800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
Oudere kat bruin
Home Kattenverzekering

Je kattenverzekering afsluiten

Een kat is dan ook het perfecte gezelschap.

Bereken de premie

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Snel geregeld.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalkerweerd - Expert verzekeringen

Meer dan 10 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Alles over een kattenverzekering

Als je een kat koopt of uit het asiel haalt, heb je een vriend voor het leven. Vaak is een kat echt onderdeel van het gezin. Een kat is dan ook het perfecte gezelschap. Altijd in de buurt voor een aai, om een kopje tegen je benen te geven of om lekker op schoot te kruipen. Tegelijkertijd kunnen ze ook makkelijk alleen zijn en hebben ze weinig zorg nodig.

Toch moet een kat ook af en toe langs de dierenarts. Voor een routinecontrole of de jaarlijkse vaccinatie, maar soms ook als de kat ziek wordt of gewond raakt. Om te zorgen dat u niet het hele bedrag voor de medische behandeling zelf hoeft te betalen kunt u een kattenverzekering afsluiten.

Kat verzekeren

Katten zijn lief, maar ook heel eigenwijs. Ze laten het niet snel zien als er iets met ze aan de hand is. Daarom komt u er soms pas laat achter dat uw kat ziek of gewond is. Bijvoorbeeld omdat ze iets verkeerds hebben gegeten, hebben gevochten met een andere kat of zich gewoon niet lekker voelen. In het ernstigste geval moet de kat direct geopereerd worden, en dat is helaas niet goedkoop. Daarom kan een kattenverzekering uitkomst bieden.

Welke kattenverzekeringen zijn er?

Bij de meeste verzekeraars bestaat de kattenverzekering uit het basispakket, en kunt u zelf besluiten of u nog aanvullende verzekeringen wilt afsluiten. U kunt bijvoorbeeld fysiotherapie, gedragstherapie, radiotherapie en tandartskosten meeverzekeren. Bij sommige verzekeraars kunt u ook de sterilisatie of castratie van uw dier meeverzekeren en soms zelfs de benodigde vaccinaties. Ook een reisdekking of een crematiedekking is een mogelijkheid. U kunt uw huisdierverzekering dus helemaal samenstelling zoals u zelf wilt. Weten bij welke aanbieders u een kattenverzekering kunt afsluiten? Bereken direct de premie en zie welke aanbieders aansluiten bij uw wensen.

Wat kost een kattenverzekering

Wat een kattenverzekering kost, hangt af van uw kat. Een verzekeraar kijkt bij het berekenen van de premie naar de volgende factoren:

  • Het ras of de kruising van uw kat
  • Het gewicht van de uw kat
  • De leeftijd van uw kat
  • Gaat u voor de basisdekking of kiest u ook aanvullende dekkingen

Als uw kat zwaarder is, is er een hoger risico op gezondheidsklachten. Ook de leeftijd van uw kat is belangrijk. Hoe ouder een dier wordt, hoe hoger het risico op aandoeningen. Veel verzekeraars bereken daarom elk jaar opnieuw de premie, dit wordt ook wel een verouderingstoeslag genoemd. Dat houdt in dat de premie jaarlijks stijgt.

Wat is de beste kattenverzekering?

Ieder baasje wil natuurlijk de beste kattenverzekering voor zijn of haar geliefde viervoeter. Wat de beste kattenverzekering is, verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van uw kat en van uw persoonlijke situatie. Wij raden aan om de verzekering af te sluiten als uw kat nog jong is, omdat een huisdierverzekering maar tot een bepaalde leeftijd kan worden afgesloten. Verder kent u uw kat natuurlijk het beste. Misschien vindt u het prettig om tandartskosten mee te verzekeren, omdat uw kat zijn tanden niet makkelijk schoon laat maken. U bepaalt zelf welke aanvullende dekkingen het beste aansluiten bij uw persoonlijke wensen. Zo stelt u zelf de beste kattenverzekering samen.

Wat is de goedkoopste kattenverzekering?

De hoogte van de premie is voor veel mensen een bepalende factor bij het kiezen van een verzekering. Zij gaan direct voor de goedkoopste kattenverzekering. Natuurlijk wil iedereen graag een beetje besparen op een verzekering, want bij het hebben van een kat komen al genoeg kosten kijken. Vergeet echter niet om ook goed te kijken naar de dekking van de verzekering. Dit doet u door goed te vergelijken. Daarnaast is het belangrijk om eens goed te kijken naar uw financiële situatie. Als u een buffer heeft om onverwachte kosten mee op te vangen hoeft u misschien minder uitgebreid verzekerd te zijn dan wanneer u een beetje krap bij kas zit. Op deze manier kunt u bepalen wat de beste verzekering voor u, uw kat én uw portemonnee is.

Veelgestelde vragen over een kattenverzekering

Welke kattenrassen kan ik allemaal verzekeren?

In principe kunt u alle kattenrassen verzekeren. Er zijn echter wel een aantal rassen die niet (meer) gezond zijn. Sommige verzekeraars rekenen voor het verzekeren van die rassen dus een hogere premie, omdat hier meer risico’s aan verbonden zijn. Ook kan het voorkomen dat bepaalde aandoeningen uitgesloten zijn van dekking bij het verzekeren van een bepaald kattenras. Dit kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Tot welke leeftijd kan ik mijn kat verzekeren?

U kunt een kattenverzekering afsluiten voor katten tot en met 11 jaar. Bij het afsluiten of verlengen van een verzekering wordt er rekening gehouden met de leeftijd van het dier. Hoe ouder het dier, hoe hoger de verzekeringspremie omdat het risico op ziekten en ongevallen groter wordt

Kan ik de dekking tussentijds uitbreiden?

Ja, u kunt overstappen naar een uitgebreider pakket. Dit kunt u doen op de jaarlijkse premievervaldatum (de polisverjaardag).

Waarom een kattenverzekering afsluiten?

Een kattenverzekering is natuurlijk niet verplicht, maar kan u veel zorgen en financiële stress schelen als uw kat ziek wordt. Met een kattenverzekering weet u zeker dat u de medische kosten kunt betalen.

Hoe kan ik mijn verzekering weer opzeggen?

U kunt uw verzekering beëindigen met een opzegtermijn van één maand. Dit is maandelijks mogelijk zodra uw polis de looptijd van één jaar heeft of in bijzondere gevallen, bijvoorbeeld als uw huisdier overleden is.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op