800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie
de vereende scootmobielverzekering

De Vereende Scootmobielverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
Altijd Acceptatie
Altijd Acceptatie
Online Afsluiten
8.1
Beoordeling verzekeringen

Waarom een scootmobielverzekering bij de Vereende?

De Vereende is de maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren daar waar reguliere maatschappijen afhaken. Hierbij moet u voornamelijk denken aan personen die geen verzekering meer kunnen afsluiten bij reguliere maatschappijen doordat zij:

 • veel schades hebben gereden of veroorzaakt
 • een achterstand hebben met de premiebetaling
 • strafrechtelijk zijn veroordeeld
 • rijontzegging hebben gehad
 • fraude hebben gepleegd

Wat valt er onder de dekking?

Bij het afsluiten van een scootmobielverzekering heeft u de keuze uit twee verschillende dekkingen: WA of WA + Volledig Casco (allrisk). De verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Vooral voor een nieuwe scootmobiel en voor oudere voertuigen met een hoge dagwaarde is de WA-verzekering te beperkt. Voor deze motorrijtuigen kunt u ook kiezen voor WA-casco(allrisk). De WA-casco(of allrisk) biedt de meest uitgebreide dekking en vergoedt bijna alle schades.

Kosten Vereende scootmobielverzekering

De kosten voor een scootmobielverzekering bij De Vereende zijn hoger dan de kosten van een reguliere scootmobielverzekering. Dit komt doordat zij een groter risico nemen dan een reguliere verzekeringsmaatschappij. Hier staat dus ook een hogere premie tegenover. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat u de premie minimaal 3 maanden vooruit moet betalen, dit is ook zo bij maandbetaling. In de meeste gevallen rekent De Vereende ook een waarborgsom van gemiddeld €175,-. Deze moet vooraf betaald worden. Wanneer er aan het eind van de verzekering geen schade is geweest, krijgt u dit bedrag weer teruggestort. Het voordeel van De Vereende is dat uw verzekering altijd geaccepteerd zal worden.

Is een scootmobielverzekering verplicht?

U bent verplicht om uw scootmobiel te verzekeren, omdat het een motorvoertuig is. Voor elk motorvoertuig geldt in Nederland een verzekeringsplicht. Hoewel een scootmobiel een lage maximumsnelheid heeft, kan hij toch schade veroorzaken. Daarom moet u minimaal een WA-scootmobielverzekering afsluiten. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt. Als u uw scootmobiel niet verzekert, kunt u een bekeuring krijgen voor het onverzekerd rondrijden. Bij een aanrijding met een onverzekerde scootmobiel ontstaat er een groter probleem. De veroorzaakte schade is namelijk niet te verhalen op een verzekeraar. Het is dus verplicht om een scootmobiel te verzekeren.

Alpina als Vereende tussenpersoon

Alpina is een tussenpersoon van De Vereende. Dit betekent dat u bij ons een verzekering kunt afsluiten bij De Vereende. Bovendien kunt u bij ons, als enige in Nederland, alvast een indicatie van de premie berekenen.

De Vereende scootmobielverzekering online aanvragen via Alpina

U kunt uw scootmobielverzekering online aanvragen bij De Vereende. Wij adviseren u onze vergelijkingsmodule te gebruiken waarbij u de resultaten ziet van de reguliere maatschappijen. U kiest hierbij de maatschappij die u bevalt en doorloopt de volledige aanvraag door alle vragen naar waarheid in te vullen. De kans is aanwezig dat de maatschappij u toch nog kan accepteren op het reguliere tarief, maar mocht dit niet zo zijn, dan krijgt u van ons een voorstel voor De Vereende.

Houdt er rekening mee dat een verzekering bij De Vereende pas kan ingaan nadat u de eerste premie heeft voldaan EN nadat u het aanvraagformulier dat u per e-mail van ons heeft ontvangen, ondertekend heeft teruggestuurd. Het kan dus enkele dagen duren voordat u dekking heeft.

De Vereende verzekeringen

Er zijn verschillende soorten verzekeringen die De Vereende aanbiedt, namelijk:

 • De Vereende autoverzekering. Deze verzekering zal altijd geaccepteerd worden, maar de premie ligt hoger dan bij een reguliere autoverzekering.
 • De Vereende aansprakelijkheidsverzekering. Met de aansprakelijkheidsverzekering van De Vereende bent u verzekerd tegen schade die u per ongeluk veroorzaakt aan een ander of aan spullen van een ander.
 • De Vereende inboedelverzekering. Deze verzekering dekt alle roerende zaken (spullen in huis die verplaatsbaar zijn) die behoren tot uw particuliere huishouding.
 • De Vereende motorverzekering. Deze verzekering verzekert het risico dat u met uw motor schade aanbrengt aan anderen, ook schade aan uw eigen motor kunt u verzekeren.
 • De Vereende opstalverzekering. Met deze verzekering, verzekert u schade aan uw woonhuis en de daarbij behorende onroerende zaken (spullen in huis die niet verplaatsbaar zijn, ofwel aard- en nagelvast).
 • De Vereende scooterverzekering. Met de scooterverzekering van De Vereende verzekert u het risico dat u met uw scooter schade aanbrengt aan anderen. Daarnaast kunt u ook uw eigen scooter verzekeren tegen bijvoorbeeld schade of diefstal.
 • De Vereende taxiverzekering. Deze verzekering biedt dekkingsmogelijkheden door heel Nederland, inclusief de grote steden.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op