Wat is een casco verzekering?

Bij het afsluiten van een autoverzekering of andere verzekering, krijgt u te maken met allerlei (verzekerings)termen. Voordat u een verzekering kunt afsluiten, is het van belang om te weten wat deze termen betekenen. Bij de meeste verzekeringen heeft u keus uit verschillende dekkingen. Wat is precies een casco verzekering en wat wordt er wel en niet gedekt?

Een casco verzekering is een verzekering voor motorvoertuigen. Deze verzekering vergoedt schade aan uw eigen voertuig die bijvoorbeeld door iemand anders wordt veroorzaakt. De schade kan ook veroorzaakt worden zonder dat iemand daaraan schuldig is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij storm door een omvallende boom.

Er zijn twee verschillende casco verzekeringen, namelijk

  • Een beperkt casco verzekering
  • Een volledig cascoverzekering

Een beperkt casco verzekering

Een beperkt casco verzekering dekt naast schade die u aanricht aan voertuigen van anderen ook schades veroorzaakt door:

  • Storm, hagel en bliksem
  • Brand en ontploffing
  • Diefstal en poging tot diefstal
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Ruitbreuk

Schades die u claimt op het beperkt cascodeel van de verzekering gaan niet ten laste van de schadevrije jaren.

Een volledig casco verzekering. Ook wel All-Risk genoemd

De volledig casco verzekering wordt ook wel allrisk verzekering genoemd. Een volledig casco verzekering is de duurste en meest uitgebreide verzekering die u kunt kiezen. De volledig casco verzekering dekt alles wat de beperkt casco dekking dekt en daarnaast ook de schades aan uw eigen auto waar u zelf schuldig aan bent.

U krijgt met deze verzekering dus niet alleen schades aan uw auto vergoed die veroorzaakt zijn door anderen. Ook wanneer u zelf schuldig bent aan bijvoorbeeld een ongeval krijgt u de schade aan uw eigen auto uitgekeerd.

Niet onder deze dekking valt schade die is ontstaan door slijtage of door een eigen gebrek aan de auto.

Tot auto’s ongeveer 6 jaar oud zijn is de volledig casco verzekering de meest gekozen verzekeringsvorm. Toch is het moeilijk om hier een leeftijd aan te koppelen. Voor auto’s ouder dan 6 jaar is de allrisk verzekering namelijk ook nog aan te raden. Auto’s gaan tegenwoordig met gemak 15 jaar mee. Hierdoor kan een auto van bijvoorbeeld 8 jaar oud nog steeds een hoge dagwaarde hebben. De keuze voor een verzekering kunt u het beste goed onderbouwd maken door te vergelijken. Bepaal het premieverschil tussen de beperkt casco verzekering en de volledig casco verzekering en maak zo een goed onderbouwde keuze.

Heeft u vragen met betrekking tot de verschillende dekkingen voor bijvoorbeeld een autoverzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag! We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Bereken de premie voor een autoverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op