Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

AOV verzekering verplicht rolstoel gips
Home AOV verzekering

AOV verzekering

Een AOV verzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent wanneer je inkomen wegvalt doordat je arbeidsongeschikt raakt.

Offerte aanvragen

Lage kosten.

Ruime dekking.

Hulp van onze experts.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

LinkedIn logo
foto Stefan Kattenbeld

Stefan Kattenbeld - Expert schade

Meer dan 10 jaar ervaring schade

Achtergrond expert foto Stefan Kattenbeld
Achtergrond afbeelding

Alles over de AOV verzekering

Een AOV verzekering, ook wel arbeidsongeschiktheidsverzekering, zorgt ervoor dat u verzekerd bent wanneer uw inkomen wegvalt doordat u arbeidsongeschikt raakt. Als u medewerker in loondienst bent, bent u hier meestal automatisch voor verzekerd. Dit regelt uw werkgever namelijk. Zelfstandiger ondernemers moeten hier echter zelf een verzekering voor afsluiten.

Wat is een AOV verzekering?

Een AOV verzekering staat ook wel bekend als een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Met een AOV verzekering krijgt u een uitkering als u arbeidsongeschikt raakt. Arbeidsongeschikt is bijvoorbeeld wanneer u ziek wordt of een ongeval krijgt, waardoor u niet kunt werken. Een AOV verzekering is dus eigenlijk een financieel vangnet en zorgt voor zekerheid van inkomen.

Voordelen van een AOV verzekering?

Het afsluiten van en AOV verzekering heeft een aantal voordelen:

  • Met een AOV verzekering bent u verzekerd van een inkomen op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt. Het is een financieel vangnet
  • U bepaalt zelf het deel van het inkomen dat u wilt verzekeren tot een maximum percentage (hoe lager het verzekerd bedrag, hoe lager de premie)
  • De verzekeraar biedt hulp bij de re-integratie
  • De premie van een AOV is vaak fiscaal aftrekbaar

AOV verzekering kosten

De kosten voor een AOV verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, de belangrijkste zijn uw beroep en uw leeftijd. Een verzekeraar kijkt vooral naar hoe risicovol uw beroep is. Zo is een baan waar u met gevaarlijke machines of zware onderdelen werkt risicovoller dan een kantoorbaan, omdat de kans dat u een ongeval krijgt groter is. Als bouwvakker of hovenier zal u daarom meer premie betalen voor een AOV verzekering dan een accountant, omdat het risico dat u arbeidsongeschikt raakt nou eenmaal groter is.

AOV verzekering vergelijken

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een offerte voor een AOV verzekering aanvragen. Bij het aanvragen van de offerte vult u een aantal gegevens in, zoals uw beroep, het verzekerd inkomen en uw leeftijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen we een nauwkeurige offerte voor u maken. U krijgt een overzicht van verschillende AOV verzekeringen, zodat u eenvoudig premies kunt vergelijken.

Kijk naast de premie en de basisdekking ook goed naar wat u wel en niet wilt verzekeren. Zet uw vaste lasten en kosten goed op een rijtje en bedenk wat u nodig heeft om te kunnen leven. Zo kunt u zelf bepalen welk bedrag u wilt verzekeren en weet u zeker dat u goed verzekerd bent als u onverhoopt arbeidsongeschikt raakt.

AOV verzekering afsluiten

Het afsluiten van een AOV verzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Als werknemer in loondienst bent u in de meeste gevallen automatisch verzekerd tegen de risico’s van arbeidsongeschiktheid.

Als ZZP’er bent u zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een dergelijke verzekering. Arbeidsongeschikt raken kan een flink financiële klap betekenen voor een ZZP’er. Als u langdurig ziek bent of moet herstellen loopt u een heleboel inkomsten mis, terwijl u de vaste lasten wel gewoon doorlopen.

Heeft u graag meer financiële zekerheid? Dan kunt u overwegen om een AOV verzekering af te sluiten.

AOV verzekering ZZP

Als ZZP’er bent u zelf verantwoordelijk voor uw inkomen en het betalen van de rekeningen van uw onderneming. U heeft niet het vangnet dat een werknemer in loondienst automatisch heeft.  Als u als ZZP’er arbeidsongeschikt raakt, kan dit grote gevolgen hebben. De kosten van uw onderneming lopen natuurlijk gewoon door. Met een AOV verzekering bent u verzekerd van een uitkering wanneer u arbeidsongeschikt raakt.  Ook als de oorzaak van uw arbeidsongeschiktheid niets met uw werk te maken heeft, bent u verzekerd. Dat betekent dat het ongeval ook door iets buiten uw werk veroorzaakt kan zijn.

Goedkope AOV verzekering

Er zijn veel verzekeraars op de markt die een AOV verzekering aanbieden. Waarschijnlijk vraagt u zich af bij welke verzekeraar u het goedkoopste uit bent. De goedkoopste AOV verzekering vindt u door verzekeraars te vergelijken.  Kijk hierbij niet alleen naar de hoogte van de premie, maar ook naar de dekking en voorwaarden. In sommige gevallen heeft een goedkopere AOV verzekering mindere voorwaarden, bijvoorbeeld omdat er een langere wachttijd is. Dat wil niet zeggen dat de duurste verzekering altijd de beste dekking heeft. Door goed te vergelijken vindt u een goedkope AOV verzekering tegen de beste voorwaarden.

AOV verzekering ZZP bouw

Als ZZP’er in de bouw loopt u een groter risico om arbeidsongeschikt te raken dan bijvoorbeeld een consultant die op kantoor werkt. Op een bouwplaats wordt immers gewerkt met gereedschappen en machines. Ook is er sprake van zware fysieke arbeid onder andere door het in- en uitladen van materialen. Hierdoor is het risico om ziek te worden of een ongeval te krijgen een stuk groter. Ook wanneer u altijd voorzichtig bent. Een AOV verzekering is als ZZP’er in de bouw daarom geen overbodige luxe. Dat kan u veel financiële zorgen schelen.

Tarievenkaart

Het is voor ons van groot belang dat je volledig op de hoogte bent van de kosten die je betaalt voor onze diensten.

Daarom streven wij naar maximale transparantie en helderheid met betrekking tot de tarieven bij Alpina.

Bekijk hier onze tarievenkaart.

man in rolstoel

Waarom een AOV verzekering afsluiten?

Als u op dit moment gezond bent, lijkt de kans dat u ooit ziek wordt of een ongeluk krijgt heel klein. Maar wist u dat 1 op de 4 mensen in zijn of haar leven een keertje arbeidsongeschikt raakt? U kunt op allerlei manieren ziek worden of een ongeluk krijgen, denk bijvoorbeeld aan een virus of bacterie, een nare val tijdens het fietsen of een skiongeluk op vakantie. Als u als ondernemer langere tijd niet kunt werken loopt u een groot gedeelte van uw inkomen mis.

Misschien heeft u wel een goede buffer opgebouwd, maar vaak is dit slechts voor enkele maanden. Op het moment dat u langere tijd thuis zit, bent u op een gegeven moment door uw buffer heen terwijl de vaste lasten wel doorlopen.

Door een AOV verzekering af te sluiten weet u zeker dat u de rekeningen gewoon kunt betalen.

Offerte aanvragen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op