800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
motorroutes
Home Blog motor motorroutes

De vijf mooiste motorroutes door Europa + motor tips

01 mei 2018
4 min leestijd

In Nederland is het al genieten om met de motor door onze prachtige landschappen te rijden, maar het kan nog mooier. Wij hebben de 5 mooiste routes door Europa voor u verzameld. Om te voorkomen dat uw plezier wordt verpest door pech onderweg, geven wij u ook tips om goed en veilig de mooiste plekjes van Europa te kunnen doorkruisen.

De Trollenroute in Noorwegen

Noorwegen als land mag niet ontbreken in een overzicht van mooiste landen om met de motor door te rijden. Tijdens de rit weet u niet waar u kijken moet. De Trollenroute is 20 kilometer lang en is een afwisseling van fjorden waar u doorheen rijdt en rotswanden waar u overheen rijdt. Op de rotswanden heeft u een prachtig uitzicht over de fjorden met de gevarieerde begroeiing en een smal beekje onderin de fjord. De hoofdprijs komt pas op het eindpunt. Hier heeft u een beeldschone uitkijk over een groot deel van de route. Zeker een aanrader.

De Stelviopas in Italië

Van Noorwegen gaan we naar Italië vlak bij de grens met Zwitserland. Hier ligt de Stelviopas. Het is geen eenvoudige route om te rijden met de motor, maar de ervaren en goed voorbereide motorrijders gaat het zeker lukken. Zorg wel voor geschikte kleding, want het kan er flink koud zijn. De route loopt namelijk over een berg van bijna 3.000 meter hoog. Ook deze route is ongeveer 20 kilometer lang. De uitzichten zijn geweldig. Deze pas is niet het gehele jaar open, maar vanaf de maand mei kunt u in ieder geval wel tot na de zomer genieten van misschien wel het mooiste dat Europa te bieden heeft op de motor.

Transfagarasan in Roemenië

Met de motor naar Roemenië rijden is waarschijnlijk niet de eerste bestemming waar u aan denkt, maar het is een verstopt deel van Europa dat zeker de moeite waard is. Tijdens de zomermaanden kunt u de 90 kilometer lange route met oneindig veel haarspeldbochten doorkruisen op de motor. Waar motorrijders erg over te spreken zijn, is de kwaliteit van het asfalt. Dat valt op veel van de andere populaire routes vaak tegen. De route loopt door een berggebied met de mooiste uitzichten.

Sa Calobra op Mallorca

Mallorca is een eiland waar u niet zo even heen gaat met uw motor, maar ter plaatse kunt u natuurlijk ook gewoon een motor huren. Dit is een deel van Mallorca waar u nog niet onder de voeten wordt gelopen door toeristen. Met de vele rotspartijen en de hoogtevariaties in de wegen is het de moeite waard. Op de hogere wegen heeft u uitzicht op zee. In dit gebied zijn er meerdere routes om uit te proberen.

Silvretta in Oostenrijk

Een weg door de Alpen. Dat moet wel het decor zijn voor een prachtig stukje weg, en dat is ook het geval. Het is er erg groen en u gaat erheen voor het echte motorrijden. De weg bestaat nauwelijks uit rechte stukken. U slingert van links naar rechts door het landschap. Een nadeel is wel dat het een tolweg is, dus u moet er wel voor betalen. In de winter kunt u in het gebied skiën en in de zomer is dit het domein voor motorrijders.

Tips voordat u de weg op gaat:

• Sluit pechhulp voor Europa af ter aanvulling op uw motorverzekering. Vaak is dat goedkoper dan een losse pechhulpdienst.
• Stippel de route thuis al precies uit. Verdiep u ook in de regio. Mogelijk is een route gedurende uw vakantie afgesloten.
• Wat zijn de verplichtingen in het buitenland? Is het bijvoorbeeld verplicht om een veiligheidshesje bij u te hebben?
• Laat de motor vooraf nog volledig nakijken. Pech onderweg kan een smet op de vakantie zijn.

Bent u van plan in de winter de weg op te gaan met uw motor? Lees dan hier onze tips.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op