800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
schade-door-natuurramp
Home Blog schade door natuurramp

Wat dekt uw verzekeraar bij schade door natuurramp?

28 jul 2020
2 min leestijd

Bij een natuurramp is het voor verzekeraars niet mogelijk om iemand de schuld te geven van de schade. Bovendien is het risico op schade door een extreme natuurramp moeilijk in te schatten. Maar wist u dat schade door extreem natuurgeweld hierdoor meestal niet gedekt is?

Extreem natuurgeweld en verzekering

U kunt bij extreem natuurgeweld bijvoorbeeld denken aan overstromingen, aardbevingen en grondverzakkingen en/of -verschuivingen. Het risico op zo’n natuurramp is moeilijk in te schatten voor de verzekeraars; de natuur is erg onvoorspelbaar. Dit is dan ook de reden dat de meeste verzekeraars schade door extreem natuurgeweld niet willen verzekeren.

Extreem natuurgeweld in Nederland

De kans dat een extreme natuurramp Nederland binnenkort treft, is klein. Het grootste risico dat we in Nederland lopen is een overstroming. Wanneer de zeespiegel stijgt zal het risico op een overstroming groter worden. Ook hebben we tegenwoordig te maken met aardbevingen in de provincie Groningen. Echter, deze aardbevingen zijn een gevolg van gaswinning en niet van een natuurramp. Dit betekent dus dat er een aansprakelijke partij is. Als u ook schade heeft geleden door een aardbeving, kunt u uw rechtsbijstandverzekering inschakelen en de schade melden bij het Centrum Veilig Wonen.

Tegemoetkoming overheid

Een extreme natuurramp komt in Nederland niet vaak voor. Toch bestaat de kans dat Nederland in de toekomst getroffen wordt door een extreme natuurramp. Gelukkig heeft de Nederlandse Overheid hier ook over nagedacht en een “wet Tegemoetkoming Schade bij rampen en zware ongevallen” (WTS) in het leven geroepen. Deze wet houdt in dat u (een deel van) de schade vergoed krijgt, wanneer u slachtoffer wordt van extreem natuurgeweld.

Wat is wel gedekt?

De natuur brengt ons natuurlijk ook minder extreme gebeurtenissen zoals storm, hagel en onweer. Bij dit soort schades kan het schadebedrag ook hoog uitvallen. Voor schade die veroorzaakt wordt door dit soort gebeurtenissen, is het gelukkig wel mogelijk om een verzekering af te sluiten. Via onze website kunt u gemakkelijk verzekeringen vergelijken en afsluiten. Hier kunt u erachter komen wat een brand-, diefstal- en storm dekking voor uw woonhuis precies zou kosten en opleveren.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op