800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Autoverzekering kilometerverzekering

Wat is een kilometerverzekering?

Er zijn veel verschillende opties wanneer het gaat om het afsluiten van een autoverzekering. Denk aan een beperkt casco verzekering of een Allrisk verzekering bijvoorbeeld. De wederzijdse voorwaarden van de verzekering zijn van invloed op de premie. Zo geldt dit ook voor de kilometerverzekering. Want wat is dit nu precies?

Laten we voor het gemak een klein uitstapje maken naar abonnementen voor gas en elektriciteit. Van tevoren schat u uw verbruik meestal in en op basis daarvan betaalt u een maandelijks bedrag. Verbruikt u meer? Dan betaalt u aan het einde van het jaar meer. Verbruikt u minder? Dan ontvangt u geld terug. In grote lijnen is de kilometerverzekering vergelijkbaar met deze zeer herkenbare situatie.

  • U schat in hoeveel kilometers u in een jaar gaat rijden;
  • de premie wordt berekend op basis van uw inschatting;
  • aan het einde van het jaar wordt de eindrekening gemaakt.

Bij een kilometerverzekering bent u dus verzekerd op basis van de door u gereden kilometers.

kilometerverzekering

Wanneer is een kilometerverzekering afsluiten verstandig?

Het afsluiten van een kilometerverzekering kan in sommige gevallen voordeel bieden. Onze tip hierin is: zorg dat u een analyse kunt maken op basis van uw rijgedrag. Waarom ‘kunt’ dik gedrukt? Wanneer u pas net een auto in bezit heeft, is het vaak erg lastig om te bepalen hoeveel kilometers u precies per jaar zal gaan rijden. Heeft u al erg lang een auto? Is uw rijgedrag vrijwel altijd hetzelfde? Dan kan een kilometerverzekering een optie zijn voor u.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat kost een km verzekering?

Zoals gezegd wordt een kilometerverzekering berekend op basis van uw inschatting. Dit betekent dat de premie per geval zal verschillen. Vanzelfsprekend zal een premie lager zijn indien u minder kilometers denkt te rijden. Let echter altijd goed op de polisvoorwaarden: het kan zijn dat u extra veel betaalt indien u de inschatting overschrijdt.

Kilometerverzekering niet altijd voordelig…

Het afsluiten van een kilometerverzekering is niet per se voordelig. Allereerst omdat het maken van een goede inschatting niet voor veel mensen is weggelegd. Daarnaast kan het zijn dat u zich beperkt voelt door de kilometerverzekering. Spontaan op vakantie met de auto? Het kan zijn dat dit nadelig uitpakt, op grond van de polisvoorwaarden. Denk dus goed na over het afsluiten van een kilometerverzekering. Het moet daadwerkelijk passen bij een consequente lijn in uw rijgedrag.

Sluit een goede autoverzekering af bij Alpina

Heeft u interesse in een andersoortige autoverzekering? Bij Alpina een autoverzekering afsluiten kan op verschillende manieren. Hoewel wij u geen kilometerverzekering kunnen bieden, bieden wij wel veel andere voordelen met betrekking tot het verzekeren van uw auto. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Sluit een autoverzekering af bij Alpina

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op