Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is een casco autoverzekering?

Bij het afsluiten van een verzekering heeft u de keuze tussen een WA-autoverzekering en een casco autoverzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit vormt de basis van uw autoverzekering. U bent wettelijk verplicht om minimaal een WA-dekking te kiezen voor uw autoverzekering, zodat u verzekerd bent bij schade die u een ander toebrengt met uw auto. U kunt echter ook kiezen voor een casco autoverzekering. Hiermee wordt schade aan uw eigen auto ook vergoed. Er zijn twee soorten casco autoverzekeringen: beperkt casco en volledig casco.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

casco autoverzekering

Casco betekenis

Een casco verzekering is een verzekering voor een motorvoertuig, niet enkel voor een auto. Een casco autoverzekering vergoedt schades aan uw auto waar u zelf geen invloed op heeft. De schade kan ook veroorzaakt zijn zonder dat iemand daar schuldig aan is. Denk bijvoorbeeld aan schade door brand of schade door een omvallende boom vanwege storm. Als u gaat voor de meest uitgebreide verzekering wordt schade door eigen schuld ook gedekt.

Er zijn twee verschillende casco autoverzekeringen, namelijk

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Dekking

Bij het kiezen van de juiste casco autoverzekering heeft u de keuze uit twee verschillende dekkingen: beperkt of volledig casco. Om u te helpen bij het kiezen van de juiste dekking zullen we de beide dekkingen even toelichten.

Beperkt casco autoverzekering

Een beperkt casco autoverzekering dekt de volgende schades:

Schades die u claimt op het beperkt cascodeel van de verzekering gaan niet ten laste van de schadevrije jaren.

Volledig casco autoverzekering

Een volledig casco autoverzekering wordt ook wel een allrisk autoverzekering genoemd. Een volledig casco autoverzekering is de duurste en de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt kiezen. Naast aansprakelijkheidsschades en alle eerdergenoemde schades wordt ook schade door eigen schuld vergoed. Ook wanneer u zelf schuldig bent aan bijvoorbeeld een ongeval krijgt u de schade aan uw eigen auto uitgekeerd.

Sluit direct een Casco autoverzekering via Alpina

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig autoverzekeringen vergelijken, zodat u altijd de juiste verzekering kiest. Na het invullen van een aantal gegevens krijgt u direct een overzicht van aanbieders, inclusief bijbehorende premies en polisvoorwaarden. U kiest zelf welke dekking u afsluit. Heeft u de juiste autoverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.

Heeft u nog vragen over een autoverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bereikbaar via 030 – 688 37 00 of via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op