800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
mensen op motoren
Home Motorverzekering

Motorverzekering vergelijken

In twee minuten de beste deal inclusief gratis extra dekking van Alpina.

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

14 dagen bedenktijd

Probeer ons product risicovrij met de 14-daagse tevredenheidsgarantie

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een motorverzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je motorverzekering.”

LinkedIn logo
foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura - Expert verzekeringen

Al jaren expert verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Top 5 goedkoopste motorverzekeringen in 2024

Als je een motorverzekering af gaat sluiten dan zoek je waarschijnlijk een verzekering die zo goedkoop mogelijk is. Naast dat de motorverzekering goedkoop moet zijn, is het ook belangrijk dat de verzekering aansluit bij je wensen. Wij adviseren je daarom altijd om gebruik te maken van een vergelijkingstool. Op die manier kom je erachter welke motorverzekering het beste bij je past.

€ 0,-

€ 5,-

€ 10,-

€ 15,-

€ 20,-

*De premies zijn gebaseerd op een fictief persoon rijdend op een Yamaha MT-09. De bestuurder is 41 jaar oud met 8 schadevrije jaren en een WA-dekking. Tweede Avéro Achmea dekking betreft Avéro Achmea - Particulier Op Zeker. De berekening is gemaakt in juli 2024 met de berekentool van Alpina.nl

De dekking van je motorverzekering

We kijken naar je motor, vergelijken een groot aantal motorverzekeringen en helpen je met het kiezen van een passende dekking.

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen motor

WA Beperkt Casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen motor

WA Volledig Casco (All-Risk)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen motor

Aanvullende dekkingen voor meer zekerheid

Naast het kiezen van de juiste dekking voor je motorverzekering, kun je ook verschillende aanvullende dekkingen vergelijken en afsluiten.

Verhaalservice

Als je de verzekering afsluit bij Alpina.nl krijg je gratis extra dekking

Ongevallen-opzittendenverzekering
v.a. 2 ,24 p/maand

De ongevallen-opzittendenverzekering keert een vast bedrag uit bij een ongeval met de motor aan bestuurder en/of opzittende. Lees meer.

Schadeverzekering voor opzittenden
v.a. 1 ,02 p/maand

De schadeverzekering voor opzittenden vergoedt de schade van de berijder en de opzittende na een ongeval met de motor. Die schade kan bestaan uit zaakschade (kleding, bagage et cetera), inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten, medische kosten, smartengeld en uitvaartkosten. Lees meer.

Rechtsbijstandverzekering
v.a. 1 ,38 p/maand

De rechtsbijstandverzekering biedt juridisch advies en deskundige rechtshulp bij schade aan of met je motor.

Welke motorverzekering past bij jou?

De motorverzekering afsluiten is verplicht. Maar je mag ook één van de twee andere vormen kiezen, want ook daarin zit de dekking tegen WA (wettelijke aansprakelijkheid) verwerkt. De WA verzekering keert nooit schade aan jouw motor aan je uit. De verzekeraar vergoedt namelijk alleen schade aangericht aan anderen. Waar jij wettelijk voor aansprakelijk bent of waar de bestuurder van de motor wettelijk voor aansprakelijk is, betaalt de verzekeraar uit. Bij een ongeval met de motor door jouw schuld, zorgt jouw verzekeraar voor het schadeloos stellen van de tegenpartij. 

Kiezen voor de uitgebreidere WA beperkt casco

Tegen een iets hogere premie kun je ook kiezen voor de uitgebreidere WA beperkt casco. Deze verzekering biedt naast de dekking tegen de wettelijke aansprakelijkheid ook dekking bij één van de volgende schadeoorzaken: 

 • Ruitbreuk 
 • Diefstal of een poging tot diefstal 
 • Hagelschade en stormschade 
 • Brand en ontploffing 
 • Aanrijding met loslopende dieren 
 • Bliksemschade 

Bij een uitkering door één van deze oorzaken, heeft de claim geen invloed op het aantal schadevrije jaren. Een veroorzaakt ongeval kost jou 5 schadevrije jaren, maar bijvoorbeeld diefstal kost je geen schadevrije jaren. 

Veel schadevrije jaren maken de All risk aantrekkelijk

Met schadevrije jaren bouw je een korting op in de motorverzekering. Met meerdere schadevrije jaren wordt de meest uitgebreide verzekering goedkoper. Hierdoor kan het eerder uit om toch voor de all risk te kiezen in plaats van één van de beperktere dekkingen. Ook als je motor naar verhouding nog maar een lage waarde heeft, wil je nog steeds de best mogelijke dekking. 

Motorverzekering voor een oldtimer motor

Voor een oldtimer motor is er een speciale oldtimer motorverzekering.

Is je motor 20 jaar of ouder? Draait de motor jaarlijks niet meer dan 7500 kilometer? En heb je een ander motorvoertuig voor dagelijks gebruik? Dan kom je in aanmerking voor een oldtimer motorverzekering. De premie van zo’n verzekering ligt een stuk lager. De goedkoopste oldtimer motorverzekering begint al bij 2 euro per maand. 

Veelgestelde vragen bij een motorverzekering

Wat kost een motorverzekering?

Wanneer je een verzekering wilt afsluiten, spelen een aantal factoren een rol bij het bepalen van je motorverzekering kosten. Dit zijn o.a. jouw gekozen dekking, leeftijd, schadevrije jaren en postcode. Ook als je extra aanvullende verzekeringen afsluit is dit van invloed op de hoogte van de verzekeringspremie. Om erachter te komen wat een motorverzekering voor jou kost adviseren wij om gebruik te maken van de berekentool.

Wat zijn de diefstal eisen voor een motor?

De diefstal eisen bij een motorverzekering verschillen per verzekeringsmaatschappij. Je kunt de eisen terugvinden in de polisvoorwaarden die op jouw motorverzekering van toepassing zijn. De diefstal eisen zijn alleen van toepassing op de WA beperkt casco en WA-casco(allrisk) dekking.

ART categorie 4 goedgekeurd slot

Alle verzekeringsmaatschappijen stellen in ieder geval een ART categorie 4 goedgekeurd slot als minimale verplichting.

Wat is een winterstop dekking?

Bij sommige verzekeringsmaatschappijen kun je op de premie van de motorverzekering besparen door te kiezen voor een winterstop dekking. Hierbij is schade ontstaan door het rijden met de motor niet gedekt gedurende de winter. Meestal is dit van 15 december tot 1 maart. Schade door brand of diefstal vanuit de garage is dan wel gedekt.

Blijft jouw motor de hele winter binnen staan? Dan kunt je een motorverzekering met winterstop dekking kiezen. Als je het hele jaar met de motor rijdt, is de winterstop dekking niet handig. Je kunt bij de offerte aangeven of je hiervan gebruik wenst te maken. Lees hier meer over de winterstop dekking.

Is het dragen van motorkleding verplicht?

Voor de motorverzekering gelden er een aantal verplichtingen, maar motorkleding is niet verplicht. Waarom zou een verplichting nog niet zo gek zijn?

Een glijpartij met een motor kan al snel zorgen voor ernstig letsel. Ook bij een lage snelheid. Met motorkleding aan loop je waarschijnlijk nog steeds letsel op bij een flinke uitglijder, maar de gevolgen kunnen door de juiste kleding beperkt blijven. Lees meer>>.

Overige vragen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op