Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Oudere kat bruin
Home Dierenverzekering

Je dierenverzekering vergelijken en afsluiten

Net als mensen moet ook dieren wel eens naar een arts. zorg ervoor dat je verzekerd bent bij veelvoorkomende onverwachte ziektekosten voor je huisdier.

Bereken de premie

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Hulp van onze experts.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalkerweerd - Expert verzekeringen

Meer dan 10 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Alles over een dierenverzekering

Net als mensen moet ook dieren wel eens naar een arts. Een dierenarts wel te verstaan. Bijvoorbeeld voor een routinecontrole of voor de jaarlijkse vaccinatie, maar ook als ze ziek worden of gewond raken. Uiteraard moet u hier wel voor betalen.

Mensen moeten verplicht een zorgverzekering afsluiten, maar een huisdierenverzekering is niet verplicht. U heeft dus zelf de keuze of u deze voor uw dier afsluit of niet.

Een dierenverzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent bij veelvoorkomende onverwachte ziektekosten voor uw huisdier.

Wat kost een dierenverzekering?

De kosten van een dierenverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Aan de hand van deze factoren wordt de hoogte van de premie bepaald.

  • Het gewicht van uw huisdier
  • De leeftijd van uw huisdier
  • Het ras of de kruising van uw huisdier
  • Eventuele aanvullende dekkingen

Leeftijd is een belangrijke factor bij het bepalen van de premie. Verzekeraars hanteren ook een maximumleeftijd waar tot u uw huisdier kunt verzekeren. Bij de meeste verzekeraars is dit tot 7 jaar, maar bij een enkeling tot 5 jaar. Controleer dit daarom altijd even in de polisvoorwaarden. Daarnaast gaat bij de meeste verzekeraars de premie elk jaar iets omhoog. Dit komt door de verouderingstoeslag. Hoe ouder een dier wordt, hoe hoger het risico op aandoeningen. Daarom berekenen verzekeraars de premie elk jaar opnieuw.

Daarnaast is de premie vooral afhankelijk van de aanvullende dekkingen die u afsluit. Naast de basisdekking, heeft u ook de mogelijkheid om fysiotherapie, gedragstherapie, radiotherapie en tandartskosten mee te verzekeren. Bij sommige verzekeraars kunt u ook de sterilisatie of castratie van uw dier meeverzekeren en soms zelfs de benodigde vaccinaties. Ook een reisdekking of een crematiedekking is een mogelijkheid. Zo stelt u dus de verzekering helemaal naar eigen wens samen.

Wat is de beste dierenverzekering?

Bent u op zoek naar de beste dierenverzekering voor uw kameraadje? U kiest zelf welke verzekering het beste aansluit bij uw wensen. Wat voor de hond van de buurman de beste huisdierverzekering is, hoeft voor u en uw kat niet hetzelfde te zijn. De beste huisdierenverzekering past bij uw dier én bij uw financiële situatie. Kijk hiervoor de polisvoorwaarden eens door. Hoe zit het met een stijging van de premie als uw huisdier ouder wordt? Wat valt er allemaal onder de basisdekking en wat moet u eventueel aanvullend verzekeren? Dit kan per verzekeraar verschillen. Als u op Alpina.nl dierenverzekeringen vergelijkt, zetten wij alle premies en bijbehorende polisvoorwaarden voor u op een rijtje.

Dierenverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van dierenverzekeringen is een verstandige stap voordat u overgaat op het afsluiten. Bij het vergelijken kunnen er namelijk zaken aan het licht komen die u anders niet had opgemerkt. Om te starten met vergelijken kunt u een aantal persoonlijke gegevens en gegevens over uw huisdier invullen in onze online vergelijkingstool. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle verzekeringen die aansluiten bij uw wensen. Bij het vergelijken kunt u letten op de premies, maar ook op de polisvoorwaarden. Heeft u de juiste huisdierenverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.

Wat is de goedkoopste dierenverzekering?

U wilt natuurlijk het beste voor uw huisdier, maar in de ideale situatie sluit u de goedkoopste dierenverzekering af, zonder in te leveren op de dekking. Geen probleem! Op Alpina.nl helpen we u met het vinden van de goedkoopste dierenverzekering. Hierbij kunt u kijken naar uw financiële situatie. Misschien heeft u zelf al een spaarpotje opgebouwd om wat onverwachte kosten mee op te kunnen vangen. In dat geval kan een huisdierverzekering nog steeds verstandig zijn, maar hoeft u waarschijnlijk niet veel aanvullende dekkingen af te sluiten. Op deze manier kunt u bepalen wat de beste huisdierenverzekering voor u, uw huisdier én uw portemonnee is.

Dierenverzekering voor een hond

Een hond is altijd een gezellig onderdeel van het gezin. Een hond is enthousiast, is altijd blij om u te zien, rent graag rond en eet alles wat los en vast zit. Dit kan natuurlijk ook wel eens problemen veroorzaken, bijvoorbeeld als hij in zijn enthousiasme tegen een deur aanrent en zich bezeert of een rondslingerende sok op eet. Soms zelfs met een operatie tot gevolg. Dit soort medische kosten kunnen hoog oplopen. Met een dierenverzekering voor uw hond krijgt u de meest voorkomende medische kosten vergoed. Zo weet u zeker dat uw trouwe viervoeter goed verzekerd is.

Dierenverzekering voor een kat

Katten vormen het perfecte gezelschap. Ze zijn er altijd voor een aai of een knuffel, maar kunnen ook goed alleen zijn. Of u nu een kitten of een oudere kat heeft, uw kat verdient de beste zorg die er is. Voor veel kattenbaasjes is de grootste nachtmerrie dat ze hun kat moeten laten inslapen, omdat ze de benodigde behandeling of operatie niet kunnen betalen. Dit kunt u voorkomen door een kattenverzekering af te sluiten. Met een goede dierenverzekering voor uw kat weet u zeker dat u goed verzekerd bent bij onverwachte medische kosten.

Dierenverzekering voor een konijn

Als uw geliefde huisdier een konijn is, kunt u overwegen om een konijnenverzekering voor uw konijn af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd als uw konijn onverwachts ziek wordt of moet worden geopereerd. Niet alleen is het fijn om te weten dat uw konijn goede zorg krijgt, maar het biedt ook financiële zekerheid omdat u onverwachte hoge medische kosten vermijdt. Een fijn gevoel!

Dierenverzekering voor een papegaai

Een papegaai is een maatje voor het leven. Deze prachtige, kleurrijke dieren kunnen meer dan 50 jaar oud worden! Met een papegaai heeft u een hoop gezelligheid in huis. Veel mensen weten niet dat je, naast kattenhonden en konijnen, ook papegaaien kunt verzekeren. Met een papegaaienverzekering bent u verzekerd als uw gevleugelde vriend plotseling ziek wordt.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op