Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Doorlopende-reisverzekering
Home Doorlopende reisverzekering

Zonder zorgen op reis met een doorlopende reisverzekering

Hoge pakketkorting mogelijk

Europa of werelddekking

14 dagen bedenktijd

Hulp van onze experts

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Tijdens Corona zijn veel doorlopende reisverzekeringen opgezegd of voor het laatst bekeken vóór Corona. Het is daarom belangrijk om ruim voor vertrek te checken of alles nog klopt. Heb je nog wel een reisverzekering? ”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura - Expert schadeverzekeringen

Al jaren ervaring met schadeverzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Alles over een doorlopende reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering verzeker je, gedurende het hele jaar door, schade of diefstal die zich tijdens een reis kan voordoen. De dekking geldt voor een onbeperkt aantal reizen en is alleen geldig als je daadwerkelijk op reis bent. Hulp, schade of kosten als je op reis bent, worden vergoed door deze verzekering. Je kiest zelf voor dekking in Europa of wereldwijd en is voor het gehele gezin af te sluiten.

Verschillende dekkingen

Medisch

Met deze keuzedekking bent u verzekerd voor de kosten van een spoedeisende of onverwachte medische behandeling, aanvullend op uw zorgverzekering. Let op: Het is noodzakelijk dat u een geldige Nederlandse zorgverzekering heeft. Het vrijwillig eigen risico van uw zorgverzekering is niet verzekerd.

Bagage

U bent verzekerd voor beschadiging, verlies en diefstal van uw bagage. U kunt kiezen uit de volgende verzekerde bedragen: €1.000, €3.000, €5.000 per verzekerde of €2.000, €6.000, €10.000 voor alle verzekerden. Voor bagage die niet ouder is dan 1 jaar wordt de nieuwwaarde vergoed. Is uw bagage ouder dan 1 jaar, dan wordt de dagwaarde vergoed.
Daarnaast wordt de vervanging van reisdocumenten vergoed. Hiervoor geldt geen maximum of eigen risico.

Bijzondere sporten

U bent verzekerd voor schade tijdens de beoefening van wintersport, bergsport, luchtsport of risicovolle watersport (zoals rafting). Sleeën, schaatsen, langlaufen en duiken zijn standaard verzekerd. Heeft u vooraf betaalde skipassen, skilessen of een gehuurde skiuitrusting door de schade niet kunnen gebruiken? Deze schade wordt ook vergoed.

Pech op reis

U krijgt hulp als uw vervoermiddel uitvalt of als de bestuurder, in het buitenland, uitvalt. Het vervoermiddel kan een auto, kampeerauto, motor/scooter, caravan, vouwwagen of aanhangwagen zijn.

Ongevallen

U ontvangt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval tijdens de reis. Bij overlijden wordt er €25.000 uitgekeerd en bij blijvende invaliditeit maximaal €75.000, afhankelijk van de mate van invaliditeit.

Doorlopende annuleringsverzekering

Heeft u een reis geboekt, maar kunt u onverwacht niet gaan? De kosten die u heeft gemaakt en niet terugkrijgt, worden met deze dekking vergoed. Ook bij afbreken of bij een ziekenhuisopname tijdens de reis, krijgt u een vergoeding. Bij een vervoersvertraging op de heenreis van meer dan 8 uur krijgt u ook een vergoeding. Let op: deze verzekering geldt alleen voor bepaalde gebeurtenissen. Denk hierbij aan overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongeval, ook van familieleden in de 1e of 2e graad, zaakwaarnemer of huisgenoot. Of bij onvrijwillig ontslag, schade aan uw woning of bij een scheiding. U kunt kiezen voor een verzekerd bedrag per persoon per reis van € 750, € 1500 of € 3.000.

Zakelijke reis

Standaard bent u alleen verzekerd voor particuliere reizen. Met deze keuzedekking bent u ook gedekt op reizen die u voor uw werk maakt. Vrijwilligerswerk of een stage tijdens een fulltime studie zijn standaard verzekerd.

Extra sportuitrusting

U kunt uw sportuitrusting meeverzekeren tot maximaal € 2500 voor alle verzekerden samen per reis. Dit bedrag is bovenop het verzekerde bedrag van uw bagage.

Geld

U kunt uw geld meeverzekeren tot maximaal €500 per reis. Met geld worden geldige betaalmiddelen bedoeld in de vorm van munten, biljetten en cheques.

Voorwaarden doorlopende reisverzekering

Reis binnen Nederland

Als u een reis maakt binnen Nederland dan bent u alleen verzekerd als u tijdens uw reis minimaal één nacht, tegen betaling, overnacht. U bent binnen Nederland niet verzekerd tijdens een reis naar of bij familie of kennissen. Een reis naar uw eigen (vakantie)woning, caravan op vaste standplaats, een boot op vaste ligplaats of een eigen kampeerauto valt ook niet onder de dekking.

Eigen risico

U kunt zelf uw eigen risico kiezen: €0, €75 of €150. Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager de premie. Het eigen risico geldt bij schade aan uw bagage/sportuitrusting.

Maximale reisduur

Uw reis mag maximaal 60 dagen duren (standaard verzekerd). U kunt dit verlengen naar 90 of 180 dagen.

Alarmcentrale

Gaat er iets mis op reis en heeft u dringend hulp nodig vanwege pech, een ongeval of ziekenhuisopname? Dan kunt u 24 uur per dag bellen met de Alarmcentrale. Doet u dit niet en heeft u bijvoorbeeld onredelijk hoge kosten? Dan krijgt u mogelijk niet alle kosten vergoed.

Veranderingen doorgeven is belangrijk

Als u een verzekering aanvraagt of als u schade heeft, moet u vragen beantwoorden. U moet deze vragen eerlijk beantwoorden. Daarnaast moet u zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk! Verder is het belangrijk om ons op de hoogte te stellen als er zaken veranderen.

Eenvoudig vergelijken en afsluiten

Via onze website kunt u eenvoudig verzekeringen vergelijken. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Deze kunt u vergelijken. Als u een geschikte verzekering heeft gevonden, kunt u deze direct afsluiten. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u ons natuurlijk altijd telefonisch bereiken via telefoonnummer 088 – 688 37 00. Wij staan u graag te woord.

Veelgestelde vragen over doorlopende reisverzekering

Is een doorlopende reisverzekering verplicht?

Een doorlopende reisverzekering is niet verplicht. Deze verzekering wordt wel aangeraden bij mensen die op vakantie of op reis gaan. Een doorlopende reisverzekering kan enorm veel geld besparen wanneer u in vervelende situaties terechtkomt op reis.

Wat is er niet verzekerd met een doorlopende reisverzekering?

Er zijn een aantal situaties waarin u niet verzekerd bent met een doorlopende reisverzekering, namelijk:

  • Als u geen geldig rijbewijs heeft
  • Bij schade door misbruik van alcohol of drugs
  • Bij schade die van tevoren te verwachten was
  • Als uw bestemming (op het moment van boeken van de reis) een negatief reisadvies heeft van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is annulering van uw reis niet verzekerd. Schade door bijvoorbeeld molest is uitgesloten van dekking
  • Als u bij het afsluiten van de verzekering of bij schade fraude pleegt. Ook als er sprake is van opzet, roekeloosheid of criminele en strafbare activiteiten

Wat dekt een reisverzekering met werelddekking?

Veel mensen maken ieder jaar een reis. Jaarlijks voor de zomervakantie, of wellicht wat vaker voor het werk. Als u buiten Europa reist, heeft u een reisverzekering werelddekking nodig. Misschien raakt u uw spullen wel kwijt of worden ze zelfs gestolen. Dit zijn dingen die regelmatig gebeuren. De reisverzekering werelddekking zorgt er dan voor dat u de waarde van uw spullen weer terug kan krijgen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op