Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat dekt een WA camperverzekering?

Je bent als eigenaar van een camper verplicht om je voertuig te verzekeren. De verplichting geldt voor de verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Van de drie verzekeringsvormen die de meeste verzekeraars bieden is dit de goedkoopste camperverzekering. De hoogte van de premie is het grootste voordeel, maar nadelen heeft deze verzekering ook.

Door een ongeval kan de financiële schade groot zijn. Zo groot zelfs dat je de lasten onmogelijk zelf kunt dragen. Daarom is de WA verzekering ook verplicht. Een slachtoffer van een ongeval met een camper kan rechtstreeks een vordering indienen bij de verzekeraar waar de aansprakelijke partij bij verzekerd is.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal,joyriding en vermissing
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

WA beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal,joyriding en vermissing
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All-Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal,joyriding en vermissing
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding
WA camperverzekering

Wanneer keert de WA camperverzekering uit?

De verzekeraar keert de schade veroorzaakt met de camper aan anderen uit. Het kan gaan om blikschade van een paar honderd of een paar duizend euro, maar de schade kan ook flink hoger uitvallen. Bij een zwaar ongeval met meerdere gewonden kan de letselschade in de miljoenen euro’s lopen. Het is niet voor niets dat de verzekeraar voor letselschade een verzekerd bedrag aanhoudt van €6.070.000. Voor materiële schade bedraagt de maximale uitkering €2.500.000. De kans op een dergelijke schade is klein, maar niet uit te sluiten.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe zit het met de schade aan jouw camper?

De WA-verzekering verstrekt geen uitkering voor jouw eigen schade. Als jouw schade veroorzaakt is door een ander, kun je het schadebedrag verhalen op de aansprakelijke voor jouw schade. De verzekeraar helpt jou daar niet bij. Ook schades als ruitbreuk en stormschade hoef je niet voor bij de verzekeraar aan te kloppen. Dit soort schades zijn wel verzekerd in de WA beperkt casco. De all risk camperverzekering keert ook de schade aan jouw camper uit bij een dergelijke schade. De all risk keert jouw schade ook uit bij een ongeval door jouw schuld. Uiteraard is van deze verzekeringen de premie ook hoger.

Is de WA-verzekering de beste keuze?

De WA is de goedkoopste verzekering, maar ook de meest uitgeklede. Voor een camper van maar een beperkte waarde, is de WA-verzekering vaak de beste keuze. Voor nieuwe campers en oude campers met nog een hoge waarde is de all risk de slimste keuze. De tussenvorm is de WA beperkt casco. Maar er is geen duidelijke grens tussen deze verzekeringsvormen. Zodra je camper bijvoorbeeld vijf jaar oud is, hoef je de all risk nog niet in te ruilen voor de goedkopere WA beperkt casco.

Het blijft een kwestie van goed vergelijken. Zet de premie af tegen de dekking en maak op basis hiervan de keuze. Je kunt beter niet beknibbelen op de dekking. Vergelijk verzekeraars onderling en haal hier de besparing uit.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op