Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Beoordeling verzekeringen
Invalidenwagenverzekering

Invalidenwagenverzekering vergelijken: welke is voor jou de beste?

Nu met Gratis verhaalservice
Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Beoordeling verzekeringen

Wanneer kiezen voor de WA invalidenwagenverzekering?

Deze verzekering is de meest logische keuze voor een invalidenwagen met een lage waarde. De omschrijving ‘lage waarde’ is hierbij een relatief begrip. Een invalidenwagen met een korte resterende levensduur verzekert u niet meer WA casco. In dat geval is de premie namelijk te hoog in vergelijking met de waarde van het voertuig.

Wanneer kiezen voor de WA-cascoinvalidenwagenverzekering?

De WA-cascoinvalidenwagenverzekering keert bijvoorbeeld uit bij diefstal, brandschade en bij een ongeval. Deze dekking is de meest logische keuze voor een nieuwe invalidenwagen. Ook voor oudere invalidenwagens kan deze verzekering echter nog de beste keuze zijn. Bij het vergelijken van verzekeringen kunt u eigenlijk altijd uitgaan van deze dekking. Als blijkt dat de premie toch te hoog uitkomt in vergelijking met de dagwaarde, kunt u alsnog kiezen voor de WA invalidenwagenverzekering. Realiseer u wel dat de dekking in deze verzekeringsvorm veel beperkter is.

Wanneer ben ik verzekerd?

In tegenstelling tot de meeste andere verzekeringen sluit u een verzekering af tot 1 mei van elk jaar. De verzekering voor uw voertuig loopt tot altijd vanΒ  1 mei tot 1 mei het jaar daarop. Sluit u een verzekering niet op 1 mei af dan word de premie pro rata berekend. Dat betekent dat dit een premie is vanaf de ingangsdatum van de verzekering tot 1 mei.

Wanneer u een verzekering online afsluit heeft u nog niet direct dekking. U mag dus nog niet met het voertuig rijden. Na acceptatie door de verzekeraar krijgt u per post de verzekeringssticker. Wanneer u die heeft ontvangen en op het voertuig heeft geplakt kunt u met het voertuig de openbare weg op.

Enkele factoren die invloed hebben op de hoogte van uw premie

  • Dekkingsvorm
  • Woonplaats
  • Leeftijd
  • Schadevrije jaren

Vergelijk online invalidenwagenverzekeringen

Veelgestelde vragen

Wat is een WA (Wettelijk aansprakelijkheid)?

Dit is de basisdekking en goedkoopste invalidenwagenverzekering. De schade die u met uw invalidenwagen veroorzaakt aan derden wordt vergoed, maar niet de schade aan uw eigen invalidenwagen.

U bespaart geld door te kiezen voor een WA dekking, maar bij schade kan deze keuze verkeerd uitpakken. De verzekeraar keert namelijk alleen de schade veroorzaakt aan anderen uit. Stel, met uw invalidenwagen veroorzaakt u een aanrijding met een auto. De schade aan uw wagen komt uit op €2.500. De schade aan de tegenpartij wordt door uw verzekeraar uitgekeerd. Voor de schade aan uw eigen voertuig krijgt u geen uitkering. De schade van €2.500 moet u dus zelf bekostigen. Wanneer de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade, kunt u uw schade op de tegenpartij verhalen.

Wat is volledig casco (allrisk)?

Dit is de meest uitgebreide dekking voor een invalidenwagenverzekering. Naast de WA-dekking wordt nu ook de schade aan uw eigen invalidenwagen vergoed bij onder andere brand, diefstal, storm, aanrijding en ruitbreuk.

Hoe lang is de looptijd van een invalidenwagenverzekering?

Een invalidenwagenverzekering loopt altijd tot 1 mei van het volgend jaar. Stel u sluit een verzekering af op 1 juni dan loopt de verzekering van 1 juni tot 1 mei van het jaar daarop. Daarna zal de maatschappij de polis elke keer met één jaar verlengen.

Is er een eigen risico bij een invalidenwagenverzekering?

Ja, er kan een eigen risico zijn bij een invalidenwagenverzekering. Het eigen risico is een deel van de kosten dat je zelf moet betalen als je een schadeclaim indient. Het eigen risico is meestal een vast bedrag dat je zelf moet betalen, ongeacht de schade die je hebt opgelopen en is van toepassing bij een WA-Casco dekking. Het eigen risico verschilt per verzekeraar en het is belangrijk om de voorwaarden van je verzekering goed te lezen voordat je een verzekering afsluit.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Bereken de premie voor een invalidewagen

Hoe doen wij het?

Laatst geΓΌpdatet: 10-01-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op