Heeft u een inboedelverzekering nodig bij antikraak wonen?

Om duidelijk te maken wat een inboedelverzekering antikraak is, leggen wij eerst uit wat antikraak wonen nou eigenlijk inhoudt.

Wat is antikraak wonen?

Antikraak wonen wordt ook wel ‘kraakwachten’ genoemd. In principe houdt dit in dat u in een leeg pand woont, zodat krakers het pand niet kunnen bezetten. Bij antikraak wonen sluit u echter geen huurovereenkomst af, maar een bruikleencontract.

Doordat u geen huurovereenkomst afsluit, geniet u niet dezelfde bescherming als dat huurders doen. U bent bijvoorbeeld nooit zeker voor hoelang u in het pand kan verblijven. Heeft de verhuurder een huurder gevonden voor het pand? Dan kunt u een brief ontvangen, waarin u gesommeerd wordt om binnen twee weken het pand te verlaten.

Denkt u erover om antikraak te gaan wonen? Houdt u dan rekening met het bovengenoemde.

Waar moet u rekening mee houden?

Sommige verzekeraars zijn nog weleens terughoudend wanneer het over het verzekeren van een antikraak woning gaat. Dit komt doordat zij nooit zeker zijn voor hoelang u de verzekering nodig heeft. U kunt namelijk op elk moment uit het pand worden gezet. Als u een verzekering daardoor voor korte tijd wil afsluiten of wilt ontbinden, kan dit de verzekeraar geld kosten. De premie valt daarom vaak hoger uit, dan wanneer u niet in een antikraak woning verblijft.

Wat verder meespeelt is dat antikraak wonen vaak als onveilig wordt beschouwd. De verzekeraar ziet antikraak wonen als een risico. De verzekeraar gaat er namelijk vanuit dat er bij antikraak meer kans is op schade. Ook hierdoor wordt de premie hoger.

Echter wordt in beginsel de premie berekend op het adres dat u aangeeft te wonen. Dit bepaalt in eerste de hoogte van uw premie. Hieruit komt een basisbedrag, afhankelijk van de verdere informatie die u verstrekt wordt de uiteindelijke hoogte van de premie berekend. Zoals eerder genoemd is de kans hoog dat wanneer u uw woonsituatie als antikraak aangeeft, de premie ietwat omhoog gaat.

Hoe krijgt u de beste premie?

Vergelijk premies bij verschillende verzekeraars. Zo heeft u een completer beeld wat verzekeraars aanbieden. Kijk goed naar de voorwaarden voor elke verzekering en vermeld altijd dat u antikraak woont. Doet u dit niet? Dan is het mogelijk dat uw verzekeraar niet uitkeert, als er iets gebeurt. U heeft namelijk niet de juiste informatie aan de verzekeraar verstrekt.

Een zo laag mogelijke premie is niet altijd de beste oplossing. Het kan namelijk zo zijn, dat goedkope verzekeringen ook minder soorten schade dekken. U doet er juist aan om hier goed op te letten.

Sluit uw inboedelverzekering antikraak af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een inboedelverzekering antikraak af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Dankzij onze jaren ervaring kunnen wij u de beste verzekeringen beiden. Heeft u nog twijfels of vragen over onze inboedelverzekering antikraak? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie voor uw inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-12-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op