Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat dekt een reisverzekering met werelddekking?

Veel mensen maken ieder jaar een reis. Jaarlijks voor de zomervakantie, of wellicht wat vaker voor het werk. Als u buiten Europa reist, heeft u een reisverzekering werelddekking nodig. Misschien raakt u uw spullen wel kwijt of worden ze zelfs gestolen. Dit zijn dingen die regelmatig gebeuren. De reisverzekering werelddekking zorgt er dan voor dat u de waarde van uw spullen weer terug kan krijgen.

Wat en waar bent u gedekt?

De term reisverzekering werelddekking klinkt vanzelfsprekend. Toch zijn er een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden.

Bestemming

In principe bent u met een reisverzekering werelddekking overal in de wereld verzekerd. Echter bent u niet verzekerd wanneer u naar een land reist met een negatief reisadvies. U kunt altijd van tevoren checken of het land waar u heen wilt reizen een negatief reisadvies heeft. Vaak hebben landen een negatief reisadvies als er natuurrampen dreigen, oorlog is of politieke instabiliteit heerst.

Besluit u toch naar een land te reizen met en negatief reisadvies? Dan loopt u het risico dat uw verzekering niet uitkeert.

reisverzekering werelddekking

Activiteiten

Wat u gaat doen op uw vakantie is ook van belang. Gaat u bijzondere/gevaarlijke sporten doen? Dan is het mogelijk dat uw verzekering dit niet dekt. Gaat u bijvoorbeeld op wintersport? Dan dan is het aan te raden hiervoor een aanvullende verzekering voor afsluiten. Het risico op een ongeluk is hiermee namelijk aanzienlijk hoger. Uw premie zal hierdoor ook omhoog gaan.

Doorlopende reisverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Aankoopwaarde of dagwaarde?

Het is belangrijk om te weten of u bij diefstal, beschadiging of het kwijtraken van uw spullen de aankoopwaarde of de dagwaarde terugkrijgt. Welk bedrag u terug krijgt, kan dan nog weleens flink verschillen. Vaak is het mogelijk om hiervoor een bepaalde module te kiezen. Het terugkrijgen van de aanschafwaarde zal wel voor een hogere premie zorgen, dan wanneer u alleen de dagwaarde terug krijgt.

Bedrag

U bent waarschijnlijk tot een bepaald bedrag verzekerd. U kunt meestal zelf kiezen tot welk bedrag u verzekerd wilt zijn. Valt de schade boven het verzekerde bedrag? Dan betaalt u de overige kosten over het algemeen zelf

Wanneer reisverzekering afsluiten?

Heft u al een reisverzekering voor binnen Europa, gaat u toch een keertje buiten Europa reizen? Kijk dan allereerst goed welke landen er onder ‘Europa’ vallen. Wellicht dat uw bestemming nog binnen de dekking valt. In dat geval hoeft u geen reisverzekering werelddekking af te sluiten.

Valt uw land van bestemming hier niet onder? Dan is het verstandig om een reisverzekering werelddekking af te sluiten. Als u dit namelijk niet doet, bent u automatisch onverzekerd wanneer u naar een land buiten Europa reist. Uw verzekering dekt dan ook niks uit wanneer u een schadeclaim indient.

Sluit uw reisverzekering werelddekking af bij Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een reisverzekering werelddekking af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af bij Alpina! Dankzij onze verschillende modules sluit u altijd de juiste verzekering af. Heeft u nog twijfels of vragen over onze reisverzekering werelddekking? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken online de premie voor een doorlopende reisverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op