Welk rijbewijs heeft u nodig voor het rijden op een quad?

Quads zijn er in vele soorten en maten. Voor de verschillende varianten kunt u ook verschillende rijbewijzen nodig hebben. Welk rijbewijs heeft u voor welke quad nodig?

Voor een quad sluit u verplicht een quadverzekering af. Een voorwaarde voor dekking van de verzekering is dat de bestuurder bevoegd is om op de quad te rijden. Dat vraagt soms wel om extra uitzoekwerk, want op sommige quads mag u rijden met een bromfietsrijbewijs, maar voor andere quads heeft u een rijbewijs B of soms zelfs een C rijbewijs nodig. Zoek dit uit voordat u met de quad gaat rijden. Anders loopt u kans op een bekeuring, maar bij een ongeval heeft u een nog veel groter probleem. De quadverzekering keert namelijk niet uit als de bestuurder tijdens het ongeval geen bevoegde bestuurder was.

Quadverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Een quad op drie wielen. Welk rijbewijs heeft u nodig?

Volgens de website van de Rijksoverheid moet u voor deze quad minimaal 18 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een rijbewijs B. Het voertuig moet een kenteken hebben, maar dat geldt ook voorde overige quads.

Uw quad is goedgekeurd als een auto

Als het voertuig gelijk wordt gesteld met een personenauto, gelden ook de eisen die voor een auto gebruikelijk zijn. U moet dus een rijbewijs B hebben en ook moet u een veiligheidsgordel dragen tijdens het rijden. Voor deze quad geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Een quad kan ook nog gebruikt worden als een bedrijfsauto

Voor deze quad gelden dezelfde eisen als voor het als personenauto gekeurde voertuig. Maar er kan als extra eis gelden dat u in het bezit moet zijn van het rijbewijs C.

Wat als de quad niet gekeurd is voor de openbare weg?

Er zijn ook quads die u alleen op eigen terrein mag gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor het werken op het land. Deze hebben waarschijnlijk geen kenteken, en mogen dus ook niet op de openbare weg. Doe dat ook niet, want bij een ongeval is er geen verzekeraar die de schuldenlasten draagt.

Niet alle verzekeraars sluiten een quadverzekering af, maar er zijn meerdere partijen die dergelijke verzekeringen gelukkig wel aanbieden. Door het invoeren van het kenteken en het beantwoorden van een paar vragen kunt u meerdere quadverzekeringen vergelijken op Alpina.nl.

Klanten over een quadverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7.4
Gemiddelde score
Gebaseerd op 18 reviews
06-06-2021
Gijs Jansen
Zee goeie website en het was zo gepiept top
25-03-2021
Albert
Makkelijk op Internet te regelen alles overzichtelijk
24-11-2020
Jeffrey
Snelle service en online geregeld.

Bereken direct de premie van uw quadverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 19-10-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op