Nooit onderverzekerd
Nooit onderverzekerd
98% beveelt ons aan
98% beveelt ons aan
8.1
Beoordeling verzekeringen
De vereende woonverzekering

Woonverzekering: direct uw woonhuis verzekeren!

Nooit onderverzekerd
Nooit onderverzekerd
98% beveelt ons aan
98% beveelt ons aan
8.1
Beoordeling verzekeringen

Een woning is meer dan alleen vier muren en een dak. In uw woning slaapt u, leeft u en brengt u veel tijd door. Uw woning en uw spullen in de woning zijn u waarschijnlijk dan ook heel dierbaar. Daarom is het belangrijk dat u deze goed verzekerd.  Met een woonverzekering verzekert u zich van diverse risico’s in en rondom uw woning, zoals bijvoorbeeld brand, inbraak of extreem weer. Een woonverzekering bestaat uit een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Daarnaast kunt u de woonverzekering ook uitbreiden met een aansprakelijkheidsverzekeringrechtsbijstandsverzekering en een doorlopende reisverzekering. Wanneer u deze verzekeringen samen afsluit noemen we dit een woonpakket.

Wat is een woonverzekering?

Een woonverzekering is een combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Met een opstalverzekering is schade aan uw woning gedekt en met een inboedelverzekering is schade aan uw inboedel gedekt. Als u een woonverzekering afsluit verzekert u dus zowel schade aan uw woning als schade aan uw inboedel. De woonverzekering kunt u uitbreiden met bijvoorbeeld een Aansprakelijkheidsverzekering. Op Alpina.nl kun u zelf uw woonverzekering samenstellen en vergelijken. Het voordeel van meerdere verzekeringen samenvoegen is dat u alles onder één dak heeft met één aanspreekpunt. Bovendien profiteert u van pakketkorting bij het afsluiten van een woonpakket. Hierdoor bespaart u op de premie.

 

Wat zijn de voordelen?

Het afsluiten van een woonverzekering via Alpina heeft een aantal voordelen:

 • U kunt uw woonverzekering zelf samenstellen. U kiest zelf wat u wilt verzekeren.
 • U bent gegarandeerd nooit meer onderverzekerd.
 • Wij vergelijken  niet alleen op op prijs maar ook op kwaliteit van de aanbieders. In de vergelijking kunt u ook de details van de verzekering bekijken en meerdere verzekeringen met elkaar vergelijken.
 • Premiekorting bij het afsluiten van meerdere verzekeringen
 • Heeft u een goede woonverzekering gevonden? Op Alpina.nl kunt u deze direct online aanvragen. Na het beantwoorden van wat vragen over uw woonsituatie ziet u direct of uw verzekering is goedgekeurd.
 • Als u een woonverzekering afsluit via Alpina.nl heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. Dit houdt in dat u binnen 14 dagen uw woonverzekering kunt opzeggen en uw betaalde premie kunt terugkrijgen. Tenzij u natuurlijk schade heeft gehad.
 • Bij Alpina vinden wij persoonlijk contact belangrijk. Daarom staan onze deskundige medewerkers voor uw klaar om u te helpen wanneer u er zelf niet uitkomt. U kunt ons van maandag t/m vrijdag bereiken op 088-6883700 van 08.00-18.00 uur.

Kan ik ze vergelijken?

Verzekeringen vergelijken is waarschijnlijk niet uw favoriete bezigheid. Toch raden we aan om altijd te vergelijken, omdat dit u veel tijd en geld kunt besparen. Op Alpina.nl kunt u gelukkig eenvoudig woonverzekeringen vergelijken. Heeft u een huurwoning? Dan hoeft u geen opstalverzekering af te sluiten. In dit geval heeft u dus alleen een inboedelverzekering nodig. Alsnog kunt u deze uitbreiden met een aansprakelijkheidsverzekering, een rechtsbijstandsverzekering of een doorlopende reisverzekering. Als u een combinatie van verzekeringen afsluit, dan sluit u een woonpakket af. Bij het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Zo kunt u woonverzekeringen vergelijken op prijs én inhoud.

Waarom is het handig om te vergelijken?

U wilt uw woning en uw spullen natuurlijk goed verzekeren. Het liefst heeft u natuurlijk de beste woonverzekering tegen de laagste prijs. Daarom is het belangrijk dat u van tevoren verschillende aanbieders van woonverzekeringen met elkaar vergelijkt. Als u een nieuwe auto koopt, gaat u namelijk ook niet voor de eerste de beste. Hoewel het aanbod van verzekeraars natuurlijk overeenkomt, zitten er soms ook grote verschillen in de dekking of de premie. Als u vergelijkt, krijgt u een overzicht van alle woonverzekeringen, inclusief bijbehorende premies en polisvoorwaarden. Door woonverzekeringen te vergelijken ziet u in één oogopslag welke woonverzekering het goedkoopste is en het beste bij u past.

Afsluiten?

Als u op Alpina.nl een vergelijking heeft gemaakt, kunt u het aanbod aan woonverzekeringen bekijken. Als u de beste woonverzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten. Hiervoor moet u wel even uw gegevens en de gegevens over uw woning bij de hand houden. U kunt dus een combinatie van een opstal- en een inboedelverzekering afsluiten, maar u kunt uw woonpakket ook nog aanvullen met een aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering of doorlopende reisverzekering. Wilt u voor het afsluiten nog even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Zij staan voor u klaar om u te helpen met al uw vragen. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken op 088 –6883700. U kunt ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Waar moet je opletten bij het afsluiten?

Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij het afsluiten van een woonverzekering. Zo hoeft u voor een huurwoning bijvoorbeeld geen opstalverzekering af te sluiten. Hier is de verhuurder verantwoordelijk voor. Als u een woonpakket afsluit, kunt u de opstalverzekering dus weglaten. In dit geval kunt u een losse inboedelverzekering afsluiten, eventueel aangevuld met een AVP (aansprakelijkheidsverzekering) of rechtsbijstandsverzekering. Daarnaast moet u er op letten dat u de juiste combinatie van verzekeringen afsluit, zo krijgt u de voordeligste deal. Gaat u meerdere keren per jaar met vakantie? Dan kunt u overwegen om ook een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Hiermee bent u het hele jaar door verzekerd.

Woonhuis- en opstalverzekering: wat is het verschil?

Veel mensen denken dat een woonhuisverzekering en een opstalverzekering twee verschillende dingen zijn. Dit is echter niet zo. Een woonhuisverzekering en een opstalverzekering zijn dus DEZELFDE verzekering. Verzekeraars gebruiken deze termen vaak door elkaar heen, vandaar dat er soms verwarring ontstaat. Een woonhuisverzekering (of opstalverzekering) is een verzekering die alle onroerende goederen aan uw huis verzekerd. Onroerende goederen zijn zaken die duurzaam met de grond verenigd zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plafonds, muren, leidingen, het dak of een inbouwkeuken. Met de woonhuisverzekering zorgt u dat als er schade ontstaat aan één van die zaken de verzekeraar het schadebedrag uitkeert.

Wat is het verschil tussen inboedel- en woonverzekering?

Een inboedelverzekering is voor iedereen eigenlijk onmisbaar. De spullen in huis kunnen namelijk op veel verschillende manieren beschadigd raken. Bijvoorbeeld door brand, blikseminslag, storm, inbraak of wateroverlast. Met een inboedelverzekering wordt de schade door de verzekeraar vergoed en kunnen de beschadigde spullen worden gerepareerd of vervangen. Een woonverzekering is een combinatie van zowel een inboedelverzekering als een opstalverzekering. Hiermee verzekert u dus niet alleen uw inboedel, maar ook uw woning en de zaken die vastzitten aan uw woning. Met een woonverzekering slaat u twee vliegen in een klap. Bovendien krijgt u dan ook nog eens korting op de maandelijkse premie.

Wat is het nut van van de verzekering?

Uw woning en uw spullen kunnen op veel verschillende manieren beschadigen. Stelt u zich eens voor dat er brand uitbreekt en een groot gedeelte van uw kostbare bezittingen in vlammen opgaat. Of dat er door extreem weer een lekkage aan uw dak ontstaat, waardoor (een stuk van) uw dak vervangen moet worden. Als de schade groot is kunnen de kosten soms hoog oplopen. Door uzelf goed te verzekeren kunt u de financiële risico’s behapbaar houden. Het fijne van een woonverzekering is dat u in een klap uw woning en uw inboedel kunt verzekeren. Bovendien heeft u dan één punt waar u alle verzekeringen rondom uw woning kunt regelen.

Wat kost een woonverzekering?

De kosten van een woonverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

 • Uw gezinssamenstelling
 • Type dekking
 • Uw woonplaats
 • Het type woning
 • De bouwaard van uw woning
 • De herbouwwaarde
 • Het verzekerd bedrag
 • Het eigen risico

Bij het bereken van de premie kijkt een verzekeraar naar verschillende factoren. Uw gezinssamenstelling is een van die factoren. Een gezin heeft doorgaans bijvoorbeeld meer spullen dan een alleenstaande, dus de kosten van een gezin zijn vanzelfsprekend ook hoger. De kosten die u kwijt bent voor een opstalverzekering per jaar zijn dus per huishouden verschillend. Ook zijn er een aantal factoren waarop u zelf invloed heeft, zoals het type dekking, het verzekerd bedrag en het eigen risico.

Verzekering voor een huis met een rieten dak

Een rieten dak is natuurlijk prachtig, maar ook brandgevaarlijker dan bijvoorbeeld een dak met dakpannen. Daarom is een woonverzekering voor een woning met rieten dak heel belangrijk. Stelt u zich voor dat er brand ontstaat en een groot gedeelte van uw woning in vlammen opgaat. Zonder verzekering kost het herstellen of herbouwen van uw woning ontzettend veel geld. Met een woonverzekering is zowel uw woning als uw inboedel verzekerd bij schade door bijvoorbeeld brand. Een goede woonverzekering kan u torenhoge kosten besparen.

Verzekering voor zonnepanelen

Als u zonnepanelen heeft en deze vastgenageld zijn aan het dak kunt u ze verzekeren met een opstalverzekering. In sommige gevallen worden zonnepanelen niet vastgenageld, bijvoorbeeld als u een plat dak heeft. In dat geval zijn de zonnepanelen geen onderdeel van uw huis en vallen ze daarom ook niet onder de dekking van een opstalverzekering. U kunt uw zonnepanelen ook verzekeren met een inboedelverzekering. Dit kan als de zonnepanelen niet vastgenageld zijn aan het dak. Er gelden in dit geval wel andere voorwaarden, omdat de zonnepanelen zich buiten uw huis bevinden. Controleer dit daarom altijd even in de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Woont u in een huurwoning? Ook dan vallen de zonnepanelen onder de dekking van uw inboedelverzekering.

Verzekering voor een huurhuis

Als u een woning huurt bent u zelf niet verantwoordelijk voor het afsluiten van een opstalverzekering. Dit regelt de verhuurder. U heeft in dat geval dus alleen een inboedelverzekering nodig. In dat geval kunt u ook een losse inboedelverzekering afsluiten en eventueel aanvullen met een aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering of een doorlopende reisverzekering. Deze combinatie van verzekeringen noemen we een woonpakket. Als u meerdere verzekeringen tegelijkertijd afsluit, krijgt u korting op de verzekeringspremie. Controleer wel altijd in de huurovereenkomst of de verhuurder inderdaad een opstalverzekering voor de woning heeft afgesloten. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Verzekering voor een huis met een rieten dak

Een rieten dak is natuurlijk prachtig, maar ook brandgevaarlijker dan bijvoorbeeld een dak met dakpannen. Daarom is een woonverzekering voor een woning met rieten dak heel belangrijk. Stelt u zich voor dat er brand ontstaat en een groot gedeelte van uw woning in vlammen opgaat. Zonder verzekering kost het herstellen of herbouwen van uw woning ontzettend veel geld. Met een woonverzekering is zowel uw woning als uw inboedel verzekerd bij schade door bijvoorbeeld brand. Een goede woonverzekering kan u torenhoge kosten besparen.

Verzekering voor zonnepanelen

Als u zonnepanelen heeft en deze vastgenageld zijn aan het dak kunt u ze verzekeren met een opstalverzekering. In sommige gevallen worden zonnepanelen niet vastgenageld, bijvoorbeeld als u een plat dak heeft. In dat geval zijn de zonnepanelen geen onderdeel van uw huis en vallen ze daarom ook niet onder de dekking van een opstalverzekering. U kunt uw zonnepanelen ook verzekeren met een inboedelverzekering. Dit kan als de zonnepanelen niet vastgenageld zijn aan het dak. Er gelden in dit geval wel andere voorwaarden, omdat de zonnepanelen zich buiten uw huis bevinden. Controleer dit daarom altijd even in de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Woont u in een huurwoning? Ook dan vallen de zonnepanelen onder de dekking van uw inboedelverzekering.

Verzekering voor een huurhuis

Als u een woning huurt bent u zelf niet verantwoordelijk voor het afsluiten van een opstalverzekering. Dit regelt de verhuurder. U heeft in dat geval dus alleen een inboedelverzekering nodig. In dat geval kunt u ook een losse inboedelverzekering afsluiten en eventueel aanvullen met een aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering of een doorlopende reisverzekering. Deze combinatie van verzekeringen noemen we een woonpakket. Als u meerdere verzekeringen tegelijkertijd afsluit, krijgt u korting op de verzekeringspremie. Controleer wel altijd in de huurovereenkomst of de verhuurder inderdaad een opstalverzekering voor de woning heeft afgesloten. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Beste woonverzekering

Om uw kostbare woning en spullen te verzekeren wilt u natuurlijk de beste woonverzekering. En dan het liefst tegen de laagste prijs. Geen probleem, want op Alpina.nl vindt u door te vergelijken de beste woonverzekering tegen de laagste premie. Wat de beste woonverzekering is, hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie. Heeft u bijvoorbeeld een hele nieuwe woning of een wat ouder huis? En is de woning gemaakt van steen of van ander materiaal, zoals hout? Wat uw situatie ook is, voor iedereen en voor elke woning is er een passende woonverzekering.

Verzekering voor particulieren

Als u een woning koopt, is dit natuurlijk een grote investering. Waarschijnlijk schaft u ook (nieuw) meubilair aan en moet u misschien het een en ander verbouwen. U doet er dan goed aan om alles zo volledig mogelijk te verzekeren. Niemand wil namelijk een volledige investering kwijtraken wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt. Als u volledig verzekerd wilt zijn kunt u kiezen voor een woonverzekering voor particulieren. Door de combinatie van een opstal- en inboedelverzekering heeft u al uw benodigde verzekeringen afgesloten. Dan weet u zeker dat u goed verzekerd bent.

Beste woonverzekering

Om uw kostbare woning en spullen te verzekeren wilt u natuurlijk de beste woonverzekering. En dan het liefst tegen de laagste prijs. Geen probleem, want op Alpina.nl vindt u door te vergelijken de beste woonverzekering tegen de laagste premie. Wat de beste woonverzekering is, hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie. Heeft u bijvoorbeeld een hele nieuwe woning of een wat ouder huis? En is de woning gemaakt van steen of van ander materiaal, zoals hout? Wat uw situatie ook is, voor iedereen en voor elke woning is er een passende woonverzekering.

Verzekering voor particulieren

Als u een woning koopt, is dit natuurlijk een grote investering. Waarschijnlijk schaft u ook (nieuw) meubilair aan en moet u misschien het een en ander verbouwen. U doet er dan goed aan om alles zo volledig mogelijk te verzekeren. Niemand wil namelijk een volledige investering kwijtraken wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt. Als u volledig verzekerd wilt zijn kunt u kiezen voor een woonverzekering voor particulieren. Door de combinatie van een opstal- en inboedelverzekering heeft u al uw benodigde verzekeringen afgesloten. Dan weet u zeker dat u goed verzekerd bent.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7
Gemiddelde score
Gebaseerd op 14 reviews
07-03-2022
Kim
Erg goed geholpen door V. Vorige verzekering was beëindigd buiten mijn schuld, alleen Diks verzekering wilde mij helpen omdat ze naar de persoonlijke situatie hebben gekeken. Ook erg goed geholpen om te motiveren een bezwaar te maken tegen beslissing vorige verzekering, hierdoor konden ernstigere problemen voorkomen worden. Jullie zijn helden!
22-09-2021
Joke
Alhoewel wij alleen maar telefonisch contact hadden, voel ik mij zeer gehoord en serieus genomen door Lucienne de Jong. Ze dacht mee en adviseerde bij het wijzigen van een verzekeringspakket (woonhuis, inboedel en aansprakelijkheid). Er waren enige hobbels in de uitvoering, maar alle lof voor haar onuitputtelijke geduld. L - Luisteren U - Uitleggen C - Creatief denken I - Innemend E - Eerlijk N - Nauwkeurig N - Nauwgezet E - Enthousiast
05-06-2020
Henk
Na inval in woning door andere tussenpersoon van de Vereende bijna als crimineel gezien waarbij de risicofactor heel hoog was. De beoordeling door Diks Verzekeringen was geheel anders, wat er gebeurt was bij ons telde niet mee voor die verzekering. We zijn er dan ook heel blij mee dat de Vereende ons deze tussenpersoon Diks Verzekering heeft toegewezen. Gewoonweg: hardstikke eerlijk. Wij raden dit dan ook iedereen aan die in de problemen zit.

Bereken direct de premie van uw woonverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 07-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op