800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Moet ik als werkgever een WIA verzekering afsluiten?

Bent u als werkgever al bekend met de WIA verzekering? Als een werknemer arbeidsongeschikt raakt, bent u als werkgever verplicht om twee jaar het loon van uw werknemer door te betalen. Wanneer uw werknemer na deze twee jaar nog steeds arbeidsongeschikt is, komt hij in de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) terecht. Hij krijgt dan een WIA-uitkering. Als werkgever kunt u een WIA verzekering afsluiten voor uw werknemers. Een WIA verzekering is een aanvulling op de WIA-uitkering die uw werknemer krijgt bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Uw werknemer heeft in dat geval dus een extra financieel vangnet.

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

WIA verzekering werkgever ziek persoon

Ben ik als werkgever verplicht om een WIA verzekering af te sluiten?

Nee, u bent niet verplicht om een WIA verzekering af te sluiten. Een WIA verzekering is een vrijwillige verzekering die u kunt afsluiten om uw werknemers meer financiële zekerheid te bieden op het moment dat zij langdurig arbeidsongeschikt raken. U kunt een WIA verzekering collectief aanbieden aan uw werknemers. Zij kunnen dan zelf kiezen of ze wel of niet willen deelnemen aan de verzekering. Controleer wel altijd even uw cao. Hoewel het afsluiten van een WIA verzekering niet wettelijk verlicht is, is in sommige cao’s toch vastgelegd dat deze verzekering moet worden afgesloten.

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

Waarom als werkgever een WIA verzekering afsluiten?

Een WIA verzekering is een vrijwillige, en geen verplichte, verzekering. Als werkgever kiest u dus zelf of u een WIA verzekering voor uw personeel afsluit of niet. Een WIA verzekering is wel een nuttige verzekering. Het is namelijk een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkering. Door een WIA verzekering af te sluiten geeft u uw werknemers dus meer financiële zekerheid.

Voor zowel werkgever als werknemer heeft een WIA verzekering verschillende voordelen:

  • Het inkomen van de werknemer wordt aangevuld
  • De verzekeraar biedt hulp bij de re-integratie van de werknemer
  • Een WIA verzekering draagt bij aan het financieel welzijn van uw werknemers
  • Een WIA verzekering is voor uw werknemers een goede secundaire voorwaarde en staat bekend als een teken van goed werkgeverschap
  • De premie van een WIA verzekering is fiscaal aftrekbaar
  • De uitkering is waardevast

WIA verzekering afsluiten? Vraag vrijblijvend een offerte aan op Alpina.nl!

Voordat u een WIA verzekering afsluit, wilt u natuurlijk wel weten wat u straks aan premie betaalt. Daarom kunt u op Alpina.nl vrijblijvend een offerte aanvragen. Om u een nauwkeurige offerte te kunnen geven hebben we enkele gegevens over uw organisatie en medewerkers nodig. U krijgt vervolgens een overzicht van aanbieders met een passende verzekering. Deze kunt u vervolgens zelf vergelijken op prijs én inhoud.

Heeft u nog vragen over de offerte of over het afsluiten van een WIA verzekering? Neem dan vooral contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op