800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Kan ik een glasverzekering afsluiten als aanvullende dekking?

Het is mogelijk om een glasverzekering af te sluiten als aanvullende dekking of als uitbreiding binnen uw opstalverzekering.
Bij de meeste verzekeraars is glas niet standaard meeverzekerd. Als uruitschade heeft aan uw woning, is dit natuurlijk heel vervelend. Hierdoor wordt het inbrekers zeer makkelijk gemaakt om uw woning binnen te komen en het kan, vooral in de winter, erg koud worden in huis. Een ongeluk zit in een klein hoekje, daardoor zou het zomaar kunnen gebeuren dat er een ruit van uw woning sneuvelt. Wellicht biedt een glasverzekering uitkomst.

 

Glasverzekering

Is al het glas in huis verzekerd met een glasverzekering?

Met een glasverzekering bent u verzekerd voor schade aan ramen. Dit wil zeggen alle ramen die bedoeld zijn om daglicht binnen te laten. Al het andere glas in huis, zoals bijvoorbeeld spiegels of een aquarium, valt niet onder de glasverzekering. Andere (duurdere) soorten ruiten, zoals bijvoorbeeld glas-in-lood of geslepen glas, worden niet altijd vergoed met een glasverzekering.  Hiervoor kunt u het beste in de polisvoorwaarden kijken.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat te doen bij ruitschade (huur)huis?

Wanneer u ruitschade aan uw huis constateert, is dit al vervelend genoeg. Op dat moment wilt u dat de ruit zo snel mogelijk gemaakt wordt. Als u niet in een koophuis, maar in een huurhuis woont, kan het zijn dat er andere voorwaarden van toepassing zijn. Bij ruitschade aan uw huurhuis, kunt u het beste direct contact opnemen met de verhuurder. Waarschijnlijk heeft de verhuurder in het huurcontract vermeldt wat hij van u verwacht qua verzekeringen. In de huurprijs neemt de verhuurder meestal een bedrag op voor de verzekeringen. Controleer goed in het huurcontract of ook ruitschade aan het huis is meeverzekerd. Mocht het niet duidelijk zijn, vraag dit dan na bij de verhuurder om verwarring en extra kosten te voorkomen.

Waar moet u rekening mee houden bij een glasverzekering?

Wanneer uw woning leeg komt te staan doordat u gaat verhuizen, kan het zijn dat er geen dekking meer is op de glasverzekering. Dit heeft te maken met het gegeven dat ruiten van leegstaande woningen sneller ingegooid en vernield worden dan van bewoonde huizen. Heeft u een verbouwing gepland? Check dan voor de zekerheid de polisvoorwaarden. Ook bij een verbouwing is het zo dat de kans groter is dat er een ruit sneuvelt. Hierdoor hebben sommige verzekeraars dit uitgesloten van de dekking, Het is aan te raden om dit soort wijzigingen in de woonsituatie tijdig te communiceren met uw verzekeraar, zodat u op de hoogte bent van de gevolgen hiervan voor u.

Bereken direct de premie van uw opstalverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op