800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe bereken ik de premie van een AOV verzekering?

Een AOV verzekering, ook wel arbeidsongeschiktheidsverzekering, zorgt ervoor dat u verzekerd bent van een inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. Als u arbeidsongeschikt raakt, kunt u voor langere tijd niet werken. U loopt dus inkomsten mis, terwijl uw vaste lasten wel gewoon doorlopen. Met een AOV verzekering hoeft u zich hier als ondernemer geen zorgen over te maken.

Voordat u een AOV verzekering afsluit, wilt u natuurlijk wel weten wat u straks aan premie betaalt. De kosten voor een AOV verzekering zijn opgebouwd uit een aantal factoren:

  • Uw beroep
  • Uw leeftijd
  • De hoogte van het bedrag dat u verzekert
  • Het eigen risico
  • De duur van de uitkering

De premie van een AOV verzekering berekenen? Op Alpina.nl kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen!

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

AOV verzekering berekenen vermoeide man

Bereken in 4 stappen de premie van uw AOV verzekering

Op Alpina.nl kunt u in 4 stappen een offerte voor een AOV verzekering aanvragen. Zo heeft u alvast inzicht in wat u straks aan premie betaalt. Het berekenen van de premie gaat als volgt:

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Stap 1: Vul een aantal persoonsgegevens in

Voor berekenen van de premie voor een AOV verzekering hebben we een aantal gegevens van u nodig, zoals uw geboortedatum en beroep. Deze factoren zijn namelijk van invloed op de hoogte van de premie. Een verzekeraar kijkt vooral hoe risicovol uw beroep is. Als bouwvakker zal u daarom een hogere premie betalen dan een accountant, omdat een kans op een ongeval in een dergelijke functie groter is. Als bouwvakker verricht u namelijk vaak zware fysieke arbeid. Bovendien wordt er op een bouwplaats gewerkt met grote machines en zware materialen. Hier houdt de verzekeraar rekening mee bij het berekenen van de premie.

Stap 2: Kies het verzekerd inkomen

Stap 2 is het kiezen van de hoogte van het verzekerd inkomen. Het gaat hierbij om het percentage van uw inkomen dat u wilt verzekeren. Dit mag u zelf kiezen. Vraag uzelf eens af welke bedrag u nodig heeft om uw vaste lasten te dekken. Vaak gaat een AOV standaard uit van 80% van uw inkomen, maar als u denkt met minder rond te komen kunt u dit percentage ook verlagen. Hoe lager het percentage, hoe lager de premie. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om voor het eerste jaar 90% van uw inkomen te verzekeren.

Stap 3: Kies het aantal wachtdagen en de eindleeftijd

Een AOV verzekering kent een wachttijd. De wachttijd is de periode waarin u wel al arbeidsongeschikt bent, maar u nog geen uitkering krijgt. U kunt de wachttijd zelf bepalen. Hierbij moet u zich afvragen hoe lang u zonder uitkering kunt op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt. Heeft u een spaarpot achter de hand voor een dergelijke situatie? In dat geval kunt u de wachttijd misschien verhogen. U kunt namelijk kiezen voor een wachttijd van 2 weken, maar ook van 2 maanden of langer. U krijgt dan dus pas een uitkering na 2 maanden arbeidsongeschiktheid. Hoe langer de wachttijd, hoe lager de premie.

In deze stap kiest u ook de eindleeftijd. U bepaalt zelf hoelang of tot welke leeftijd u de uitkering door laat gaan. Veel mensen laten de AOV doorlopen tot ze AOW krijgen, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een lagere eindleeftijd. Dit heeft invloed op de premie. Hoe lager de eindleeftijd, hoe lager de premie.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw AOV verzekering af

Klaar met invullen? Dan kunt u de aanvraag voor een offerte direct versturen. Binnen enkele werkdagen krijgt u van ons een nauwkeurige offerte. Hier kunt u vervolgens zelf het aanbod vergelijken. Wij raden aan om bij het vergelijken niet enkel te letten op de hoogte van de premie, maar ook op de dekking en de voorwaarden van de verzekering. Zo weet u zeker dat u straks goed verzekerd bent bij arbeidsongeschiktheid.

Bereken direct de premie van uw AOV verzekering via Alpina

Heeft u nog vragen over de offerte of over het afsluiten van een AOV verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag met al uw vragen. Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3712. U kunt uw vraag ook stellen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op