Wegens omstandigheden zijn we vandaag telefonisch minder goed bereikbaar. We willen je graag van dienst zijn en raden je aan om gebruik te maken van onze chatfunctie, die momenteel beter bereikbaar is. Onze excuses voor het ongemak en we staan klaar om je vragen via de chat te beantwoorden.

800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat is een casco verzekering?

Bij het afsluiten van een autoverzekering of andere verzekering, krijg je te maken met allerlei (verzekerings)termen. Voordat je een verzekering kunt afsluiten, is het van belang om te weten wat deze termen betekenen. Bij de meeste verzekeringen heb je keus uit verschillende dekkingen. Wat is precies een casco verzekering en wat wordt er wel en niet gedekt?

Een casco verzekering is een verzekering voor motorvoertuigen. Deze verzekering vergoedt schade aan je eigen voertuig die bijvoorbeeld door iemand anders wordt veroorzaakt. De schade kan ook veroorzaakt worden zonder dat iemand daaraan schuldig is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij storm door een omvallende boom.

Er zijn twee verschillende casco verzekeringen, namelijk

  • Een beperkt casco verzekering
  • Een volledig cascoverzekering

Een beperkt casco verzekering

Een beperkt casco verzekering dekt naast schade die je aanricht aan voertuigen van anderen ook schades veroorzaakt door:

  • Storm, hagel en bliksem
  • Brand en ontploffing
  • Diefstal en poging tot diefstal
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Ruitbreuk

Schades die je claimt op het beperkt cascodeel van de verzekering gaan niet ten laste van de schadevrije jaren.

vergoeding caravanverzekering

Nieuwwaarderegeling

Bij een volledig casco verzekering is de nieuwwaarderegeling vaak een belangrijk onderdeel. Wanneer de auto gestolen is of total loss wordt verklaard dan kun je de nieuwwaarde uitgekeerd krijgen en niet de dagwaarde indien je hiervoor hebt gekozen. De dagwaarde is de waarde die de auto heeft op het moment van de schade. Hierdoor is de dagwaarde zeer waarschijnlijk een stuk lager dan de nieuwwaarde. De termijn dat je de nieuwwaarde uitgekeerd krijgt, verschilt per verzekeraar. De nieuwwaarderegeling is niet voor iedere auto een optie. Vaak geldt de regeling niet voor duurdere auto’s en soms is de regeling alleen geldig indien je de eerste eigenaar bent van de auto. Daarnaast zijn er bepaalde polissen die aan de hand van een vaste afschrijving de waarde van de auto berekenen.

Besparen op jouw autoverzekering? Vergelijk premies!

Een volledig casco verzekering. Ook wel All-Risk genoemd

De volledig casco verzekering wordt ook wel allrisk verzekering genoemd. Een volledig casco verzekering is de duurste en meest uitgebreide verzekering die je kunt kiezen. De volledig casco verzekering dekt alles wat de beperkt casco dekking dekt en daarnaast ook de schades aan je eigen auto waar je zelf schuldig aan bent.

Je krijgt met deze verzekering dus niet alleen schades aan je auto vergoed die veroorzaakt zijn door anderen. Ook wanneer je zelf schuldig bent aan bijvoorbeeld een ongeval krijg je de schade aan je eigen auto uitgekeerd.

Niet onder deze dekking valt schade die is ontstaan door slijtage of door een eigen gebrek aan de auto.

Tot auto’s ongeveer 6 jaar oud zijn is de volledig casco verzekering de meest gekozen verzekeringsvorm. Toch is het moeilijk om hier een leeftijd aan te koppelen. Voor auto’s ouder dan 6 jaar is de allrisk verzekering namelijk ook nog aan te raden. Auto’s gaan tegenwoordig met gemak 15 jaar mee. Hierdoor kan een auto van bijvoorbeeld 8 jaar oud nog steeds een hoge dagwaarde hebben. De keuze voor een verzekering kun je het beste goed onderbouwd maken door te vergelijken. Bepaal het premieverschil tussen de beperkt casco verzekering en de volledig casco verzekering en maak zo een goed onderbouwde keuze.

Heb je vragen met betrekking tot de verschillende dekkingen voor bijvoorbeeld een autoverzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag! We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Bereken de premie voor een autoverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op