Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

bouwsite
Home Zakelijk CAR-verzekering

Je CAR verzekering afsluiten

Met een CAR-verzekering ben je goed verzekerd bij schade die ontstaat tijdens de bouw of een verbouwing.

Neem contact op

Direct online afsluiten.

Hulp van onze experts.

Snel geregeld.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Bjorn

Bjorn - Expert verzekeringen

Meer dan 5 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Bjorn
Achtergrond afbeelding

Alles over de CAR-verzekering

Bent u aannemer, opdrachtgever, architect of misschien constructeur? Dan is een CAR-verzekering misschien wel iets voor u.

Met een CAR-verzekering bent u goed verzekerd bij schade die ontstaat tijdens de bouw of een verbouwing. Bijvoorbeeld als een geplaatste wand tijdens een aanbouw plotseling instort.

Wat is een CAR-verzekering?

CAR staat voor Construction All Risk. Een CAR-verzekering dekt materiele schade die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing van bijvoorbeeld gebouwen, wegen, bruggen en installaties. De schade kan bijvoorbeeld ontstaat door een ontwerpfout, uitvoeringsfout of constructiefout. Maar ook schade door brand, storm of diefstal is meeverzekerd. Een standaard opstalverzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schades tijdens bouw- of verbouwwerkzaamheden niet.

CAR-verzekering: voor wie?

Een CAR-verzekering is voor zowel opdrachtgever als aannemer, met én zonder personeel. Als opdrachtgever heeft u een grote verantwoordelijkheid. U bent zelf eindverantwoordelijk, maar u bent wel afhankelijk van andere partijen zoals bijvoorbeeld een aannemer of architect. Als u een aannemer in huurt is deze vaak zelf ook verzekerd voor schade die hij veroorzaakt. Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat er schade ontstaat die niet via de aannemer is gedekt. Vaak heeft u als opdrachtgever te maken met verschillende partijen, met soms allemaal een eigen verzekering. Hierdoor kunnen er onderling discussies ontstaan, waardoor uw project vertraging oploopt. Met een CAR-verzekering is ongedekt schade verzekert.

Waarom een CAR-verzekering afsluiten?

Een CAR-verzekering geeft u de zekerheid dat onverwachte schade tijdens de (ver)bouw gedekt is. Hierdoor loopt het project geen vertraging op en krijgt u ook niet te maken met hoge kosten. Bovendien zijn alle medewerkers die op de bouwplaats rondlopen ook verzekerd. Het afsluiten van een CAR-verzekering is niet verplicht, maar kan soms wel geëist worden door een (hoofd)aannemer, constructeur, opdrachtgever of architect.

CAR-verzekering bouw

Met een CAR-verzekering heeft u geen gedoe bij schade tijden de bouw van een object. Tijdens de bouw of verbouwing heeft u te maken met veel verschillende partijen. Vaak zijn er een opdrachtgever, aannemer, architect, ingenieur, installateur en misschien wel een dakdekker en schilder bij betrokken. Met een CAR-verzekering zijn alle medewerkers op de bouwplaats verzekerd. Bovendien bent u dan verzekerd van een snelle schadeafhandeling, waardoor het project niet lang stil komt te liggen.

CAR-verzekering aannemer

Een CAR-verzekering is niet alleen voor opdrachtgever, maar ook voor aannemers van belang. Als aannemer krijgt u vast wel eens te maken met schade tijdens een bouwproject. Bijvoorbeeld als de bouw schade aan het pand van de buren veroorzaakt. Of als er bouwmaterialen beschadigd raken op de bouwplaats. Ook zijn uw eigen spullen meeverzekerd. U kunt meestal kiezen voor een verzekering op projectbasis of voor een doorlopende CAR-verzekering.

CAR-verzekering ZZP

Ook als u ZZP’er bent, loont het om eens te kijken naar een CAR-verzekering. Dat wordt namelijk nogal eens vergeten door ZZP’ers die in de bouw werken. Vaak wordt er wel gedacht aan een Aansprakelijkheidsverzekering ZZP, maar die dekt alleen schade die u een ander toebrengt. Om te zorgen dat u niet zelf voor eventuele kosten bij schade opdraait, kunt u een CAR-verzekering afsluiten. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent.

CAR-verzekering kosten

De kosten van een CAR-verzekering zijn afhankelijk van de dekkingen die u kiest. U stelt de verzekering namelijk helemaal zelf samen, daarom is het voor verzekeraars maatwerk. Voor een ZZP’er in de bouw zijn de kosten bijvoorbeeld weer anders dan voor een grote aannemer met personeel in dienst. Ook kunt u een aantal aanvullende dekkingen afsluiten. Hoe meer aanvullende dekkingen u afsluit, hoe hoger de kosten. Wilt u graag weten wat een CAR-verzekering kost? Vraag dan direct vrijblijvend een offerte aan.

Premie CAR-verzekering berekenen

Op Alpina.nl kunt u snel en eenvoudig een offerte aanvragen voor een CAR-verzekering. Onze verzekeringsspecialisten kunnen u helpen bij het samenstellen van de optimale verzekering. De hoogte van de premie is afhankelijk van de dekking die u wilt. Ook zijn er aanvullende dekkingen die u kunt overwegen. Als ZZP’er zijn er misschien andere dekkingen van toepassing dan voor een grote aannemer. De CAR-verzekering is voor zowel grote als kleine aannemers, maar ook voor andere personen in de bouw. U kiest zelf wel dekking op u van toepassing is. Aan de hand van uw persoonlijke situatie wordt de premie voor uw CAR-verzekering bepaald.

CAR-verzekering afsluiten

Een CAR-verzekering afsluiten kan eenvoudig op Alpina.nl. U vraag eerst online een offerte aan. Deze ontvangt u binnen twee werkdagen van ons. Hiermee heeft u alvast een idee van de maandelijkse premie. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een CAR-verzekering of wilt u eerst even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken op 085 – 029 5179. Wij staan maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 voor u klaar.

CAR-verzekering dekking

De dekking van een CAR-verzekering kunt u helemaal zelf samenstellen. De dekking van een CAR-verzekering bestaat standaard uit schade door brand, diefstal, vandalisme, regen, storm, ontwerp- en constructiefouten en materiaalfouten. Met een CAR-verzekering bent u dus ook gedekt voor aansprakelijkheidsschade aan een object dat u bouwt of monteert. U bepaalt vervolgens zelf of u de verzekering verder uitbreidt met aanvullende dekkingen. U kunt bijvoorbeeld schade aan spullen of personen op het bouwterrein meeverzekeren, of persoonlijke bezittingen van uw medewerkers en eigendommen van de opdrachtgever.

CAR-verzekering vergelijken

Voordat u een verzekering afsluit wil u natuurlijk verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, zodat u de beste CAR-verzekering tegen de laagste premie vindt. Normaal gesproken kunt u verzekeringen vergelijken met onze handige online vergelijkingstool, maar aangezien het bij deze verzekering om maatwerk gaat, kunt u in dit geval eerst een offerte aanvragen. Bij Alpina werken we met diverse verzekeringsmaatschappijen samen, zodat we u altijd een scherpe offerte kunnen aanbieden. Heeft u naar aanleiding van de offerte nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen!

Wat dekt een CAR-verzekering?

Het verschilt per verzekeraar wat er precies gedekt is, maar over het algemeen geeft een CAR-verzekering dekking in de volgende situaties:

Schade aan steigers, gereedschap en keten

Schade aan een bestaand gebouw door verbouwingswerkzaamheden

Schade aan een object dat u bouwt, inclusief bouwmaterialen

Schade aan omringende gebouwen door sloopwerkzaamheden

Schade door een ontwerpfout of constructiefout

Schade door diefstal en vandalisme

Schade door brand en ontploffing

Stormschade

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op