Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

hondenverzekering

Hondenverzekering

Bereken direct de premie van uw hondenverzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.3
Beoordeling verzekeringen
Hondenverzekering liggende hond

Een hond is nooit chagrijnig, altijd blij om u te zien en is voor veel mensen een steun en toeverlaat. Een hond is echt onderdeel van het gezin. Honden zijn ook heel enthousiast en eten vaak alles wat ze kunnen. Niet alleen hun brokken, maar ook een rondslingerende sok, elastiekje of stuk chocolade. Hierdoor kunnen ze natuurlijk ook wel eens ziek worden of gewond raken. Om te zorgen dat u niet het hele bedrag voor de medische behandeling zelf hoeft te betalen kunt u een hondenverzekering afsluiten.

Wat kost een hondenverzekering?

De kosten van een hondenverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Aan de hand van deze factoren wordt de hoogte van de premie berekend.

 • Het gewicht van uw hond
 • De leeftijd van uw hond
 • Het ras of de kruising van uw hond
 • Eventuele aanvullende dekkingen

Leeftijd is een belangrijke factor bij het bepalen van de premie. Verzekeraars hanteren ook een maximumleeftijd waar tot u uw hond kunt verzekeren. Bij de meeste verzekeraars is dit tot 7 jaar, maar bij een enkeling tot 5 jaar. Controleer dit daarom altijd even in de polisvoorwaarden. Daarnaast gaat bij de meeste verzekeraars de premie elk jaar iets omhoog. Dit komt door de verouderingstoeslag. Hoe ouder een dier wordt, hoe hoger het risico op aandoening. Daarom berekenen verzekeraars de premie elk jaar opnieuw.

Wat is de beste hondenverzekering?

Bent u op zoek naar de beste dierenverzekering voor uw trouwe viervoeter? U kiest zelf welke hondenverzekering het beste aansluit bij uw wensen. Wat voor de hond van de buurman de beste dierenverzekering is, hoeft voor u en uw hond niet hetzelfde te zijn. Om te bepalen wat voor u de beste hondenverzekering is, kunt u verzekeringen met elkaar vergelijken. Hierbij kijkt u niet alleen naar de premie, maar ook naar de dekking van de verzekering. Is de basisdekking voor u voldoende, of heeft u nog aanvullende verzekeringen nodig? Is uw hond een echte brokkenpiloot? Dan kan de aanvullende dekking fysiotherapie een nuttige aanvulling zijn. Door op de manier te kijken vindt u vanzelf de beste verzekering voor uw hond.

Welke hondenverzekeringen zijn er?

Bij de meeste verzekeraars bestaat de hondenverzekering uit het basispakket, en kunt u zelf besluiten of u nog aanvullende verzekeringen wilt afsluiten. Bij sommige verzekeraars kunt u ook de sterilisatie of castratie van uw hond meeverzekeren en soms zelfs de benodigde vaccinaties. Ook een reisdekking of een crematiedekking is een mogelijkheid. U kunt uw hondenverzekering dus helemaal samenstelling zoals u zelf wilt.

Weten bij welke aanbieders u een hondenverzekering kunt afsluiten? Bereken direct de premie en zie welke aanbieders aansluiten bij uw wensen.

Wat is de goedkoopste hondenverzekering?

Eten, een mand, een riem, speelgoed… Bij het hebben van een hond komen flink wat kosten kijken. Niet zo gek dus dat u graag op de verzekering bespaart. Toch is het verstandig om niet direct voor de goedkoopste hondenverzekering te gaan, maar ook goed te kijken naar de dekking. Dat betekent niet dat u direct een hele dure verzekering hoeft af te sluiten! Misschien heeft de goedkoopste hondenverzekering voor u alsnog de beste dekking. Op Alpina.nl kunt u verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Ook uw financiële situatie speelt een belangrijke rol. Heeft u een goede buffer voor onverwachte kosten? Dan is de basisdekking voor u misschien voldoende. Zo bespaart u ook weer op de kosten.

Hondenverzekering vergelijken

Een hondenverzekering vergelijken is een belangrijk onderdeel van het verzekeringsproces. U hoeft gelukkig niet zelf aan de slag met het opzoeken van premies en polisvoorwaarden. Op Alpina.nl hebben we hier een makkelijke online tool voor gemaakt. U hoeft alleen maar een aantal gegevens over uzelf en uw hond in te vullen, en vervolgens kan het vergelijken beginnen. Hierna krijgt u een duidelijk overzicht van alle verzekeringen die aan uw wensen voldoen, inclusief bijbehorende premies en polisvoorwaarden. Zodra u de beste hondenverzekering tegen de laagste premie heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten.

Hond verzekeren

In hun enthousiasme kunnen honden makkelijk ergens tegenaan rennen en zichzelf verwonden. Ook zijn ze nogal territoriaal en willen sommige honden nogal eens vechten met andere honden. In het ernstigste geval moet de hond direct geopereerd worden, en dat is helaas niet goedkoop. Daarom kan een hondenverzekering uitkomst bieden.

Als u nog vragen heeft over een (honden)verzekering kunt u deze natuurlijk altijd aan ons stellen. U kunt onze verzekeringsspecialisten van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U mag ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Veelgestelde vragen over vergoedingen en declaratie

Vanaf welk moment kan ik zorg declareren?

Het moment vanaf wanneer u kunt declareren is afhankelijk van de wachttermijn. Vanaf de ingangsdatum van de verzekering geldt voor ziekte een wachttermijn van 30 dagen.

Hoe kan ik declareren?

U kunt op 2 manieren declareren en het is altijd gratis: online of per post. Het voordeel van online declareren is dat de verzekeraar uw declaratie eerder binnen heeft, waardoor ze deze sneller in behandeling kunnen nemen en u dus eerder uw geld ontvangt.

Moet ik een vaste dierenkliniek doorgeven?

Per 1 januari 2015 is het verplicht om uw vaste dierenkliniek, of –praktijk aan de verzekeraar door te geven.

Bij welke dierenartsen kan ik terecht?

U heeft vrije dierenarts keuze. U bepaalt dus zelf welke dierenarts u fijn vindt. Wel ben je verplicht, voordat u uw (eerste) declaratie indient, om uw vaste dierenkliniek aan de verzekeraar door te geven. Maakt u vervolgens ook kosten bij een andere kliniek? Dan worden deze in principe ook vergoed, tenzij er sprake is van een second opinion.

Wat is het vrijwillig eigen risico?

U kan kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico. Dat betekent wel dat als u een declaratie bij de verzekeraar indient, hier eerst het vrijwillig eigen risico van af wordt getrokken. Het voordeel hiervan is dat u uw maandelijkse premie kunt verlagen, en u wel gedekt bent in het geval u hoge kosten moet maken voor uw huisdier.

U kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 100,- of € 250,- per jaar. U ontvangt dan maar liefst 15% of 25% korting op uw premie.

Let op: wanneer u kiest voor een vrijwillig eigen risico, dan geldt dit een jaar lang. Pas na een jaar kunt u dit wijzigen of stopzetten.

Veelgestelde vragen over het afsluiten van een hondenverzekering

Tot welke leeftijd kan ik mijn hond verzekeren?

Sommige verzekeraars hanteren een leeftijdsgrens van 7 jaar bij het verzekeren van een hond. Figo hanteert geen leeftijdsgrens. Bij hen kan je ook oudere honden verzekeren.

Wat is de looptijd van een hondenverzekering?

Een verzekering sluit u af voor een jaar. Daarna is deze maandelijks opzegbaar.

Verandert de premie als mijn hond ouder wordt?

Net zoals bij mensen zijn de ziektekosten bij huisdieren in de jonge jaren lager dan als het dier een dagje ouder wordt. Daarom is de premie van een pup lager dan de premie van een hond van bijvoorbeeld 7 jaar oud. De exacte verhoging per jaar is afhankelijk van (de kruising met) het ras en de actuele leeftijd van het dier.

Kan ik de dekking tussentijds uitbreiden?

Ja, u kunt overstappen naar een uitgebreider pakket. Dit kunt u doen op de jaarlijkse premievervaldatum (de polisverjaardag).

Waarom is er een wachttijd van 30 dagen?

Voor een hondenverzekering geldt een wachttermijn. Klachten die voor of tijdens deze wachttermijn zijn ontstaan, worden niet vergoed. Ook eventuele vervolgkosten van een ziekte, aandoening of ongeval ontstaan voor of tijdens de wachttermijn komen niet voor vergoeding in aanmerking.

Hoe lang duurt de wachttermijn?

 • Voor zorg die nodig is na een ongeval geldt een wachttermijn van 48 uur.
 • Voor ziekten en aandoeningen geldt een wachttermijn van 30 dagen.

In alle pakketten wordt het plaatsen van de chip wel vergoed in de wachttermijn.

Wanneer gaat mijn verzekering in?

De hondenverzekering gaat – na acceptatie – in op de dag dat de aanvraag door de verzekeraar is ontvangen.

Na de ingangsdatum is er sprake van een zichttermijn van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen kan de dierenverzekering schriftelijk worden opgezegd zonder opgave van reden. Dit geldt niet wanneer er al een declaratie is ingediend.

Vanaf de ingangsdatum geldt voor ziekte een wachttermijn van 30 dagen.

Hoe kan ik mijn verzekering weer opzeggen?

U kunt uw verzekering beëindigen met een opzegtermijn van één maand. Dit is maandelijks mogelijk zodra uw polis de looptijd van één jaar heeft of in bijzondere gevallen, bijvoorbeeld als uw huisdier overleden is.

Veelgestelde vragen over een hondenverzekering

Wel of niet een hondenverzekering afsluiten?

De keuze is natuurlijk aan u, maar een huisdierverzekering biedt u financiële zekerheid bij onverwachte medische kosten voor uw huisdier. Een operatie of langdurige behandeling kost al snel zo’n €1.000 euro. Als u dit geld niet achter de hand heeft, kan een huisdierverzekering uitkomst bieden.

Welke hondenrassen kan ik allemaal verzekeren?

Alle dierenrassen zijn welkom. Voor sommige hondenrassen gelden echter beperkingen. Bij deze rassen zijn (erfelijk bepaalde) raseigenschappen opgenomen in de rasstandaard die aanleiding geven tot (veel) extra ziektekosten. Ziektekosten gerelateerd aan deze afwijkingen zijn middels een rasclausule uitgesloten en kunnen dan ook niet worden vergoed.

 • (Old) Engelse Bulldog: Standaard uitsluiting van alle aandoeningen aan de luchtwegen (inclusief keel en neus).
 • Franse Bulldog: Standaard uitsluiting van alle aandoeningen aan de luchtwegen (inclusief keel en neus).
 • Cavalier King Charles: Standaard uitsluiting van alle neurologische aandoeningen inclusief hersenen en ruggenmerg.

Is een identificatiechip noodzakelijk?

Ja, identificatie en registratie van verzekerde huisdieren is verplicht. De meeste verzekeraars accepteren dan ook enkel declaraties voorzien van een chipnummer. De kosten voor het plaatsen van de chip worden door de verzekeraar vergoedt.

Worden de kosten vergoed als mijn hond geen identificatiechip heeft?

Nee, de verzekeraar vergoedt de kosten niet als uw hond niet gechipt is. Er worden enkel declaraties geaccepteerd die voorzien zijn van een chipnummer. Zorg daarom dat uw hond gechipt is, voordat u uw eerste declaraties indient en dat het chipnummer bij de verzekeraar bekend is.

Kan ik mijn hond verzekeren als hij nog geen chip heeft?

Ja, ook als uw huisdier nog geen chip heeft kunt u hem al verzekeren. U moet er echter wel voor zorgen dat het dier gechipt is, voordat u een declaratie indient.

Wat gebeurt er met mijn verzekering als mijn hond overlijdt?

We kunnen ons voorstellen dat u in de emotionele tijd rond het overlijden van uw kat niet direct aan de verzekering denkt. Het stopzetten van de verzekering kan gelukkig met terugwerkende kracht in orde gemaakt worden. Wat is hiervoor de procedure?

 • Geef uiterlijk 30 dagen na het overlijden van uw dier aan de verzekeraar het verzoek tot beëindiging door.
 • Lever hierbij een overlijdensverklaring van de dierenarts mee.
 • Na deze melding en ontvangst overlijdensverklaring beëindigt de verzekeraar de verzekering één dag nadat het huisdier is overleden.
 • Eventueel teveel betaalde premie wordt vanzelfsprekend terugbetaald.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie van uw hondenverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op