800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
oldtimer camperverzekering
Home Blog camper oldtimer camperverzekering

Uw camper kunt u verzekeren in een oldtimer camperverzekering

01 jun 2018
3 min leestijd

Heeft u een camper die ook nog onder de noemer oldtimer valt? U heeft geluk, want u kunt tegen een zeer aantrekkelijke premie een oldtimer camperverzekering afsluiten. Heeft de camper een hoge waarde? U kunt de camper ook tegen de huidige waarde verzekeren.

Verzekeraars brengen vaak aantrekkelijke premies in rekening bij het verzekeren van een oldtimer camper. Dat is ook logisch te verklaren. Eigenaren van dergelijke voertuigen zijn zuiniger op hun bezit. Er wordt vaak voorzichtig in gereden en ze worden goed onderhouden.

Wanneer kunt u kiezen voor een oldtimer camperverzekering?

De eisen die verzekeraars stellen verschillen. Vaak geldt als voorwaarde dat het voertuig recreatief wordt gebruikt, maar dat zal ook vaak wel gebeuren met een camper. Ook geldt er meestal een maximum aan het aantal kilometers dat u met de camper mag rijden. Per verzekeraar kan ook verschillen wanneer ze een camper zien als een oldtimer. Het kan dus gebeuren dat u bij de ene verzekeraar een oldtimer camperverzekering kunt afsluiten, maar bij een andere verzekeraar bent u veel duurder uit, omdat deze verzekeraar het voertuig verzekert op een reguliere camperverzekering.

Hoe verzekert u uw waardevolle bezit?

De WA camperverzekering is verplicht. Daar komt u dus echt niet onderuit. U kunt het bij deze dekking laten, maar bij een ongeval of bij diefstal heeft de keuze wel financiële consequenties. De afkorting WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Bij diefstal van uw voertuig krijgt u niets uitgekeerd uit de camperverzekering. Bij een ongeval door uw schuld keert de verzekeraar uitsluitend de schade van de tegenpartij uit. Uw eigen schade draagt u dus zelf. Wilt u een ruimere dekking voor de camper? Kies dan voor de WA + beperkt casco of de WA + volledig casco. Uiteraard betaalt u wel een hogere premie, maar de dekking is ook ruimer.

Heeft het verzekeren als een oldtimer ook nadelen?

De lage premie is het grootste voordeel, maar het verzekeren als een oldtimer kan ook een nadeel hebben. De verzekeraar kan een taxatierapport eisen om de waarde van de camper te bepalen. De kosten voor het taxeren en het taxatierapport draagt u zelf. Periodiek moet u de camper opnieuw laten taxeren voor de camperverzekering. Taxatie hoeft vaak niet als u kiest voor de standaard camperverzekering. Het laten taxeren heeft wel een groot voordeel. Op deze manier kunt u namelijk de waarde van de camper vast laten leggen. Zo voorkomt u discussie over de hoogte van de waarde bij bijvoorbeeld diefstal.

Wilt u weten of uw camper te verzekeren is op een oldtimer camperverzekering? Bepaal het op Alpina.nl.

Lees ook:

Is het alarmcertificaat voor uw camper nog nodig?

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op