Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Welke verzekeringen heb ik als ZZP’er nodig?

Bent u net gestart als ZZP’er of heeft u plannen om te starten? Dan zijn er een heleboel dingen die u moet regelen, zoals bijvoorbeeld uw verzekeringen. Er zijn behoorlijk veel zakelijke verzekeringen, waardoor het soms lastig is om te bepalen welke ZZP-verzekeringen u nou echt nodig heeft. U hoeft niet alle risico’s te verzekeren, sommige kunt u misschien zelf opvangen. Welke risico’s u het beste kunt verzekeren hangt af van uw onderneming en de branche waarin u opereert. Op Alpina.nl hebben we een lijst gemaakt met verzekeringen die u als ZZP’er nodig kunt hebben.

ZZP-verzekering afsluiten? Bereken uw premie!

welke ZZP-verzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB)

Met een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven bent u verzekerd voor aansprakelijkheidsschade bij een klant. Het gaat hierbij om schade aan anderen of aan spullen aan anderen die veroorzaakt zijn door u of uw producten. Bijvoorbeeld als u schilder bent en per ongeluk een pot verf over de laminaat vloer van uw klant laat vallen. Of als een product dat u geleverd heeft schade veroorzaakt. De dekking van een AVB is vergelijkbaar met een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP), maar dan voor uw bedrijf.

ZZP-verzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt nogal eens verward met een AVB. Met een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekert u uzelf bij een beroepsfout waarvoor u aansprakelijk bent. Deze verzekering is met name handig voor ZZP’ers die bijvoorbeeld advies geven, zoals architecten, accountants, ingenieurs, consultants of ICT-specialisten. Deze verzekering dekt vermogensschade van ondernemers.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering is een handige aanvulling voor elke ondernemer. Er zijn namelijk veel manieren waarop u betrokken kunt raken bij een juridisch conflict. Bijvoorbeeld als een leverancier de materialen niet op tijd levert of als er een conflict ontstaat over een vergunning. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van juridische hulp en advies bij een conflict dat ontstaat door het verrichten van activiteiten in uw beroep. Ook krijgt u een vergoeding voor de kosten van deze juridische hulp. Dit zijn onder andere proceskosten en kosten van onafhankelijke deskundigen.

CAR-verzekering

Een CAR-verzekering is vooral nuttig voor onder andere aannemers, opdrachtgevers, architecten en constructeurs. CAR staat voor Construction All Risk. Een CAR-verzekering dekt materiele schade die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing van bijvoorbeeld gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Bijvoorbeeld als een geplaatste wand tijdens een aanbouw plotseling instort. De schade kan bijvoorbeeld ontstaan door een ontwerpfout, uitvoeringsfout of constructiefout. Maar ook schade door brand, storm of diefstal is meeverzekerd. Een standaard opstalverzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schades tijdens bouw- of verbouwwerkzaamheden niet.

Inventarisverzekering

Als ondernemer heeft u waarschijnlijk veel inventaris. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld bureaus, computers, kantoorbenodigdheden, maar ook aan speciale machines en voorraden. Deze inventaris is essentieel voor uw bedrijf, dus het is logisch dat u niet wilt dat er iets mee gebeurd. Om uw onderneming te beschermen kunt u een inventarisverzekering afsluiten. Met een inventarisverzekering is uw inventaris verzekerd bij schade als gevolg van onder andere brand, storm of inbraak.

Sluit direct een ZZP-verzekering af via Alpina!

Op Alpina.nl hebben we een groot aanbod aan ZZP-verzekeringen. U kunt bij ons ook het ZZP-verzekeringspakket afsluiten. Dit bestaat standaard uit de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven en de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast kunt u het pakket helemaal zelf samenstellen. Advies nodig? Onze verzekeringsspecialisten helpen graag. U kunt ze van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsAppp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw ZZP verzekeringen!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op