800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
bruidspaar in trouwkleding loopt hand in hand in een veld
Home Blog Huwelijksdagverzekering

Verloofd? Verzeker de mooiste dag van je leven met een huwelijksdagverzekering

13 feb 2024
3 min leestijd

Je trouwdag is een van de belangrijkste dagen van je leven. Je hebt maanden, zo niet jaren, besteed aan het plannen van elk detail om ervoor te zorgen dat deze dag perfect wordt. Maar wat als er onvoorziene gebeurtenissen plaatsvinden die je speciale dag in gevaar brengen? Dat is waar een huwelijksdagverzekering van pas kan komen. In dit blog gaan we dieper in op wat een huwelijksdagverzekering is en waarom het een slimme keuze kan zijn voor bruidsparen.

Wat is een huwelijksdagverzekering?

Een huwelijksdagverzekering, ook wel bekend als een bruiloftsverzekering, is een verzekering die speciaal is ontworpen om je te beschermen tegen financiële verliezen die kunnen optreden als gevolg van onverwachte omstandigheden op je trouwdag. Dit kan variëren van extreme weersomstandigheden tot ziekte van belangrijke gasten, zoals de bruid of bruidegom.

Wat is er verzekerd met een huwelijksdagverzekering?

Voor een bruiloft maak je vaak een heleboel kosten, bijvoorbeeld voor de locatie, kleding, eten en een foto- en/of videograaf. Als de bruiloft om wat voor reden dan ook uitgesteld of afgelast moet worden, zijn die kosten normaal gesproken voor eigen rekening. Met een huwelijksdagverzekering ben je echter verzekerd voor de kosten van o.a.:

  • de gehuurde trouwlocatie en catering
  • gehuurd trouwvervoer
  • de ingehuurde foto-/videograaf
  • gehuurde bruidskleding
  • en ook andere naar redelijkheid gemaakte kosten, bijvoorbeeld voor het opnieuw drukken van kaarten

Waarom een huwelijksdagverzekering afsluiten?

Je trouwdag is een moment om te koesteren en herinneringen te maken die een leven lang meegaan. Bruidsparen geven er dan ook veel (spaar)geld aan uit. Een huwelijksdagverzekering biedt gemoedsrust en financiële bescherming voor het geval er iets onverwachts gebeurt. Hoewel niemand hoopt dat zulke dingen gebeuren, is het verstandig om voorbereid te zijn. Met een huwelijksdagverzekering kun je met vertrouwen de grote dag tegemoet gaan, wetende dat je investering in deze speciale gebeurtenis beschermd is. Het is misschien wel de beste manier om te zorgen dat je huwelijksdag echt de mooiste dag van je leven wordt.

Eigenlijk gaat het maar om 1 vraag: Stel dat de grote dag niet door kan gaan, heb je dan de financiële middelen om deze later wél door te laten gaan?

Je huwelijksreis verzeker je met een doorlopende reisverzekering

Veel stellen gaan na hun bruiloft op huwelijksreis. Een huwelijksreis is echter niet meeverzekerd met een huwelijksdagverzekering. Hiervoor kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd bij schade of diefstal op reis. Je stelt de verzekering zelf samen door het dekkingsgebied (Europa of Wereld) en de gewenste dekkingen te kiezen. Of jullie huwelijksreis nou een romantische stedentrip, relaxte strandvakantie of avontuurlijke wandelreis is, met een doorlopende reisverzekering kunnen jullie zorgeloos genieten.

Onze adviseurs helpen je graag bij het afsluiten van een huwelijksdagverzekering of doorlopende reisverzekering. Neem gerust contact met ons op.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op