800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Hoe moet ik een caravan overschrijven?

Als u een caravan heeft gekocht van meer dan 750 kg, dan moet u als nieuwe eigenaar het kenteken van uw caravan overschrijven. Niet elke caravan hoeft overgeschreven te worden. Alleen die van 750 kilogram of zwaarder moeten op naam gezet worden. Dus heeft u een nieuwe of tweedehandse caravan aangeschaft met een dergelijk gewicht en is er gewisseld van eigenaar? Dan is tenaamstelling noodzakelijk. Als dit gedaan is kan er pas gesproken worden van een nieuwe eigenaar.

Wat verzekeren betreft dient alleen het trekkend voertuig verzekerd te zijn, aangezien de caravan automatisch meeverzekerd is op uw WA-autoverzekering. Wel is het alsnog verstandig om een caravanverzekering af te sluiten.

Caravanverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat heb ik nodig voor het overschrijven van mijn caravan?

Voor het overschrijven van uw caravan kunt op doordeweekse dagen terecht bij verschillende bedrijven en locaties. Tegenwoordig kunt u zelfs ook vaak in het weekend terecht op diverse locaties. Check vooraf wel even goed de openingstijden op zaterdag en zondag.

Wat moet u meenemen voor het overschrijven van uw caravan? Ten eerste moet u een geldig legitimatiebewijs meenemen. Voor het overschrijven van een voertuig dient u namelijk 18 jaar of ouder te zijn. Daarnaast is het van belang dat u de kentekencard en de tenaamstellingscode meeneemt. De tenaamstellingscode bestaat uit twee delen en is te vinden op het tenaamstellingsverslag en de brief die u samen met de kentekencard van het RDW hebt gekregen. Deze code vervangt de oude overschrijvingspapieren en moet u goed bewaren. U heeft deze namelijk weer nodig wanneer u de caravan bijvoorbeeld weer verkoopt of inruilt. Heeft u de caravan tweedehands gekocht bij een particulier? Dan is het aan te raden om de tenaamstelling samen met de verkoper te regelen. Hij of zij moet namelijk het vrijwaringsbewijs krijgen, aangezien dit een bewijs betreft dat er is gewisseld van eigenaar.

Bereken direct de premie van uw caravanverzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op