Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen
zakelijke aansprakelijkheidsverzekering

Zakelijke aansprakelijkheidsverzekering

Bereken de premie voor een Zakelijke aansprakelijkheidsverzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

Als u per ongeluk een fout maakt op uw werk kan dit een vervelende schadeclaim als gevolg hebben. Met een particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) bent u hier helaas niet voor verzekerd. Om toch verzekerd te zijn kunt u een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schades die tijdens het werk worden veroorzaakt. Bijvoorbeeld wanneer u een kop koffie over de laptop van een klant laat vallen. Of wanneer er een pot verf over de mooie houten vloer valt.

De dekking van een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is vergelijkbaar met een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren, maar dan voor uw bedrijf.

Wat is het verschil tussen een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De zakelijke aansprakelijkheidsverzekering wordt nogal eens verward met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.  Bij beroepsaansprakelijkheid gaat het bijvoorbeeld om het geven van onjuiste of onvolledige informatie, of het geven van verkeerd advies. Als er hierdoor schade ontstaat, bent u daarvoor niet verzekerd met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Hiervoor moet u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekert u financiële schade die uw opdrachtgever lijdt door een beroepsfout waarvoor u aansprakelijk bent. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is vooral relevant voor ondernemers die in hun werk advies geven, zoals bijvoorbeeld consultants, architecten, ICT-adviseurs of ingenieurs.

Is een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Toch is het verstandig om u eens te verdiepen in een dergelijke verzekering.  Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en het is niet fijn als u zelf voor de financiële gevolgen van een schade opdraait. Bovendien willen leveranciers of opdrachtgever steeds vaker geen zakendoen, wanneer iemand niet verzekerd is. Veel ondernemers kiezen er daarom toch voor om een aansprakelijkheidsverzekering voor hun bedrijf af te sluiten.

Wat is er niet verzekerd met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

Met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering bent u niet verzekerd voor beroepsaansprakelijkheid. Hiervoor moet u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Spullen die u ‘onder opzicht’ heeft, zijn niet meeverzekerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een keuken of badkamer die u moet plaatsen. Als hier schade aan ontstaat op het moment dat u ervoor verantwoordelijk bent, valt dit niet onder de dekking van een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Controleer altijd even in de polisvoorwaarden of er meer situaties waarin de verzekeraar geen dekking biedt. Dit kan per verzekeraar verschillen.

Zakelijke aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Ook als ZZP’er is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met een aansprakelijkheidsverzekering ZZP bent u verzekerd als u als ondernemer schade veroorzaakt bij een ander of als uw werk letsel veroorzaakt bij een ander. Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering ZZP is een goede manier om uzelf in te dekken bij aansprakelijkheidsschade. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers worden de kosten die het gevolg zijn van de schade vergoedt door de verzekeraar. Ook bent u verzekerd voor schade die veroorzaakt is door een stagiair of een uitzendkracht die bij u in dienst is.

Zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

U kunt uw zakelijke aansprakelijkheidsverzekering eenvoudig en snel op Alpina.nl afsluiten. Door het invullen van uw gegevens krijgt u een premieberekening te zien. Controleer uw gegevens en vraag een definitieve offerte aan. U kunt de verzekering ook direct online afsluiten.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Bereken de premie voor een Zakelijke aansprakelijkheidsverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 29-06-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op