Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat kost een AOV verzekering?

Twijfelt u nog over een AOV verzekering vanwege de kosten? Veel ondernemers denken dat een AOV verzekering heel duur is. Ze verwachten een torenhoge premie per maand, wat ze afgeschrikt om een AOV verzekering af te sluiten. Een AOV verzekering, of arbeidsongeschiktheidsverzekering, is echter een belangrijke verzekering. Hiermee bent u verzekerd van een inkomen op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt. Wat een AOV verzekering precies kost, hangt af van uw persoonlijke situatie en uw wensen. In dit artikel zetten we alle kosten voor een AOV verzekering voor u op een rijtje.

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

AOV verzekering kosten ziekenhuis infuus

Hoe zijn de kosten van een AOV verzekering opgebouwd?

De kosten voor een AOV verzekering zijn opgebouwd uit een aantal factoren, namelijk:

  • Uw beroep
  • Uw leeftijd
  • De hoogte van het bedrag dat u verzekert
  • Het eigen risico
  • De duur van de uitkering

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Leeftijd

Hierbij geldt: hoe ouder u bent, hoe hoger de premie voor een AOV verzekering.

Beroep

Een verzekeraar kijkt vooral naar hoe risicovol uw beroep is. Bij het ene beroep is de kans om arbeidsongeschikt te raken groter dan bij het andere beroep. Zo is een baan waar u met gevaarlijke machines of zware onderdelen werkt, risicovoller dan een kantoorbaan. Bij dit soort beroepen is de kans op een ongeval tijdens werktijd groter. Als bouwvakker of hovenier betaalt u daarom waarschijnlijk meer premie voor een AOV verzekering dan een accountant of consultant.

De hoogte van het bedrag dat u verzekert

U kiest zelf de hoogte van het bedrag dat u wilt verzekeren. Dit kunt u berekenen aan de hand van uw inkomen en het geld dat u nodig heeft om uw vaste lasten te dekken. Vaak gaat een AOV standaard uit van 80% van uw inkomen, maar bij sommige verzekeraars is het mogelijk om voor het eerste jaar 90% van uw inkomen te verzekeren. Denkt u aan minder genoeg te hebben? Dan kunt u ook kiezen voor een lager percentage. De hoogte van de premie zal dan omlaag gaan.

Het eigen risico

Ook bij een AOV verzekering kennen we een eigen risico. Dit noemen we het eigen-risicotermijn. Het eigen-risicotermijn is de periode waarin u wel al arbeidsongeschikt bent, maar u nog geen uitkering krijgt. Deze termijn kunt u zelf bepalen. U bepaalt dus van te voren hoe lang u zonder uitkering kan op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt. Zo kunt u kiezen voor een eigen-risicotermijn van 2 weken, maar ook een termijn van 2 maanden. U krijgt in dat geval dus pas na 2 maanden arbeidsongeschikt zijn een uitkering. Hoe langer het eigen-risicotermijn, hoe lager de premie.

De duur van de uitkering

Ook de duur van de uitkering is van invloed op de kosten. U kiest zelf hoelang of tot welke leeftijd u de uitkering door laat gaan.

Bereken direct de kosten van uw AOV verzekering

Op Alpina.nl kunt u vrijblijvend een offerte voor een AOV verzekering aanvragen. Aan de hand van een aantal persoonsgegevens kunnen we u een nauwkeurige offerte aanbieden. Vervolgens kunt u zelf het aanbod met elkaar vergelijken. Heeft u nog vragen over een AOV verzekering of over de offerte? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3712.

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op