Wat moet ik doen bij ruitschade in mijn woning?

Een kapotte ruit is heel vervelend: het wordt inbrekers wel heel makkelijk gemaakt om uw woning binnen te komen en het kan ook  enorm koud worden in huis. Maar helaas zit een ongeluk in een klein hoekje, dus zou het u zomaar kunnen gebeuren dat er een ruit sneuvelt. Daarom is het goed om te weten hoe dit op het verzekeringsvlak in elkaar zit.

Is het mogelijk om de ruiten van mijn huis te verzekeren?

Glas is niet standaard meeverzekerd bij de meeste verzekeraars. Wel is het vaak mogelijk om ruitschade aan huis mee te verzekeren als aanvullende dekking of als uitbreiding binnen de opstalverzekering.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe zit het wanneer ik een huurwoning heb?

In het huurcontract zal de verhuurder vermelden wat hij van u verwacht qua verzekeringen. In de meeste gevallen neemt de verhuurder in de huurprijs een bedrag op voor de verzekeringen, maar niet altijd ook voor glas. Kijk dit dus goed na in uw huurcontract en onderneem actie indien nodig.

Wat als ik per ongeluk het raam van de buurman intik?

Aangezien u de schade veroorzaakt heeft, kan de buurman u hiervoor aansprakelijk stellen. Wanneer u een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten, dan kunt u hier aanspraak op maken voor deze schade.

Waar moet ik rekening mee houden als ik een glasverzekering heb?

Komt uw woning leeg te staan (bijvoorbeeld doordat u gaat verhuizen) dan kan het zijn dat er geen dekking meer is op de glasverzekering. In de praktijk worden ruiten van leegstaande woningen sneller ingegooid en vernield dan van bewoonde huizen. De verzekeraar zal in vele gevallen de schadelast willen beperken en schade in een leegstaande woning uitsluiten.

Gaat u verbouwen? Uiteraard moet u dan extra voorzichtig zijn, maar check dan ook de polisvoorwaarden van uw verzekering. Omdat het risico op schade tijdens een verbouwing groter is, hebben sommige verzekeraars dit uitgesloten van de dekking, om zo de schadelast te beperken.

Geef dit soort wijzigingen in de woonsituatie altijd tijdig door aan de verzekeraar, zodat u op de hoogte bent van de gevolgen hiervan voor u.

Bereken direct de premie van uw opstalverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-05-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op