800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe zit het met een inboedelverzekering bij een huurhuis?

Bij een eigen huis krijgt u te maken met allerlei verzekeringen. Maar welke verzekeringen u nodig hebt, hangt onder andere af of u een huur- of koophuis heeft.

Hoe zit het bijvoorbeeld met de inboedelverzekering bij een huurhuis? Wij leggen het u uit.

inboedelverzekering huurhuis

Is een inboedelverzekering verplicht voor mijn huurhuis?

Bij een koophuis heeft u zowel een opstalverzekering als een inboedelverzekering nodig. Maar als u een woning huurt is een opstalverzekering niet nodig. Dit zijn kosten die de verhuurder al betaald. Een inboedelverzekering is echter wel aan te raden als u een appartement of huis huurt, al is het niet verplicht. Met een inboedelverzekering zorgt u ervoor dat uw (kostbare) spullen goed verzekerd zijn bij schade door bijvoorbeeld brand of diefstal. 

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat valt er onder de dekking van mijn inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering voor een huurwoning bent u gedekt voor schade aan al uw spullen in huis die niet aan uw huis vast zitten. Zoals meubels, kleding, en eventueel andere kostbaarheden.
Schade aan de keuken valt meestal onder de opstalverzekering, omdat deze niet zonder schade te verplaatsen is.
In principe hanteren verzekeringsmaatschappijen de volgende regels wat er onder een opstal-of inboedelverzekering valt:

  • Opstalverzekering: Alle onderdelen van je huis die je niet kunt weghalen zonder dat er flinke beschadiging ontstaat.
  • Inboedelverzekering: Alles wat je mee kunt nemen zonder dat je het los hoeft te maken van het gebouw en het daarmee beschadigd.

Huurdersbelang bij verzekering huurhuis

Bij een huurwoning kunt u te maken krijgen met huurdersbelang. Hieronder vallen verbeteringen die u zelf aan de woning hebt aangebracht, maar bij verhuizing ook weer achterlaat in de woning. Denk bijvoorbeeld aan verbeteringen die u heeft aangebracht in uw badkamer of zelfs een nieuwe keuken. Deze verbeteringen heeft u zelf betaald en zijn dus uw eigendom. Echter, neemt u deze niet mee als u gaat verhuizen omdat deze vast zitten aan de woning. Normaal gesproken vallen zaken die vastzitten aan de woning onder de opstalverzekering. Maar bij een huurwoning heb u geen opstalverzekering. Door middel van het huurdersbelang kunt u deze zaken dus meeverzekeren in uw inboedelverzekering.

Glasverzekering nodig bij een huurhuis?

Hoe zit het met ruitschade in een huurwoning? Glas zit vaak meeverzekerd bij de opstalverzekering van de verhuurder. Om zeker te weten waarvoor u precies verzekerd, check altijd eerst met de verhuurder van de woning. Waarschijnlijk heeft de verhuurder in het contract vermeldt wat er wel en niet is verzekerd aan de huurwoning. Daarna kunt u eventueel beslissen om zelf een aparte glasverzekering af te sluiten bij uw inboedelverzekering.

Bereken direct de premie voor uw inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op