Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Klaslokaal voor examens
Home Blog Eindexamens

Financiële zelfstandigheid: een belangrijke stap na de eindexamens

29 mei 2024
2 min leestijd

Nu je eindexamens voorbij zijn, wil je natuurlijk genieten van je welverdiende vrijheid en even niet aan je financiën denken. Toch is dit het perfecte moment om een paar belangrijke financiële zaken door te nemen. We hebben de belangrijkste punten hieronder kort opgesomd. Neem even de tijd om ze door te lezen, zodat je snel en moeiteloos op weg bent naar financiële zelfstandigheid.

Open een studentenrekening

Kies een bank die bij je past en open een studentenrekening met voordelen zoals een bank waar je eenvoudig internetbankieren kan doen en gratis betaalpassen kan aanvragen zoals bij Regiobank.

Blijf budgetteren

Houd een overzicht bij van je inkomsten en uitgaven, ook al is het maar voor een paar minuten per dag. Zo weet je waar je geld naartoe gaat en kun je je uitgaven onder controle houden.

Stel financiële doelen

Denk na over wat je wilt bereiken met je geld, of het nu gaat om sparen voor een reis of het afbetalen van studieleningen. Stel duidelijke doelen en werk ernaartoe.

Leer over financiën

Neem af en toe de tijd om meer te leren over financiële zaken, zelfs als het maar een paar minuten per dag is. Kennis over sparen, beleggen en budgetteren kan je helpen om verstandige financiële beslissingen te nemen.

Door nu al stappen te zetten richting financiële zelfstandigheid, ben je goed voorbereid op de volgende fase van je leven na het behalen van je diploma. Veel succes met je examens en je financiële reis! 

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen? Dan kan je altijd contact met ons opnemen. 

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op