800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Valt vandalisme onder de dekking van de opstalverzekering?

U hoopt dat het u niet overkomt, maar mocht u toch slachtoffer worden van vandalisme aan uw huis wilt u weten waar u aan toe bent. Wat doet een verzekeraar in geval van vandalisme? Valt vandalisme onder de dekking van de opstalverzekering?

 

Opstalverzekering dekking

Dekkingen opstalverzekering

Voor de opstal zijn er vier dekkingen die u vaak zult tegenkomen, namelijk:

  • Branddekking
  • Uitgebreide gevarendekking (afgekort UGV)
  • Uitgebreide gevarendekking plus (UGV+)
  • Allriskdekking (vaak meest uitgebreid genoemd)

Via Alpina (en de meeste andere tussenpersonen) zijn de branddekking en de UGV-dekking niet af te sluiten. Simpelweg omdat wij niet willen dat u bij schade voor verrassingen komt te staan.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Opstalverzekering en vandalisme

Vandalisme en rellen zijn bij de meeste verzekeraars meeverzekerd vanaf de uitgebreide gevarendekking (UGV). Bij uw eigen huis zijn vandalisme en rellen daardoor vaak meeverzekerd in de opstalverzekering. Gaat het echter om een vakantiehuis of een leegstaande woning, dan liggen de voorwaarden iets anders. Rellen zijn dan niet altijd verzekerd en vandalisme is vaak alleen verzekerd als er zichtbare inbraakschade is.

Rellen of vandalisme?

De verzekeraar gaat bij schade proberen te achterhalen hoe en waarom er schade is aangebracht. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen rellen en vandalisme. Wat is eigenlijk precies het verschil tussen rellen en vandalisme?

Bij rellen wordt vooraf afgesproken door een groep om ergens de sfeer te gaan verpesten. Rellen zijn dus meestal ‘gepland’ en er wordt vooraf een datum gekozen waarop dit zal gaan gebeuren. Vandalisme wordt gezien als toevallige schade. Vandalisme is dus meestal ‘ongepland’ en er wordt vooraf geen datum gekozen waarop dit zal gaan gebeuren. Schades die ontstaan door vernielingen vallen onder vandalisme.

Een passende verzekering

Bij veel verzekeraars kunt u zich verzekeren tegen onderverzekering. Vaak moet u dan de herbouwwaardemeter invullen. Er is sprake van onderverzekering als de werkelijke herbouwwaarde van uw woning hoger is dan de waarde die u heeft verzekerd. Dit kan problemen opleveren bij schade.

Bent u slachtoffer geworden van rellen of vandalisme en bent u via Alpina verzekerd? U kunt uw schade online melden of telefonisch contact met ons opnemen.

Bereken direct de premie van uw opstalverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op