes.

Kan ik mijn bromfiets ook aanvullend verzekeren?

Naast de bromfietsverzekering kun je ervoor kiezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Niet alle aanvullingen zijn altijd aan te raden. Je wilt voorkomen dat je dubbele verzekeringen hebt. Neem alleen een aanvullende dekking op jouw bromfietsverzekering als het echt een toegevoegde waarde heeft.

Moet je wegenbelasting betalen voor een bromfiets?

Voor een bromfiets betaal je geen wegenbelasting. Dit is alleen verplicht voor personenauto’s, vrachtauto’s, motor en bussen.

Wat als de bromfiets niet verzekerd is?

Wanneer het kenteken van een bromfiets op je naam staat of de bromfiets staat op de openbare weg dan ben je verplicht een WA verzekering af te sluiten voor je bromfiets. Doe je dat niet riskeer je een boert van € 370,00 als de RDW een controle uitvoert. Als je onderweg door de politie wordt gecontroleerd en geen gelde WA verzekering hebt valt de boete hoger uit en komt dan uit op € 440,00.

Wat zijn de belangrijke zaken bij de polisvoorwaarden?

Niemand gaat uit vrije wil de polisvoorwaarden van een bromfietsverzekering doorspitten. Ze zijn vaak saai en moeilijk leesbaar. Toch zijn ze belangrijk en daarom lichten wij een aantal onderdelen van de polisvoorwaarden graag toe. Het is belangrijk om te weten wat de belangrijkste punten uit de polisvoorwaarden zijn, zodat je weet hoe je verzekerd bent in bepaalde situaties. Zo moet een jonge bestuurder vaak een hoger eigen risico betalen. Ook is het fijn om van te voren te weten wat precies de voorwaarden zijn bij het opzeggen van de verzekering, zoals bijvoorbeeld de opzegtermijn.

Hoe werkt het met schadevrije jaren?

Hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd, vind je op het polisblad. Weet je het niet zeker? Check het dan bij jouw verzekeraar of tussenpersoon. Zo voorkom je dat achteraf de premie verandert als de schadevrije jaren niet juist waren. Het wel of niet hebben van schadevrije jaren maakt namelijk een groot verschil voor de bromfietsverzekering. Door schadevrij te rijden kun je bij de meeste verzekeraars een korting tussen de 70 en 80% opbouwen. Onder voorwaarden is het mogelijk om opgebouwde schadevrije jaren over te dragen aan iemand anders. Ook als je later overstapt op een auto kun je de schadevrije jaren van je bromfiets meenemen naar een autoverzekering 

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Naast de bromfietsverzekering kun je ervoor kiezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Welke kun je kiezen en wat is de functie? Niet alle aanvullingen zijn altijd aan te raden, maar sommige zijn erg nuttig Je wilt voorkomen dat je dubbele verzekeringen hebt. Neem alleen een aanvullende dekking op jouw bromfietsverzekering als het echt een toegevoegde waarde heeft. Je kunt bijvoorbeeld een ongevallen-opzittendenverzekering of een schadeverzekering voor opzittende afsluiten. Ook een verhaalsrechtsbijstandverzekering of een rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen zijn mogelijk als aanvulling. Je bepaalt zelf welke aanvullende verzekeringen voor jou belangrijk zijn.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op