800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Wat kost een camperverzekering?

Gaat u met de camper op reis? Dan is een camperverzekering een must om met een gerust hart op vakantie te gaan. De camperverzekering is anders dan een normale autoverzekering. Een van de verschillen is dat deze verzekering over het algemeen goedkoper is dan een autoverzekering omdat u minder rijdt met een camper dan met een auto. Hierdoor loopt de verzekeringsmaatschappij minder risico en kan de premie van de verzekering omlaag. Wat een camperverzekering kost hangt af van een aantal factoren. We gaan er in dit artikel dieper op in.

Camperverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Gemiddelde kosten camperverzekering

Wat een camperverzekering ongeveer kost, is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is het van belang welke dekking u kiest. Zo kunt u bij een camperverzekering kiezen uit een WA-dekking, WA + beperkt casco en een Allrisk dekking. Voor alleen een WA-verzekering bent u al snel € 700 per jaar kwijt en voor WA+ en allrisk resp. € 1.400 en € 2.400. Daarbij is het natuurlijk afhankelijk van welke eventuele aanvullende dekkingen u nog kiest.  Hoe meer risico’s u verzekerd, hoe hoger de premie zal zijn.

wat kost een campververzekering

Waar laten verzekeraars de premie van afhangen?

Door te vergelijken kunt u achterhalen bij welke verzekeraar u het beste uit bent voor uw camperverzekering. Hierbij zijn de volgende premiebepalende factoren van groot belang:

Camperverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Risicogebied

Hoewel u met de camper natuurlijk meestal niet in uw postcode gebied rijdt, laten verzekeraars toch deels de premie afhangen van waar u woont. Het risico van inbraak en diefstal is in de stedelijke gebieden gewoonweg groter dan op het platteland.

Schadevrije jaren

Net als bij een autoverzekering kunt u door schadevrije jaren de premie voor een camperverzekering flink omlaag brengen. Het premieverschil tussen geen en vijf of meer schadevrije jaren kan flink oplopen. Ook hierbij is vergelijken weer belangrijk. De verschillen tussen verzekeraar is soms groot.

Waarde van de camper

De waarde is een belangrijke premiebepalende factor. De waarde is namelijk het maximale bedrag dat de verzekeraar moet uitkeren voor schade aan uw camper.

Gewicht camper

Dit heeft te maken met de impact van een ongeval. Een zwaardere camper kan een grotere schade aanrichten aan de tegenpartij. Bij het kopen van een camper kunt u met het gewicht rekening houden. Daarnaast gaat de wegenbelasting ook omhoog bij een zwaardere camper.

Hoe wilt u de camper verzekeren?

Verzekeraars bieden standaard drie verzekeringsvormen aan. Voor een nieuwe camper en een oudere camper met een hoge dagwaarde kiest u voor allrisk.  De meest beperkte dekking is de WA.

Kosten camperverzekering afhankelijk van dekking

Wanneer u een camperverzekering gaat vergelijken, heeft u de keuze tussen de volgende drie verzekeringsvormen:

  • WA dekking : Schade aan uw eigen camper draagt de verzekeraar niet. Uitsluitend met de camper aan anderen aangerichte schade keert de verzekeraar uit;
  • WA met beperkt casco : Naast schade veroorzaakt aan anderen, keert de verzekeraar ook uit bij bepaalde schadeoorzaken. Er volgt bijvoorbeeld een uitkering bij diefstal en ruitbreuk;
  • WA met casco (allrisk) : Aanvullend keert de verzekeraar bijvoorbeeld ook de eigen schade uit na een ongeval.

Kosten camperverzekeringen vergelijken

Wat een camperverzekering ongeveer kost is dus afhankelijk van veel factoren. Bij het kiezen van een camperverzekering is het belangrijk dat u verschillende verzekeraars met elkaar gaat vergelijken. Let hierbij niet alleen op de premie. Uiteraard spelen de kosten een grote rol, maar de voorwaarden zijn net zo belangrijk.  Bereken via Alpina.nl online eenvoudig de premie van uw caravanverzekering. Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder op weg.

Lees hier meer over welke camperverzekering het beste bij u past.

 

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op