800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
verzekerd tegen hagelbui

Een extreme hagelbui: bent u verzekerd?

28 jul 2020
2 min leestijd

Helaas komen extreme hagelbuien ook in Nederland voor. Omdat de schade vaak groot is, is het goed te weten of en hoe u verzekerd bent voor hagelschade.

De autoverzekering

Een hagelbui kan fikse schade veroorzaken aan uw auto. Gelukkig kunt u zich verzekeren voor hagelschade. U moet hiervoor een autoverzekering met een WA + Beperkt Casco of een WA + Casco (Allrisk) dekking hebben afgesloten. Ook is het fijn om te weten dat u niet achteruit valt op de bonus/malus ladder wanneer u een hagelschade claimt. Uw schadevrije jaren blijven dus onveranderd. Wel moet u rekening houden met een eventueel door u gekozen eigen risico.

De caravanverzekering

Hagelschade is een van de meest voorkomende schades aan caravans. Een stevige hagelbui kan in korte tijd duizenden euro’s aan schade veroorzaken. Gelukkig kunt u ervoor kiezen om bij uw caravanverzekering hagelschade mee te verzekeren. Vooral als u naar een land in het zuiden van Europa op vakantie gaat, raden wij aan om dit zeker te doen. In dit gebied komen namelijk relatief veel hagelbuien voor.

De woonhuisverzekering

Flinke hagelstenen kunnen aanzienlijke schade aanrichten aan het dak van uw woonhuis. Vooral als uw huis dakramen heeft, loop u een risico. Gelukkig is hagelschade aan uw huis gedekt op de woonhuisverzekering. Houd er wel rekening mee dat verzekeraars vaak een verhoogd eigen risico rekenen voor hagelschade. Als een hagelbui schade heeft veroorzaakt aan uw huisraad, bijvoorbeeld uw tuinset, is de kans groot dat uw inboedelverzekeraar dit vergoedt. Wanneer u een huurder bent van een huis, kunt u eventuele hagelschade verhalen op de verhuurder.

Meld de schade zo snel mogelijk

Voor een snelle schadeafhandeling is het zaak om schades zo snel mogelijk bij ons te melden. Tevens raden wij aan om bij hagelschade altijd foto’s van de schade naar ons toe te sturen. Hierdoor verkleint u de kans op discussies over de toedracht of omvang van de hagelschade. Schades kunt u gemakkelijk en snel melden.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op