Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

AOV verzekering ondernemers polsspalk

AOV verzekering voor ondernemers

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.3
Beoordeling verzekeringen

Iedereen kan ziek worden of een ongeval krijgen. Een werknemer in loondienst is vaak automatisch verzekerd bij arbeidsongeschiktheid. Een werkgever sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor het hele bedrijf af. Als ondernemer kunt u zelf bepalen hoe u zich verzekert tegen arbeidsongeschiktheid. Een van de mogelijkheden is het afsluiten van een AOV verzekering voor ondernemers. Met een AOV verzekering voor ondernemers bent u beschermt tegen inkomensverlies als u niet meer kunt werken doordat u arbeidsongeschikt raakt. Op Alpina.nl vertellen we u alles over een ondernemers AOV.

Wat is een ondernemers AOV?

Als ondernemer wilt u natuurlijk liever niet ziek zijn. Uw werk blijft liggen waardoor uw inkomsten teruglopen en u de rekeningen op een gegeven moment misschien niet meer kunt betalen. Zeker als u langdurig ziek bent, heeft dit veel invloed op uw onderneming. Om uzelf tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid te beschermen kunt u een ondernemers AOV afsluiten. Een AOV verzekering biedt u als ondernemer financiële zekerheid. U weet zeker dat u uw rekeningen gewoon kunt blijven betalen als u arbeidsongeschikt raakt. Veel verzekeraars bieden ook hulp bij preventie en re-integratie. Een ondernemers AOV is mogelijk voor alle ondernemers, of u nou als consultant op kantoor, hovenier of bouwvakker werkt.

Waarom een AOV verzekering afsluiten als ondernemer?

Het afsluiten van een AOV verzekering is voor ondernemers niet verplicht. Waarom zou u er dan toch een afsluiten? Als u gezond bent, lijkt de kans dat u ziek wordt of een ongeluk krijgt heel ver weg. Toch komt het vaker voor dat u misschien denkt. Ongeveer 1 op de 4 mensen raakt in zijn of haar leven een keertje ongeschikt. Veel ondernemers onderschatten dit risico. Denk bijvoorbeeld aan een ongeval op de werkvloer, een nare val met de fiets, een auto-ongeluk of het oplopen van een virus of bacterie. Het spreekwoord luidt niet voor niets ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’.

Als u als ondernemer langere tijd niet kunt werken loopt u een groot gedeelte van uw inkomen mis. Veel ondernemers hebben een spaarpotje achter de hand, maar vaak is dit slechts voor enkele maanden. Als u door uw buffer heen bent voordat u weer kunt werken, heeft u een probleem. Uw vaste lasten lopen immers gewoon door. Door een ondernemers AOV af te sluiten weet u zeker dat u uw rekeningen gewoon kunt blijven betalen.

Heb ik als ondernemer recht op een uitkering bij arbeidsongeschiktheid?

Als ondernemer bent u niet automatisch verzekerd voor verlies van inkomen door arbeidsongeschiktheid. U bent dus zelf verantwoordelijk voor het zorgen van een vervangend inkomen als u arbeidsongeschikt wordt. Dit kan bijvoorbeeld door het afsluiten van een AOV verzekering voor ondernemers. Een werknemer in loondienst hoeft dit niet te doen, omdat een arbeidsongeschiktheidsverzekering vaak via de werkgever loopt.

Wat zijn de voordelen van een AOV verzekering?

Het afsluiten van en AOV verzekering heeft een aantal voordelen:

  • Met een AOV verzekering bent u verzekerd van een inkomen op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt. Voor een ondernemer is het een prettig financieel vangnet
  • U bepaalt zelf het deel van het inkomen dat u wilt verzekeren tot een maximum percentage (Hierbij geldt: hoe lager het verzekerd bedrag, hoe lager de premie)
  • De verzekeraar biedt vaak ook hulp bij de re-integratie
  • De premie van een AOV is fiscaal aftrekbaar

Sluit direct een arbeidsongeschiktheidsverzekering af via Alpina

Er zijn meerdere aanbieders van een AOV verzekering op de markt. Hoe weet u nou bij welke verzekeraar u het beste een AOV verzekering voor ondernemers kan afsluiten? Wij raden altijd aan om aanbieders te vergelijken. Hierbij is het verstandig om niet alleen te letten op de hoogte van de premie, maar ook op de dekking en voorwaarden van de verzekering. Kijk bijvoorbeeld naar de hoogte van het verzekerd bedrag en de wachttijd. Op Alpina.nl kunt u eerst vrijblijvend een offerte aanvragen.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een AOV verzekering of over de offerte? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3712.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op